EK1719503426 09.01.2013 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Macie magiczny dom!!!!!! A te gory za oknem... Dziękujemy Gumisiowa... tak góry sa magiczne , bajkowe , a dzis pokryte świeżym śniegiem wyglądają cudownie - uwielbiam nasze widoki za oknem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 09.01.2013 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Witam serdecznie. Ja tez jestem zachwycona domem. Sama jestem na etapie wykanczania- nie moge jednak zdecydowac sie na konkretny styl i Wasz dziennik ogromnie mi pomogl. Mam dwa pytania- czy wszystkie meble w domu (drewniane) wykonywal dla Was ten sam stolarz? Jak wykonac samemu napisy na meblach? pisaliscie, ze macie jakas trzcionke do liter, ale jak je pozniej wydrukowac i nakleic. Ogromnie podobaja mi sie meble Riviera Maison, ale ich ceny zapieraja dech w piersiach tak samo jak wyglad:) Ogromnie z gory dziekuje za odpowiedz Cześć Aneczka ... dzieki meble w kuchni wykonane są w białego MDFu napisy robione były przez agencje - sa one naklejane.... gdyby nam sie znudziły zawsze mozna zmienić. Agencja drukowała je na szablonie, który potem został przyklejony na meble- jest to prosta sprawa. Riviera Maison jest klasą sama w sobie, ale to prawda nie na możliwości przecietnego Kowalskiego.... Życzymy wytrwałości i powodzenia w realizacji marzeń!!!!! E&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 09.01.2013 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Spóźnione ale szczere życzenia Świąteczno - Noworoczne wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2013!!! PS: piękne wnętrza - sypiania cudo!!!!!! pozwolisz, że skorzystam z pomysłu na wiatrołap Hejka Pewnie korzystaj - mam nadzieję, że będziesz zadowolona E&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 09.01.2013 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Skradnę pomysł na sufit do swojej sypialni... wystarczy tylko przekonac małża i znaleźć jakiś zamiennik prawdziwego drewna... jaki kolor farby był użyty w kuchni? i salonie? moge wiedziec gdzie obudowa kominka była kupowana? WNętrza urządzone świetnie! gratuluję pomysłowości! Witam MissOlii, Pewnie popracuj nad mężem u nas w sypialni jest drewno pomalowane na biało, ale pewnie biały mdf też można wykorzystać.... Farba w kuchni to Decoral, po małym incydencie w postaci rozlanego czerwonego wina na ścianach i syficie i kilku innych wpadkach z przewierconymi na wylot dziurami, uszkodzeniami przy montażu blatów etc postawilismy na tikkurila - na dwóch ścianach jest uzyty inny kolor i na dwóch pozostałych też - numery G488 i J488 ale dołozylismy troche białego po kolor wydawał nam sie zbyt ciemny. Kolor w salonie jest kombinowany pierwotnie miał być F488, ale on zalatywał na filolet a my chcielismy uzyskac tzw French Grey i udało się po licznych kombinacjach z domieszywaniem białego i czarnego, ale niestety nie jest to kolor z pantonu. Obudowa kominka była robiona przez stolarza - nasz pomysł.....wzorowana na portalach w tylu angielskim - poszukaj w necie na pewno cos znajdziesz Pozdrawiamy E&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 09.01.2013 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Witam , właśnie przegladnęłam Wasz dziennik i ............. zatkało mnie!!!!!!!!!!!!! Mieszkacie tak pięknie ,że po prostu dech zapiera!!!!!! Łazienka na dole, sypialnia i kuchnia to moje marzenie! Gratuluję dobrego gustu i smaku!! Rewelacja! Dziewczyny ja na razie Was wszystkie podglądam i jesteście dla mnie inspiracją Mam nadzieję, że już wkrótce będę się też mogła pochwalić takimi pięknymi wnętrzami pozdrawiam Dzięki Aniqa - czekamy z niecierpliwością na Twoje poczynania Pozdrawiamy E&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 09.01.2013 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 E&K! Czemu ja tu dopiero trafiłam? Toż to realizacja nie tylko warta uwagi ale dopracowana, przepiękna i gustowna. Zwłaszcza biała łazienka, kuchnia, meble w salonie. Miód. Cudnie jest u Was . Nawet była tu o mnie mowa a ja nic nie wiedziałam! Faktycznie w łazience korzystałam z tej samej inspiracji. Zaraz wrzucę fotkę jutro zwinę spowrotem bez obawy! [ATTACH=CONFIG]158852[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]158853[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]158854[/ATTACH] hejka Yokasta, faktycznie ten sam pomysł, u ciebie bardziej kontrastowo u nas mniej, oba efety naszym zdaniem fajne... zdjęcia zostaw ku potomności Pozdrawiamy E&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 09.01.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Dziękujemy Gumisiowa... tak góry sa magiczne , bajkowe , a dzis pokryte świeżym śniegiem wyglądają cudownie - uwielbiam nasze widoki za oknem.... Ja wiem kochana bo ja mam ten sam widok za oknem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 09.01.2013 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Kochani pięknie cudownie! Ja z pytaniem ile kosztowala kanapa i gdzie kupiona? Czy wygodna? Jeszcze poproszę zdjęcie drzwi do pokoi! Szyba w nich jest mleczna? Dzięki Natalek...... Kanapa i krzesła kupione były w http://www.mti-furninova.pl/ - sofa która mamy to Fama - można dowolnie zestawić kolorystycznie. My postawiliśmy na popiel z grafitowymi lamówkami myślę, że wybór był oki - bardzo wygodna...... do tego dwa fotele chyba Pluto, ale nie jestem pewna.... wszystko można dowolnie zestawiac kolorystycznie i nawet nóżki się dobiera indywidualnie...... Nie mamy szyby w drzwich wewnętrznych - sąto drzwi wzorowane na modelu Ducta Klimek i Kluś Pozdrawiamy E&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 09.01.2013 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Dobry wieczór Obejrzałam pobieżnie cały wątek (zaczęło się od kuchni...) i jestem absolutnie zachwycona Waszym domem! Ma piękną bryłę, kolory, stoi w pięknej okolicy. Kuchnia jest bardzo klimatyczna (ja też marzę o białej), acz z płyty na "stole" bym zrezygnowała. Łazienka jest bajerancka. A własnoręcznie szyte myszki poprawiają humor od razu. Życzę wszystkiego dobrego, miłego mieszkania w Dzierlatce i mnóstwo radości z nowego mieszkańca! Witaj Tilo - komplemenciarzu, az mam rumieńce..... - myszki nie są szyte własnoręcznie... niestety nie odziedziczyłam zdolności manualnych po mamie , ale można je nabyć w http://www.decoratore.pl Pozdrawiamy E&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 09.01.2013 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Trafiłam tutaj dzisiaj po raz pierwszy...i poległam piękny domek! Gratuluję wyborów Z pewnością cudownie Wam się teraz mieszka. Mam prośbę w sprawie schodów. Ciekawa jestem ich wymiarów. Jaką mają szerokość, wysokość i głębokość stopni, jaką długość ma w rzucie pierwsza część schodów biegnąca po ścianie (czyli ile jest od początku pierwszego stopnia do ściany) i wreszcie na jakiej wysokości od podłogi macie strop. Wiem, wiem...ledwie tu zajrzałam a już pełno pytań Ale z góry przepraszam za wścibską naturę i będę bardzo wdzięczna za podanie informacji Pozdrawiam ciepło Krokusia, bombardujesz pytaniami .......ale czego sie nie robi dla forumek.... a więc tak szerokość stopni jest różna, bo są to schody zabiegowe - chyba tak się to fachowo nazywa...... w sumie mamy 17 stopni , wysokość podstopni to 18cm, szerokość pierwszego stopnia i większości - w granicach 28-30cm...... nasza klatka schodowa ma 2m,więc schody mniej więcej mają po 1m szerokości.... Wykonywała je dla nas firma Sago..... przygotowali wizualizacje komputerowe z wszystkimi danymi i rzutami z każdej strony i pewnie większość firm schodowych tak owe teraz robi......więc powinniście nie mieć problemu Schody są wygodne naszym zdaniem, ale jeśli masz szersza klatk e schodowa to będą jeszcze wygodniejsze i łuk nie będzie sie łamał tylko będzie ładnie zaokrąglony. Wiem , że nie wyraziłam sie fachowo w tej kwestii.... ale tego tematu jakos nie czuję Serdecznie pozdrawiamy E&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.01.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 To zostawię bo je lubię a wiem, że tu parę osób by chciało wątek spowrotem . Ciekawa jestem nowych nabytków pokazujcie piękne wnętrza częściej, naprawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 09.01.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 E&K bardzo dziękuję za odpowiedź przepraszam, że tak zanudzam ale te schody mnie uwiodły pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MissOlii 09.01.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Witam MissOlii, Pewnie popracuj nad mężem u nas w sypialni jest drewno pomalowane na biało, ale pewnie biały mdf też można wykorzystać.... Farba w kuchni to Decoral, po małym incydencie w postaci rozlanego czerwonego wina na ścianach i syficie i kilku innych wpadkach z przewierconymi na wylot dziurami, uszkodzeniami przy montażu blatów etc postawilismy na tikkurila - na dwóch ścianach jest uzyty inny kolor i na dwóch pozostałych też - numery G488 i J488 ale dołozylismy troche białego po kolor wydawał nam sie zbyt ciemny. Kolor w salonie jest kombinowany pierwotnie miał być F488, ale on zalatywał na filolet a my chcielismy uzyskac tzw French Grey i udało się po licznych kombinacjach z domieszywaniem białego i czarnego, ale niestety nie jest to kolor z pantonu. Obudowa kominka była robiona przez stolarza - nasz pomysł.....wzorowana na portalach w tylu angielskim - poszukaj w necie na pewno cos znajdziesz Pozdrawiamy E&K no to jest wlasnie problem z szarymi kolorami... ja przeszłam przez te co pdochodziły pod fiolet, srebrny i niebieski ostatecznie pomalowana duluxem kolor just walnutktory nawiasem mowiac na wzornikach jest kremowy a u nas na scianach jest lekko szarawy. szkoda ze na zamowienie kominek ja szukam klasycznego białego bo ten co sobie upatrzylam (tez typowo angielski) zostal wycofany ze sprzedazy bede obserwowala dalszy rozwój spraw moze cos jeszcze do siebie sciagnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczka22 09.01.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Witam ponownie, pozwole sobie zadac jeszcze pytanie natury praktycznej. Gdzie mozna znalezc baterie, ktore macie w lazienkach- czy one wszystkie sa jednej firmy? Sa naprawde piekne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 09.01.2013 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Witam ponownie, pozwole sobie zadac jeszcze pytanie natury praktycznej. Gdzie mozna znalezc baterie, ktore macie w lazienkach- czy one wszystkie sa jednej firmy? Sa naprawde piekne. hejka Aneczka, Tak wszystkie jednej firmy - Nicolazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonsia 09.01.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Pięknie się witam:welcome: jestem zachwycona kuchnią,sypialnią,łazienkami ,wszystkim!!! Pozwolicie że będę zaglądać A z ciekawości zapytam gdzie takie piękne widoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 09.01.2013 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Dziękujemy za miłe słówka... Mieszkamy na Podbeskidziu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaco 11.01.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Przepiękną macie sypialnię, jak z jakiegoś katalogu, łazienki też super, szczególnie ta dolna, no a kuchnia to już poza możliwością pozytywnych przymiotników! Ogólnie cały Wasz dom jest wspaniały! Mam do Was pytanie, jakie macie wymiary prysznica w dolnej łaz.? PS. Przeczytałam Wasz dziennik od 1 do ostatniego wpisu i gratuluję wspaniałego sklepu, no a przede wszystkim Maleństwa:D Edytowane 11 Stycznia 2013 przez ella&co literowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 11.01.2013 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Przepiękną macie sypialnię, jak z jakiegoś katalogu, łazienki też super, szczególnie ta dolna, no a kuchnia to już poza możliwością pozytywnych przymiotników! Ogólnie cały Wasz dom jest wspaniały! Mam do Was pytanie, jakie macie wymiary prysznica w dolnej łaz.? PS. Przeczytałam Wasz dziennik od 1 do ostatniego wpisu i gratuluję wspaniałego sklepu, no a przede wszystkim Maleństwa:D Dziękujemy bardzo za tak pozytywny komentarz... Niedługo damy więcej zdjęć, bo aktualnie prace trwają nad garderobą i przyjechały mebelki do salonu... Wymiary prysznica to 90 x 98cm. Pozdrowionka Edytowane 11 Stycznia 2013 przez E&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 12.01.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 E&K witam się serdecznie:)Praktycznie nie wypowiadam się na forum ale chętnie zaglądam do ulubionych wątków - jednak już czas wyrazić me uznanie dla Waszego domku!Stworzyliście zachwycające wnętrza.Kolorystyka bardzo mi bliska. Na sofę i fotel już mam chrapkę a o meblach w sypialni nie wspomnę...Mogłabym wymieniać i chwalić ale ogólnie rzecz ujmując jestem zachwycona:)Widzę też ,że ogród piękny powstanie - patrząc na wnętrza nie może być inaczej - a skoro Podbeskidzie to i zagłębie szkółkarskie macie blisko - polecam wizytę wiosną w szkółce "Kapias" w Pisarzowicach.I na "Ogrodowisko" warto zaglądać - można wsiąknąć!!!Ale się rozpisałam - życzę powodzenia w wykańczaniu domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts