Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

E&K się urządzają...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 566
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej, hej :bye:

Wszystko wygląda świetnie. W sypialni przytłacza mnie trochę ilość skosów, ale same deski i belki rewelacja :yes:

Łazienka podoba mi się szczególnie - bardzo fajnie prezentują się te cegiełki :)

Będę czekać na kolejne odsłoni bieli w Waszym wykonaniu.

Drop_Inn w naszej sypialni sufit został podniesiony o jakieś 2m w górę czyli przytłoczenia nie ma wręcz jest olbrzymia przestrzeń.... Może to wygląda na zdjęciach przytłaczająco, w rzeczywistości jesteśmy bardzo zadowoleni z efektu... Zdjęcia niestety nie oddają wszystkiego:no:

... ja mam skosy i to w gipsach i nawet nie wiesz jak bardzo Ci zazdroszczę tych deseczek na skosach ...

dlaczego ja nie znałam tego forum 3 lata temu... tyle rzeczy teraz zrobiłabym inaczej ... buuu

piekna sypialnia się zapowiada, a łazienka dopracowana na maxa.... czekam na dalsze "losy" Waszego domku z niecierpliwością :)

Piękna, piękna,piękna ta cegła....

ona faktycznie taka szaro-szara jak na zdjęciu?, straszliwie sie mi podoba,

jak sie nazywa, skąd i za ile te cegiełki ?

Vesila cegła jest raczej szaro-brązowo-beżowa taki taupe, naprawdę fajnie wygląda. My zastoswaliśmy mieszankę 3 kolorów to co zostało znajomemu z wystawy... Klinkier belgijski my kupiliśmy z poniższej firmy:

http://www.krmstone.pl/oferta.php?id_nadrzednej=41&&id_kategorii=49

W szarościach na przykład na tarasy i na podłogę piękny jest kamień blue stonę, ale trzeba pamiętać że ma 5cm grubości i trzeba to przewidzieć na etapie projektowania domu czy ogrzewania podłogowego.

piękna łazienka ! moje klimaty :) WC muszla jakiej firmy jest? Kształt deszczownicy super :)

ceglana obudowa kominka zapowiada się też super - co prawda na stornie producenta nie umiem się połapać w rodzajach i kolorach, ale u Was ta próbka podoba mi się bardzo :) Sama stoję przed wyborem koloru ceglanych płytek w roku, gdzie bedzie stała koza, więc to jak najbardziej na czasie u mnie :)

dechy na skosach tez fajne :)

piękna łazienka ! moje klimaty :) WC muszla jakiej firmy jest? Kształt deszczownicy super :)

ceglana obudowa kominka zapowiada się też super - co prawda na stornie producenta nie umiem się połapać w rodzajach i kolorach, ale u Was ta próbka podoba mi się bardzo :) Sama stoję przed wyborem koloru ceglanych płytek w roku, gdzie bedzie stała koza, więc to jak najbardziej na czasie u mnie :)

dechy na skosach tez fajne :)

Cześć Kamilcia! Cieszymy się, że się podoba;-) Muszla firmy Hybner model retro wisząca. Deszczownica i cały prysznic firmy Hudson Reed - import UK, ceny dużo niższe niż w Polsce...

Cegłę sprawdzimy jutro i damy znać jaki mamy model, bo nie pamiętamy nazwy niestety...

Dechy są extra, a bardzo stresowaliśmy się tym pomysłem i efektem...

Hybner retro :) mam ją na oku do mojej łazienki :) U Was super się prezentuje - chyba się zdecyduję, muszę tylko dopytać czy do stelażu Geberit rozstawem pasuje, bo nie wiem, czy mozna łączyć firmami te elementy

Rozwieję Twoje wątpliwości jeszcze przed snem;-) PASUJE... my mamy Sanit i pasuje także stelaż nie gra różnicy...

E&K,

sufity świetne - proszę, napisz, wybraliście to rozwiązanie wyłącznie z miłości do drewna, czy jeszcze jakieś argumenty były za?

Ja jestem tuż tuż przed wykańczaniem poddasza. Ponoć nawet podwójne płyty k-g nie dają gwarancji, że nic nie będzie pękać, co mnie martwi.

A jak cenowo wychodzi wykończenie drewnem zamiast k-g? Drożej/ taniej?

Robiliście porównanie?

Ponoć nawet podwójne płyty k-g nie dają gwarancji, że nic nie będzie pękać, co mnie martwi.

Sharlotka napisz proszę co mają do tego podwójne płyty ... przecież o ile się orientuję, jeżeli coś pęka to tylko i wyłącznie na łączeniu ;)

Napiszesz o co chodzi ... ???

E&K piękne sufity :)

Hej Sharlotka! Rozwiąznai ewybrała żona z miłości do drewna heheh i białego koloru... Efekt końcowy przerósł nasze wyobrażenie jest spoko. Nasz stolarz podał nam cene 100zł/1m2 tak to jest drozęj niz karton gips...

Odnośnie GK to u nas ekipa zrobiła tak, że nie pęka i ma nie pękać już 3 miesiące wisi i jest OK. Dają metalowe taśmy na łączeniach, zawiasiki na skosach, po przywiezieniu regipsów leżą one na podłodze kilka dni żeby wyschły, następnie jak przykrecą znowu kilka dni nie robią nic gładzia i powiem Ci szczerze, wiem wszyscy mówią, że nie ma bata musi pęknąć, ale ja teraz mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że da się tak zrobić żeby nie pękało. Jak ktoś mówi że musi pęknąć to szukaj dalej fachowców!!! Rozumiem jedna rysa, ale mówienie że musi to porażka, Musi to na Rusi;-) Po co iść w koszty podwójnego gk jak można dać metalowe taśmy i zawiasiki co jedne kosztuje 50gr, a metalowa taśma też nie majatek. Regips firmy Regips nie jakaś podróba i porządne profile, nie kuś sie na jakieś kilka zł oszczędności nie warto w tej materii... Powodzenia my jesteśmy bardzo zadowoleni z ekipy...

mmajeczka,

to nasze pierwsze poddasze, więc nie jesteśmy JESZCZE specjalistami:lol2: - tak nam mówił kierownik budowy i wykonawca - że po ociepleniu wełną daje się podwójne płyty, żeby była większa szansa, że nie będzie nic pękać. Ale że przy k-g niestety często i tak są spękania:(

E&K,

dzięki za obszerne info - poczytam i popytam wykonawców raz jeszcze.

100 zł/ m to cena tylko drewna z montażem, tak?

Bez wełny?

No to sporo drożej, niż k-g:(

A jaką macie grubość

mmajeczka,

to nasze pierwsze poddasze, więc nie jesteśmy JESZCZE specjalistami:lol2: - tak nam mówił kierownik budowy i wykonawca - że po ociepleniu wełną daje się podwójne płyty, żeby była większa szansa, że nie będzie nic pękać. Ale że przy k-g niestety często i tak są spękania:(

Wiesz a spytaj dlaczego powstają te spękania i jakiego typu są to spękania ... ciekawa jestem co Ci powiedzą ???

Sharlotka ja pytam z czystej ciekawości ... u nas jeszcze nie słyszałam o podwójnym kładzeniu płyt po to żeby nie pękało ... ech czego Ci fachowcy nie wymyślą ;)

Uważam, że dopóki budynek jest jeszcze nowy i pracują ściany to jakieś tam minimalne pęknięcia mogą się zdarzyć ... w momencie kiedy budynek już nie pracuje raczej się nie zdarzają , a jeśli się zdarzają to świadczy to o nieudolności fachowca ;)

Ale to tylko moje zdanie ;)