Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

E&K się urządzają...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 566
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dokładnie ! Ja tez poproszę o namiary ;)

Miłego popołudnia E&K :)

Witamy serdecznie naszego nowego gościa.....Miłośniczkę Prostoty

Obiecane zdjęcia mebelków, które dostaliśmy. Przepraszamy za niezbyt profesjonalne ujęcia, ale jakoś tak niedzielnie leniuchowo sie u nas zrobiło.....

http://imageshack.us/a/img856/6529/dsc1093hm.jpg

http://imageshack.us/a/img5/2449/dsc1092k.jpg

http://imageshack.us/a/img22/9744/dsc1091m.jpg

http://imageshack.us/a/img844/91/dsc1090k.jpg

[Przykro mi - ale nie]

Pozdrawiamy i słodkich snów

E&K

Edytowane przez joliska
edycja linku do sklepu

Witamy po dłuższej przerwie;-) Jakoś tak nam zleciał ten świąteczny okres, że nawet się nie obejrzeliśmy i już musieliśmy pozdejmować świąteczne dekoracje, a jako że te Święta były pierwsze w naszym nowym domku nie żałowaliśmy ich sobie. Wczoraj skończyliśmy całą akcję i teraz zastanawiamy się jak zapełnić puste kąty... Pomysły mile widziane;-)

Poza tym termin przyjścia na świat Zuzi zbliża się w galopującym tempie i nie próżnowaliśmy z wyborem mebelków dla dziecka. Postawiliśmy na mebelki francuskiej firmy Sauthon, a ponieważ jesteśmy misiowymi fanami wybór padł na serię z Kubusiem Puchatkiem.

http://imageshack.us/a/img22/9934/pokjzuzi1.jpg

Poza tym długie zimowe wieczory spędzamy głównie oddając się lekturze "Pierwszy rok życia dziecka" Heidi E. Murkoff. Jesteśmy kompletnymi nowicjuszami w temacie rodzicielstwa stąd książkę bardzo polecamy przyszłym rodzicom.

Teraz na tapecie wózek i fotelik samochodowy. Wiemy, że temat nie do końca wnętrzarski, ale liczymy na Waszą pomoc co polecacie, jaką firmę. A ciuszki co trzeba kupić na początek? Co się przydaje a co sobie odpuścić. Z góry wielkie dzięki doświadczeni rodzice. Pozdrawiamy Was w mroźne niedzielne popołudnie. Na Podbeskidziu dzisiaj było -12. brrrrrrrrrrrrrr E&K

Na pewno nie kupowac ciuszków na hurra :). W pierwszym miesiącu (choć nie tylko), zaraz po porodzie przydają się kaftaniki, trochę bodziaków, pajacyk :rolleyes:. Oprócz tego mamy jakies spodenki i nie pamiętam co jeszcze :) musiałabym przejrzeć szuflady.

My mamy foteliki MAXI COSI polecam serdecznie (na forum nie tylko ja). Dyskusja o wózkach była całkiem niedawno u forumowej MarJel. W tym temacie każdy ma inne zdanie :) dla mnie priorytet to duża gondola, regulowana rączka i duże pompowane 4 koła.

E&K, kiedy Zuzia ma być już z Wami?

Ja jako mama dwójeczki powiem co mi się przydało najbardziej jak dzieciaki były małe: moim zdaniem najwygodniejsze są body, pajacyki i spodenki z szerokim nieuciskającym brzuszka pasem. Wszystkie ciuszki typu małe jeans, koszule, sukienki, dopiero jak maleństwo samo siedzi, bo przed tym czasem są one po prostu dla dziecka nie wygodne- choć śliczne :)

Rozmiary zaczęłabym od 62.

Wózek z 4 dużymi pompowanymi kołami i z dużą gondolą.

Po półtora roku mogę stwierdzić, że na początek kupiłabym tylko body i pajacyki. Dla noworodka były najlepsze. Kaftaników nie lubiłam bardzo, podwijają się. Z ubranek rozmiar 56 dziecko wyrasta w ciągu dwóch tygodni, więc lepiej od razu brać 62. Poza tym ubranek dostaje się MASĘ od rodziny i przyjaciół (przynajmniej ja dostałam). Mi schodziło też dużo pieluch tetrowych.. do karmienia :)

Wózek głęboki ze skrętnymi kołami pompowanymi (cztery) - świetny. Koła zawsze można zablokować, ale nigdy nie miałam takiej potrzeby. Tylko firmy z Częstochowy, z której wzięliśmy wózek... nie polecam.

Meble z Kubusiem Puchatkiem są przepiękne! Mistrzowskie. I nie jestem komplemenciarzem, tylko egoistką - sama bym chciała takie mieć dla dziecka! ;D

Miłego finiszu... ;)

Yokasta, Martaibartek, Tilo :hug::hug::hug: wielkie dzięki za bezcenne porady... O maxi Cosi słyszeliśmy i wszyscy go polecają. Na zakupy ubrankowe wybieramy się w tym tygodniu więc wielkie dzięki jeszcze raz, bo przynajmniej wiemy na czym się skupić...

Yokasta Zuzia ma być z nami w Prima Aprilis i to nie jest ŻART:no: Już się nie możemy doczekać, ale czy podołamy ehhhh:confused: A jeszcze wcześnie trzeba urodzić i to jest dopiero wyzwanie... Jak Wam poszło jeśli to nie tajemnica:rolleyes: Pozdrówka

Jak Wam poszło jeśli to nie tajemnica:rolleyes: Pozdrówka

Błyskawicznie :)

Jeszcze na porodówce się wykłócałam z lekarzem, że ja wcale nie rodzę, bo jest czwartek a termin dopiero na poniedziałek :lol2:

Potem było gorzej, ale to już inna historia. Dziecko z charakterkiem mi się trafiło :rolleyes:

Błyskawicznie :)

Jeszcze na porodówce się wykłócałam z lekarzem, że ja wcale nie rodzę, bo jest czwartek a termin dopiero na poniedziałek :lol2:

Potem było gorzej, ale to już inna historia. Dziecko z charakterkiem mi się trafiło :rolleyes:

hehe ja też myślę że nasza Zuzia będzie pchać się na ten świat jak przeciąg, nawet lekarz mówi, że jest strasznie ruchliwa;-)

Urodzic to nic;)ALE POSKROMIC POZNIEJ TAKIEGO MALEGO PIERONKA:rolleyes:TO JEST WYZWANIE:lol2:

MOJ MA JUZ 13 MIESIECY A DOKAZUJE JAK PIETNASTOLATEK:lol2:

Tak czy inaczej zycze duuuuzo zdrowia i wytrwalosci i oczywiscie szybkiego rozwiazania;)

Dzięki GUMISIOWA za słowa otuchy!!!! Nawet nie wiesz jak one są potrzebne... A tego małego pieronka będziemy poskramiać niedługo;-)