Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

E&K się urządzają...

Recommended Posts

Ja zeby nie myslec o porodzie i calej tej "oprawie" do konca budowlanka bylam zajeta ...Jeszce w 9 miesiacu-WSTYD SIE PRZYZNAC!!!-po drabinie pomiedzy parterem a pietrem domu biegalam z tym wielkim brzuchem bo schody lezaly w salonie i czekaly na montaz:rolleyes:Taaaak -MYLAM OKNA,SZOROWALM DOM I co ja sie dziwie ze moje dziecko ma dynamit w tylku:rolleyes::lol2:

No ALE WASZ DOM JEST SKONCZONY I TAK PIEKNIE DOPRACOWANY WIEC NIC, TYLKO O PORODOWCE MYSLEC:lol2:

• Odpowiedzi 566
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

E&K ja mojego porodu miło nie wspominam (długi był i ciężki) ale powiem Ci, że bardzo szybko się zapomina........(bynajmniej ja zapomniałam od razu). Mój M jak wszedł do mnie na porodówkę jak już było po, był zdziwiony, że ja się uśmiecham :p Myślał, że będę leżała nieprzytomna ;)

Także tak jak pisała Gumisia- poród to nic, później jeszcze wychować trzeba :D

Yokasta już wybrałaś wózek?

Swój pierwszy poród też miło nie wspominam (długi i męczący), drugi wspominam mile choć bardziej bolało (wszystko działo się szybciej i jakby intensywniej). Zarówno przy pierwszym jak i drugim porodzie bardzo pomógł mi mąż. Był spokojny, cierpliwy, znosił jak wbijałam mu paznokcie w plecy, przytrzymywał jak traciłam siły, dla mnie był wielkim wsparciem, dlatego ja polecam poród rodzinny.

Oj dzięki dziewczyny za te wszystkie opinie i komentarze..... ja chyba też zdecyduje sie na poród rodzinny , mysle że z mężem będzie raźniej....

My wstępnie zdecydowaliśmy sie na wózek I'coo peak - również z polecania od osób, które tak jak Wy polecaja maxi cosy siedzonka do samochodu....

Ja porodu boje sie bardzo bardzo, ale staram sie o tym nie myśleć.... póki co na tapecie wyprawka i urzadzanie pokoiku malutkiej pysi.....

GUMISIOWA - chciałabyś widzieć nasz domek teraz, po zdjęciu zimowych dekoracji świeci pustkami każdy kąt, a ja szukam weny na ich zagospodarowanie.

i powiem Wam dziewuszki nie jest dobrze :-)

Dziś ma przyjechać długaśna konsola i też trzeba będzie coś na niej postawić, mam nadzieje, że wena wróci.

Garderoba powoli się kończy, według pozytywnych prognoz ma być gotowa końcem tego tygodnia, ale już myślałam, że będzie gotowa końcem poprzedniego. Panuje tam totalny artystyczny nieład; każda szafa jest inna, bo skosy na poddaszu utrudniają znacznie jej zagospodarowanie, ale mam nadzieję, że okaże sie ona bardzo funkcjonalna, a o to nam w tym pomieszczeniu głównie chodziło. Pokażemy efekt końcowy jak tylko będzie gotowa...... Póki co wracam do pracy.,,,,,mam takiego straszliwego poniedziałkowego lenia, ale musze go jakoś zwalczyć.

Pozdrawiam Wszystkie Mamy, 3majcie sie ciepło i miłego dzionka

E

Edytowane przez E&K

Swój pierwszy poród też miło nie wspominam (długi i męczący), drugi wspominam mile choć bardziej bolało (wszystko działo się szybciej i jakby intensywniej). Zarówno przy pierwszym jak i drugim porodzie bardzo pomógł mi mąż. Był spokojny, cierpliwy, znosił jak wbijałam mu paznokcie w plecy, przytrzymywał jak traciłam siły, dla mnie był wielkim wsparciem, dlatego ja polecam poród rodzinny.

Marta, a może ty za mnie rodziłas co? IDENTIO jak czytam !

a z rad dla młodych rodziców - poród boli - wiadomo, ale najważniejsze - trafić na dobry,rozumiejący i pomagający personel - co niestety w XXI w wcale nie jest oczywiste... nie dac się zwariowac, nie wpędzac w poczucie winy gdy cos idzie nie tak, jak w marzeniach ( a ZAWSZE cos idzie nie tak ) poza tym - nie bać się - przewijania, kompania etc - gdyby dzieci były tak kruche, jak się wydaje to większośc byłaby połamana ;)

Ubranka - zwracajcie uwage, aby w poczatkowym przynajmniej okresie unikać ubranek z napami z tyłu - dziecko ciągle przeciez lezy. Do tego ubranka z aplikacjami - aby od środka ta aplikacja nie bła sztywna i nie drazniła. Body, pajacyki - rozpinane przy szyjce - łatwiej włozyć. a na poczatek genialne - dla rodzica sa bodziaki całkiem rozpinane - jak koszulki, nie wkładane przez głowe ;) Baldachim - mozna sobie darowac - gromadzi tylko kurz ;) za to ochraniacz szczebelków - pomocny, szczegolnie przy starszych wiercipiętkach ;) Polecam tez zakup pieluszek flanelowych - do rozłożenia np na przewijaku, kanapie, czy nawet na sobie ;)

Ja porodu boje sie bardzo bardzo, ale staram sie o tym nie myśleć....

I to jest chyba jedyne słuszne podejście :)

I tak nie przewidzisz jak będzie.

A po co się dodatkowo stresować i przeżywać na zaś?

Będzie dobrze, bo jak inaczej może być?

A mąż jest pomocny. Chociażby dlatego, że to bliska, znajoma osoba.

Ja to straszny nerwus jestem i tylko mąż potrafi mnie skutecznie z furii na ziemię sprowadzić.

Bo jak tu się nie wściec, że dziecko kilka dni przez zaplanowanym terminem się rodzi? I że mi się plany weekendowe posypały?

Wiem, nie jestem normalna :p

Ściskam serdecznie :hug:

Co ja tu czytam, czekamy na kolejnego forumowego dzidziusia :) jakoś "umkła" mi ta informacja a tu Zuzia lada moment na świecie :)

Jako mama dwóch dziewczynek przychylę się do opinii większości :)

Czyli potrzebne bodziaki rozpinane po środku, i śpiochy (polecam dość tanią polską firmę Ewa Klucze) , mają super jakości body i śpioszki za na prawdę przyzwoite ceny (ja kupowałam przez allegro), kolory po częstym praniu nadal ładne i napy nie do zdarcia, nic się samo nie odpina ... :)

kaftaniki u mnie się nie sprawdziły, wszystkie poszły w kąt po kilu użyciach... body rządzi :)

Z rzeczy bardzo u mnie przydatnych choć może nie estetycznych to ... wózek z przed 30 lat :)

Moja teściowa miała na strychu takiego staruszka , tam zawieszenie było mocowane na takich rzemykach skórzanych... nie ma nic lepszego do bujania :)

Oczywiście to był wózek domowy :) nowoczesne wózki już się tak nie kołyszą ... :)

Witam

Podziwiam Wasze wnętrza od dłuższego czasu. Pełen szacun ;). Mam pytanie odnośnie płytek w dolnej łazience. Przymierzam się do nich, ale nie widziałam ich na żywo i zastanawia mnie czy są białe czy lekko kremowe. Byłabym wdzięczna za odpowiedź.

Widzę, że temat dzieci na tapecie. W sprawie porodu się nie wypowiem, bo miałam cesarkę, chociaż przez chwilę nawet chciałam być bohaterką, ale lekarz skutecznie wybił mi to z głowy ze względu na bliźniaczki. Tak więc jestem zielona w sprawie porodów, ale za to logistyka przewijania i karmienia na dwie ręce w małym paluszku ;)

witaj, u nas też po usunięciu świątecznych dekoracji jakoś pusto się zrobiło więc pomysły też potrzebne,

co do dzieci to ja mam dwie córki obie rodzone naturalnie i popieram poprzedniczki tylko rodzinny poród, M jak pomaga nie czuje się odrzucony i odsunięty, o porodach nie lubię opowiadać tym co są w ciąży bo po co straszyć każdy i tak jest inny, ale polecam ( u nas jest to prawie zwyczaj nie powiem że norma) swoją położną do porodu, super sprawa najlepiej taką co pracuje w szpitalu gdzie będzie poród(oczywiście polecaną przez innych), przy starszej córce bardzo nam pomogła była ostoją i kierowała wszystkim jak rodziłam drugi raz była akurat miała dyżur i nie musiała przyjeżdżać specjalnie do nas, dzięki niej poród wspominam dobrze choć ból był nie do opisania...

z potrzebnych rzeczy body zapinane kopertowo lub brzuszku i pajacyki najlepiej zapinane z przodu, później body i rajstopki, pieluszki flanelowe - polecam do wszystkiego :) oczywiście niezastąpione tetrowe też ,

nie polecam kaftaników i innych koszulek - nie praktyczne

reszta tak jak już pisały dziewczyny wcześniej wózek z dużą gondolą, pompowane koła i najlepiej skrętne, spacerówka rozkładana na płasko i z dużym daszkiem, przydają się też dodatki typu moskitiera, folia na deszcz czy osłonka na nogi na zimę,

u mnie sprawdził się też leżaczek-bujaczek oraz elektroniczna niania

a książkę o której pisałaś przeczytałam w pierwszej ciąży od deski do deski miałam też tej serii o ciąży, super bardzo pomocne przy pierwszych dzieciach polecam

Witam

Podziwiam Wasze wnętrza od dłuższego czasu. Pełen szacun ;). Mam pytanie odnośnie płytek w dolnej łazience. Przymierzam się do nich, ale nie widziałam ich na żywo i zastanawia mnie czy są białe czy lekko kremowe. Byłabym wdzięczna za odpowiedź.

Widzę, że temat dzieci na tapecie. W sprawie porodu się nie wypowiem, bo miałam cesarkę, chociaż przez chwilę nawet chciałam być bohaterką, ale lekarz skutecznie wybił mi to z głowy ze względu na bliźniaczki. Tak więc jestem zielona w sprawie porodów, ale za to logistyka przewijania i karmienia na dwie ręce w małym paluszku ;)

Witam,

Dziękuję za miłe słówka... te płytki sa całkowicie białe... Bardzo ładnie się prezentują...

Drogie Kochane Mamy Forumki jesteście niezastąpione, bardzo Wam dziekujemy za wszystkie komentarze, sugestie, opinie i rady. to bardzo cenne, tym bardziej, że nie mam straszej siostry, która słuzyłaby cenną radą, stąd bardzo doceniam, że poświęciłyście swój czas , żeby opisać Wasze doświadczenia. Wszystko skrupulatnie przeczytałam i już jestem coś tam mądrzejsza.....:wiggle: Jeszcze raz wielki :hug::hug: dla WAs

A teraz z innej beczki...... jestem na tapecie wyboru krzeseł i stołu do jadalni. Krzesła juz wsteponie wybrałam....szukam do nich stołu. Zastanawiam sie czy lepsze byłoby proste rozwiązanie typu zwykłe nogi i kanciaste blaty, czy cos bardziej wyszukanego....? co myślicie dziewuszki?????

Krzesła będą takie - w sumie 6 sztuk zwykłych plus 2 z łokietnikami.....takie jak na zdjęciu - wiem pasy wyglądaja na biało brązowe, ale w rzeczywistości są szare - ale jaki stół.... macie jakieś pomysły, albo fajne sklepy , firmy które robią ciekawe stoły?????

http://img534.imageshack.us/img534/8327/krzeso1n.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img526.imageshack.us/img526/5749/krzeslo2t.jpg

Pozdrawiam

E&K

Edytowane przez E&K

A i jeszcze zapomniałam szukam też lamp w sumie 3 sztuk do salonu...... te kikuty na sufitach juz mnie na maksa wkurzają.... szukam czegoś prostego, abażur najlepiej biały okrągły, mysłałam o czymś w tym guście, ale bardziej eleganckim i koniecznie w białym kolorze, macie jakieś namiary.....????

http://img12.imageshack.us/img12/9082/lampae.jpg

Witam:D

Jestem tu nowa i na poczatku nie bede zbyt orginalna ale macie przepiektny i cudowny domek. Razem z nazeczonym jestesmy na etapie wybierania projektu ( wlasciwie podjelismy decyzje ale nie jestesmy pewni) Chcialam prosic o wrzucenie na forum nowych zdjec z elewacja budynku zapewne idziecie jak burza i zmienilo sie u Was od ostatnich Waszych zdjec z zewnatrz. Jestem bardzo ciekawa jak wyglada Wasz domek w zimowej scenerii. Zapewne jesli sie zdecydujemy na projekt Dzierlatka III Wasz przepiekny domek bedzie nasza inspiracja . Z gory dziekuje i pozdrawiam....

Cassi:welcome::welcome::welcome::welcome: Dziękujemy za porady, wdech i wydech już ćwiczę, żebym nie została w bezdechu pewnego dnia:-)

Mamy już wózek dla Zuzi dotarł w ubiegłym tygodniu.... za tydzień mają dotrzeć mebelki......

Rozalia 25:welcome::welcome::welcome: Dzierlatka III jest fajna, nie zrobiliśmy zdjęć z zewnątrz, ale postaramy sie nadrobić zaległości i coś wrzucimy.....

Teraz ruszamy na garderobiane porządki.....bo nasza garderoba jest już gotowa. Jak doprowadzimy ją do stanu używalności wrzucimy zdjęcia.

Póki co kochane forumki, nie pomożecie nam nic z tymi lampiszonami z okrągłymi abażurami?????

Do usłyszenia

E&K

heloł:bye:

ja sobie tu zaglądam czasami,

krzesła są bardzo ładne, a oferty stołów zobaczcie sobie TUTAJ , ja właśnie zamawiam u nich komodę tv i ławę, ceny mają bardzo przyjemne tylko transport do pl trochę drogi;)

lamp nigdy takich nie szukałam,więc nie pomogę, ale chyba w ofercie massive widziałam dużo takich kloszy, z tych pokazanych to tylko ta trzecia sie mi podoba, bo ma pełną tą osłonkę przysufitową, czy jak-to-sie-zwie:rolleyes: najbardziej mi nie podobają sie właśnie takie wcięte te osłonki, jak widzę lampę z taka osłonką to od razu aut!

Krzesła rewelacyjne:)

A żyrandole takie znalazłam :)Na allegro widzałam je też.

http://i45.tinypic.com/34edgsl.jpg

lub

http://i50.tinypic.com/wveszr.jpg

:)

http://i49.tinypic.com/20s9zl.jpg

E nie ma co myśleć za dużo o porodzie . Jak przyjdzie czas to się okaże wszystko.

Trzymam kciuki za bezbolesny poród ;)

Ja całą ciążę miałam problemy i jadłam masę lekarstw, ale teraz biega sobie taka zdrowa, słodka 5letnia już córusia :) Moje życie :) pozdrawiam !

Edytowane przez aniqa1982