Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Złoty zakątek - Paraktyczny 2 KOMENTARZE

bacardi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 449
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

widziałem mnóstwo białych kominków na wizualizacjach, więc mam nadzieję, że da radę ;) Poza tym u nas to będzie kominek rekreacyjny, więc za często nie powinno się z niego kopcić... a jak nie, to zamiast skopiujemy wykończenie betonowe od Mooreli ;)

W weekend chyba popracuje nad wizualizacją drzwi i czas na reaktywację projektu kuchni.

A ja mam cały kominek biały:) co prawda jeszcze nie wiem jak bedzie wyglądał w użytkowaniu ale obecny u rodziców nie jest jakoś specjalnie ukopcony, znajomi tez nie narzekają na swój biały. Zreszta ściany i tak trzeba malować, zawsze łatwiej biały przemalowac na ciemniejszy niz na odwrót:)

czuszka Dobra informacja z tym brudem, a korzystacie z tego płotka w palenisku czy zdemontowaliście? To jest jedna rzecz która mi nie do końca pasuje w tym wkładzie, bo poza tym nawet średnicę komina mamy do niego idealną ;)

mamy ten płotek. on był jedyna rzeczą która mi sie nie podobała w kominku, ale na żywo wyglada ok, a moze to kwestia przzywczajenia...ze juz mnie wcale nie razi. poza tym szyba jednak znacznie bardziej by sie brudziła bez płotka a i tak idą nam kilometry ręczników papierowych na jej czyszczenie. :-)

Bacardi, niezły z Ciebie Pomysłowy Dobromirek (maszynka do mięsa... Wróć!! Styropianu) ;-)

Na Krakowskiej masz 3 punkty kominkowe, mają też arysto, tego drugiego nie znam. Przy calej mojej miłości do mojego kominka wydaje mi się że z białym nie będzie problemu, nawet machniesz walkiem przy weekendzie jak się okopci ;-) wizka mi się podoba, i kominek i drzwi wewnętrzne, nie marudz.

Syberia, bardzo fajna propozycja kominka, połączenie z czarnym super, choć sprobowalabym jeszcze z grafitem, może byłby lżejszy.

Kasety wiszą w komplecie??

sorki, że się znowu "wetnę":) my mamy dokładnie takie drzwi jakie planujesz- proste, białe, bezprzylgowe bez jakichkolwiek dekoracji z samymi podcięciami. I według mnie wyglądają super- nawet lepiej niż na twojej wizce :D myślę, że takie drzwi wyglądają lepiej gdy są właśnie bezprzylgowe- to robi ten efekt. Wiadomo nie wszystkim się one podobają i nie każdy czuje potrzebę dołożenia do nich kasy. Ale jeśli się nad takimi zastanawiasz to na pewno będzie to dobry wybór. Ponadto proponuje jak najmniejsze podcięcia wentylacyjnego. Nie wiem jak to się ma w różnych firmach- czy wysokość podcięcia jest standardowa czy też można wybrać. Ja zamiast 1,7cm wybrałam tylko 1 cm bo oprócz podcięcia drzwi maja jeszcze szczelinę pod nimi więc to wystarczy, a samo podcięcie nie rzuca się tak w oczy.

Moorela dzięki za namiary, co prawda wolałbym coś bardziej po zachodniej części wrocka, ale dobre i to ;)

Kasety niby już w komplecie, chociaż ostatnio elewator mi pokazywał, że po montażu 2 brakujących trochę nam powycinali dziury w już zamontowanych boniach i będzie trzeba to jakoś załatać.

koktajl Własnie myślałem o bezprzylgowych. Coś mi się wydaje, że po prostu wizka średnio wyszła, bo moje wyczucie mówiło mi że własnie takie będą fajnie wyglądać :] Z podcięciem to chyba nie taka prosta sprawa, oczywiście będę się starał o jak najmniejsze, ale to przepływ powietrza z każdego pomieszczenia określa jakie musi być minimalne podcięcie, inaczej wentylacja średnio będzie działać...

Tak wiem ze musi byc przepływ powietrza- moj mąż ma hopla na punkcie naszej WM i na pewno nie pozwoliłby zeby cos nie działało:) wg mnie 1 cm to jest i tak sporo biorąc pod uwagę szczeline miedzy drzwiami i podłoga. Ja kupiłam drzwi z Dewro i miałam wybór albo 1,7cm albo 1 cm. Zreszta sama sie nad tym zastanawiałam i nie przychodzi mi do głowy sytuacja gdy drzwi do któregoś z pomieszczeń sa przez długi czas zamknięte... Zawsze wszystko jest pouchylane.

Tak Moorelo , dokładnie tak jak mówisz. A co do tego ładnego kominka .. tak patrząc na niego to zastanawiam się jak on ma wyprowadzony komin z tego wkładu , jakoś musiałby być z boku , a wszystkie wkłady co oglądałam to mają na środku .

Bacardi , jaką głębokość ma ten zadaszony tarasik z tyłu domu ? u mnie jest podobnie , podcień ma 170 cm ( trochę mało ) a tył domu jest zorientowany dokładnie na zachód , chyba ten podcień nie da za dużo cienia ( no , może do godz 13 latem ) u Ciebie troszkę jest lepiej bo masz go lekko bardziej na północ , w ogóle jakiej szerokości planujesz taras?

Apropo podcięć, przy 1cm dla skrzydła 80cm da nam powierzchnię rzędu rury fi100, w wielu miejscach może zdać egzamin. A z drzwiami bywa różnie, np. sypialnię wolę jednak zamkniętą ;)

Przetestuje Wasze porady kolorystyczne na wizualizacjach :)

syberia jeśli chodzi o ten podcień, to u nas też ma ok 170cm i tył jest zorientowany na zachód, lekko północny. Za dużo tego nie ma, pewnie będziemy starali się coś wymyśleć na lato. Był pomysł aby nad dużym przeszkleniem zamontować markizę na całą ścianę i tam pociągnąć taras, ale nam się odwidział. Szerokość tarasu pewnie zweryfikuje budżet ;) ogólnie chciałbym aby jakoś wychodził z podcienia do tyłu i zakręcał, ale to do przemyśleń przez zimę...