Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

E&K się urządzają...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 566
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie. Ja tez jestem zachwycona domem. Sama jestem na etapie wykanczania- nie moge jednak zdecydowac sie na konkretny styl i Wasz dziennik ogromnie mi pomogl. Mam dwa pytania- czy wszystkie meble w domu (drewniane) wykonywal dla Was ten sam stolarz? Jak wykonac samemu napisy na meblach? pisaliscie, ze macie jakas trzcionke do liter, ale jak je pozniej wydrukowac i nakleic. Ogromnie podobaja mi sie meble Riviera Maison, ale ich ceny zapieraja dech w piersiach tak samo jak wyglad:) Ogromnie z gory dziekuje za odpowiedz

Cześć Aneczka ... dzieki meble w kuchni wykonane są w białego MDFu napisy robione były przez agencje - sa one naklejane.... gdyby nam sie znudziły zawsze mozna zmienić. Agencja drukowała je na szablonie, który potem został przyklejony na meble- jest to prosta sprawa.

Riviera Maison jest klasą sama w sobie, ale to prawda nie na możliwości przecietnego Kowalskiego....

Życzymy wytrwałości i powodzenia w realizacji marzeń!!!!!

E&K

Skradnę pomysł na sufit do swojej sypialni... wystarczy tylko przekonac małża i znaleźć jakiś zamiennik prawdziwego drewna...

jaki kolor farby był użyty w kuchni? i salonie?

moge wiedziec gdzie obudowa kominka była kupowana?

WNętrza urządzone świetnie! gratuluję pomysłowości!

Witam MissOlii, Pewnie popracuj nad mężem u nas w sypialni jest drewno pomalowane na biało, ale pewnie biały mdf też można wykorzystać.... Farba w kuchni to Decoral, po małym incydencie w postaci rozlanego czerwonego wina na ścianach i syficie i kilku innych wpadkach z przewierconymi na wylot dziurami, uszkodzeniami przy montażu blatów etc postawilismy na tikkurila - na dwóch ścianach jest uzyty inny kolor i na dwóch pozostałych też - numery G488 i J488 ale dołozylismy troche białego po kolor wydawał nam sie zbyt ciemny. Kolor w salonie jest kombinowany pierwotnie miał być F488, ale on zalatywał na filolet a my chcielismy uzyskac tzw French Grey i udało się po licznych kombinacjach z domieszywaniem białego i czarnego, ale niestety nie jest to kolor z pantonu.

Obudowa kominka była robiona przez stolarza - nasz pomysł.....wzorowana na portalach w tylu angielskim - poszukaj w necie na pewno cos znajdziesz

Pozdrawiamy

E&K

Witam , właśnie przegladnęłam Wasz dziennik i ............. zatkało mnie!!!!!!!!!!!!!

:jawdrop: Mieszkacie tak pięknie ,że po prostu dech zapiera!!!!!!

Łazienka na dole, sypialnia i kuchnia to moje marzenie!

Gratuluję dobrego gustu i smaku!! Rewelacja!

Dziewczyny ja na razie Was wszystkie podglądam i jesteście dla mnie inspiracją :)

Mam nadzieję, że już wkrótce będę się też mogła pochwalić takimi pięknymi wnętrzami :)

pozdrawiam :)

Dzięki Aniqa - czekamy z niecierpliwością na Twoje poczynania

Pozdrawiamy

E&K

E&K! Czemu ja tu dopiero trafiłam? Toż to realizacja nie tylko warta uwagi ale dopracowana, przepiękna i gustowna. Zwłaszcza biała łazienka, kuchnia, meble w salonie. Miód. Cudnie jest u Was :).

Nawet była tu o mnie mowa :D a ja nic nie wiedziałam! Faktycznie w łazience korzystałam z tej samej inspiracji. Zaraz wrzucę fotkę :) jutro zwinę spowrotem :) bez obawy!

[ATTACH=CONFIG]158852[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]158853[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]158854[/ATTACH]

hejka Yokasta, faktycznie ten sam pomysł, u ciebie bardziej kontrastowo u nas mniej, oba efety naszym zdaniem fajne... zdjęcia zostaw ku potomności

Pozdrawiamy

E&K

Kochani pięknie cudownie! Ja z pytaniem ile kosztowala kanapa i gdzie kupiona? Czy wygodna? Jeszcze poproszę zdjęcie drzwi do pokoi! Szyba w nich jest mleczna?

Dzięki Natalek...... Kanapa i krzesła kupione były w http://www.mti-furninova.pl/ - sofa która mamy to Fama - można dowolnie zestawić kolorystycznie. My postawiliśmy na popiel z grafitowymi lamówkami :-) myślę, że wybór był oki - bardzo wygodna...... do tego dwa fotele chyba Pluto, ale nie jestem pewna.... wszystko można dowolnie zestawiac kolorystycznie i nawet nóżki się dobiera indywidualnie......

Nie mamy szyby w drzwich wewnętrznych - sąto drzwi wzorowane na modelu Ducta Klimek i Kluś

Pozdrawiamy

E&K

Dobry wieczór :)

Obejrzałam pobieżnie cały wątek (zaczęło się od kuchni...) i jestem absolutnie zachwycona Waszym domem!

Ma piękną bryłę, kolory, stoi w pięknej okolicy. Kuchnia jest bardzo klimatyczna (ja też marzę o białej), acz z płyty na "stole" bym zrezygnowała.

Łazienka jest bajerancka. A własnoręcznie szyte myszki poprawiają humor od razu.

Życzę wszystkiego dobrego, miłego mieszkania w Dzierlatce i mnóstwo radości z nowego mieszkańca!

Witaj Tilo - komplemenciarzu, az mam rumieńce..... - myszki nie są szyte własnoręcznie... niestety nie odziedziczyłam zdolności manualnych po mamie :-), ale można je nabyć w http://www.decoratore.pl

Pozdrawiamy

E&K

Trafiłam tutaj dzisiaj po raz pierwszy...i poległam :lol: piękny domek! Gratuluję wyborów :)

Z pewnością cudownie Wam się teraz mieszka. Mam prośbę w sprawie schodów. Ciekawa jestem ich wymiarów. Jaką mają szerokość, wysokość i głębokość stopni, jaką długość ma w rzucie pierwsza część schodów biegnąca po ścianie (czyli ile jest od początku pierwszego stopnia do ściany) i wreszcie na jakiej wysokości od podłogi macie strop. Wiem, wiem...ledwie tu zajrzałam a już pełno pytań ;) Ale z góry przepraszam za wścibską naturę i będę bardzo wdzięczna za podanie informacji :)

Pozdrawiam ciepło :)

Krokusia, bombardujesz pytaniami .......ale czego sie nie robi dla forumek.... a więc tak

szerokość stopni jest różna, bo są to schody zabiegowe - chyba tak się to fachowo nazywa......

w sumie mamy 17 stopni , wysokość podstopni to 18cm, szerokość pierwszego stopnia i większości - w granicach 28-30cm...... nasza klatka schodowa ma 2m,więc schody mniej więcej mają po 1m szerokości.... Wykonywała je dla nas firma Sago..... przygotowali wizualizacje komputerowe z wszystkimi danymi i rzutami z każdej strony i pewnie większość firm schodowych tak owe teraz robi......więc powinniście nie mieć problemu

Schody są wygodne naszym zdaniem, ale jeśli masz szersza klatk e schodowa to będą jeszcze wygodniejsze i łuk nie będzie sie łamał tylko będzie ładnie zaokrąglony. Wiem , że nie wyraziłam sie fachowo w tej kwestii.... ale tego tematu jakos nie czuję

Serdecznie pozdrawiamy

E&K

Witam MissOlii, Pewnie popracuj nad mężem u nas w sypialni jest drewno pomalowane na biało, ale pewnie biały mdf też można wykorzystać.... Farba w kuchni to Decoral, po małym incydencie w postaci rozlanego czerwonego wina na ścianach i syficie i kilku innych wpadkach z przewierconymi na wylot dziurami, uszkodzeniami przy montażu blatów etc postawilismy na tikkurila - na dwóch ścianach jest uzyty inny kolor i na dwóch pozostałych też - numery G488 i J488 ale dołozylismy troche białego po kolor wydawał nam sie zbyt ciemny. Kolor w salonie jest kombinowany pierwotnie miał być F488, ale on zalatywał na filolet a my chcielismy uzyskac tzw French Grey i udało się po licznych kombinacjach z domieszywaniem białego i czarnego, ale niestety nie jest to kolor z pantonu.

Obudowa kominka była robiona przez stolarza - nasz pomysł.....wzorowana na portalach w tylu angielskim - poszukaj w necie na pewno cos znajdziesz

Pozdrawiamy

E&K

no to jest wlasnie problem z szarymi kolorami... :( ja przeszłam przez te co pdochodziły pod fiolet, srebrny i niebieski :( ostatecznie pomalowana duluxem kolor just walnutktory nawiasem mowiac na wzornikach jest kremowy a u nas na scianach jest lekko szarawy.

szkoda ze na zamowienie kominek :( ja szukam klasycznego białego bo ten co sobie upatrzylam (tez typowo angielski) zostal wycofany ze sprzedazy :(

bede obserwowala dalszy rozwój spraw ;) moze cos jeszcze do siebie sciagnę.

Przepiękną macie sypialnię, jak z jakiegoś katalogu, łazienki też super, szczególnie ta dolna, no a kuchnia to już poza możliwością pozytywnych przymiotników! Ogólnie cały Wasz dom jest wspaniały!

Mam do Was pytanie, jakie macie wymiary prysznica w dolnej łaz.?

PS. Przeczytałam Wasz dziennik od 1 do ostatniego wpisu i gratuluję wspaniałego sklepu, no a przede wszystkim Maleństwa:D

Edytowane przez ella&co
literowki

Przepiękną macie sypialnię, jak z jakiegoś katalogu, łazienki też super, szczególnie ta dolna, no a kuchnia to już poza możliwością pozytywnych przymiotników! Ogólnie cały Wasz dom jest wspaniały!

Mam do Was pytanie, jakie macie wymiary prysznica w dolnej łaz.?

PS. Przeczytałam Wasz dziennik od 1 do ostatniego wpisu i gratuluję wspaniałego sklepu, no a przede wszystkim Maleństwa:D

Dziękujemy bardzo za tak pozytywny komentarz... Niedługo damy więcej zdjęć, bo aktualnie prace trwają nad garderobą i przyjechały mebelki do salonu...

Wymiary prysznica to 90 x 98cm. Pozdrowionka

Edytowane przez E&K

E&K witam się serdecznie:)

Praktycznie nie wypowiadam się na forum ale chętnie zaglądam do ulubionych wątków - jednak już czas wyrazić me uznanie dla Waszego domku!

Stworzyliście zachwycające wnętrza.Kolorystyka bardzo mi bliska.

Na sofę i fotel już mam chrapkę a o meblach w sypialni nie wspomnę...

Mogłabym wymieniać i chwalić ale ogólnie rzecz ujmując jestem zachwycona:)

Widzę też ,że ogród piękny powstanie - patrząc na wnętrza nie może być inaczej - a skoro Podbeskidzie to i zagłębie szkółkarskie macie blisko - polecam wizytę wiosną w szkółce "Kapias" w Pisarzowicach.I na "Ogrodowisko" warto zaglądać - można wsiąknąć!!!

Ale się rozpisałam - życzę powodzenia w wykańczaniu domku:)