namore 26.08.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam,Mam dylemat dotyczący systemu w jakim będę robił ocieplenie elewacji.Styropian wybrałem już grafitowy (lambda 0,031) a więc wydam na niego trochę więcej niż na początku zamierzałem. Teraz stoję przed wyborem w jakim systemie będę robił elewację: System Kreisel czy Caparol? Chodzi o klej od przyklejania styropianu, siatki, tynk itd... Kreisel jest 25% tańszy, ale czy o 25% gorszy? Nie mam dużo pieniędzy ale nie wiem czy warto oszczędzać na tak ważnym temacie jakim jest elewacja? Prośba o radę!Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 26.08.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Wybrałeś termoorganikę platinium + ?Co do systemu: wg. mnie Caparol - bardzo ładna równa struktura tynku + dobra jakość.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 28.08.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Mnie polecali do grafitowego styropianu firmy TermoOragnika użyć kleju uniwersalnego czyli taki sam do siatki jak i do stryo. Dodatkowo przecieranie płyty od wewnątrz przed nałożeniem kleju i przyklejeniem do ściany.P.S U siebie nie kołkowałem, klejone na wianuszek, a w środku placki. Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts