EK1719503426 24.09.2012 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 mmajeczka, to nasze pierwsze poddasze, więc nie jesteśmy JESZCZE specjalistami:lol2: - tak nam mówił kierownik budowy i wykonawca - że po ociepleniu wełną daje się podwójne płyty, żeby była większa szansa, że nie będzie nic pękać. Ale że przy k-g niestety często i tak są spękania:( E&K, dzięki za obszerne info - poczytam i popytam wykonawców raz jeszcze. 100 zł/ m to cena tylko drewna z montażem, tak? Bez wełny? No to sporo drożej, niż k-g:( A jaką macie grubość To jest tylko cena drewna i robocizny, my mamy ocieplone 15cm piana poliuretanową i dałem tylko watę dodadtkowo przy oknach i pod sufitem, w każdym bądź razie stolarz powiedział, że mamy termos, ale mamy też wentylacje mechaniczna także o to nam chodzi;-) no niestety drogo dlatego tez mamy tylko sypialnie tak zrobioną:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 24.09.2012 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Wiesz a spytaj dlaczego powstają te spękania i jakiego typu są to spękania ... ciekawa jestem co Ci powiedzą ??? Sharlotka ja pytam z czystej ciekawości ... u nas jeszcze nie słyszałam o podwójnym kładzeniu płyt po to żeby nie pękało ... ech czego Ci fachowcy nie wymyślą Uważam, że dopóki budynek jest jeszcze nowy i pracują ściany to jakieś tam minimalne pęknięcia mogą się zdarzyć ... w momencie kiedy budynek już nie pracuje raczej się nie zdarzają , a jeśli się zdarzają to świadczy to o nieudolności fachowca Ale to tylko moje zdanie No to raczej jak fachowiec mówi, że musi peknąć to nie jest fachowiec i raczej ich nie bierz tylko szukaj dalej, bo szkoda materiału, a on tez nie jest tani... Niektórzy używają tej głupiej wymówki: Musi peknąć a tu już mamy 21 wiek heeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 24.09.2012 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Te zawiasiki to takie małe zawiasy, które kupilismy w metalowym sklepie i oni ich używali wmiejscach gdize na skosach przychodziła płyta do płyty... całkiem ciekawy patent wtedy mogli ustawić sobie kont jak chcieli i karton nie płyta nie stykała się z płytą, co tez ma wpływ na pekanie... Człowiek zawsze uczy sie czegos nowego :yes: Ciekawa sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 24.09.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Nie tylko fachowcy - mamy znajomych, którzy po paru latach robili na poddaszu jakieś dekoracyjne tynki zacierane, by ukryć spękania:( I właśnie oni podsunęli nam pomysł na boazerię drewnianą, a nie k-g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 24.09.2012 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 No ale Sharlotka wychodzi, że Twoi znajomi też mieli niby "fachowców". Spróbuj podpytać wykonawce jak robi i porównaj to z tym co ja Ci napisałem powżej i będziesz mieć pogląd na sytuacje, bo jak widać koleżanka Mmajeczkaa z forum też uważa, że pękać nie powinno... Jak mi mój Wykonawca mówił jest na budowie gdzie robią g-k z inna ekipa i ta druga ze zdziwieniem patrzy na technologie w jakiej oni montują g-k także uważaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 24.09.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 ok dzięki za porady!Przepytamy ich DOKŁADNIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 24.09.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Dzięki za odpowiedź w sprawie mozaiki może się na nią zdecyduję. Tania nie jest ale dobrze wiedzieć że jest za co zapłacić i nie tylko pięknie wygląda ale i jakościowo jest fajna Piękną cegłę wybraliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 10.10.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Hello ... Zajrzałam zapytać czy tapety już doszły ??? Czekam z niecierpliwością na wykończoną łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 10.10.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Hejka mmajeczka, Tapety doszły są superrrr... Polecam zakupy online... Akcję rozpoczynamy a jakieś 1-2tyg max;-) Teraz od jutra start z elewacyjką po przejściach bo po przejściach, ale dalej do przodu... Update wkrótce... Teraz przymierzam się na zakup AGD of course Internecik;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 10.10.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Hejka mmajeczka, Tapety doszły są superrrr... Polecam zakupy online... Akcję rozpoczynamy a jakieś 1-2tyg max;-) Teraz od jutra start z elewacyjką po przejściach bo po przejściach, ale dalej do przodu... Update wkrótce... Teraz przymierzam się na zakup AGD of course Internecik;-) Cieszę się, że tapety dotarły ... czyli niedługo łazieneczka będzie wykończona ... SUPER Jaki kolor elewacji robicie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 10.10.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 jasno szary taki jaśniutki i 2 tony ciemniejszy wokół okien i sztukateria wokół domu... jak zrobią jedną ścianę wyślemy zdjęcia... Oby nie padało:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 10.10.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 jasno szary taki jaśniutki i 2 tony ciemniejszy wokół okien i sztukateria wokół domu... jak zrobią jedną ścianę wyślemy zdjęcia... Oby nie padało:mad: Niby gdzieś słyszałam, że od jutra poprawa pogody ... trzymam kciuki, żeby nie padało i czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 10.10.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 trzymam Cię za słowo:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basik2004 17.10.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 To jest tylko cena drewna i robocizny, my mamy ocieplone 15cm piana poliuretanową i dałem tylko watę dodadtkowo przy oknach i pod sufitem, w każdym bądź razie stolarz powiedział, że mamy termos, ale mamy też wentylacje mechaniczna także o to nam chodzi;-) no niestety drogo dlatego tez mamy tylko sypialnie tak zrobioną:cry: witam mozecie podac ile kosztowała cena piany poliuretanowej i jakiej gestosci ora jaka firma to robiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 17.10.2012 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 WItam, MR PUR, 94zł/1m2, grubość 15cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basik2004 18.10.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 WItam, MR PUR, 94zł/1m2, grubość 15cm... Dzięki za info a ekipa od tej piany spoko ? zabezpiecza okna itd można targować , czy jak się stosuje pianę do ocieplenia poddasza to z wentylacją podsufitówki i dachu są jakieś róznice pytam bo tez przymierzam się do piany a nie chcę popełnić błedu pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 18.10.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Ekipa jak każda trzeba pilnować i lepiej pilnuj.. Niestety ta cena już była wynegocjowana to jest droga impreza, ale i tak jak masz reku to uważam, że warto im większy termos tym lepiej,,, Ja pryskałem bezpośrednio na folię 15cm miejscami wyszło grubiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basik2004 19.10.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Ekipa jak każda trzeba pilnować i lepiej pilnuj.. Niestety ta cena już była wynegocjowana to jest droga impreza, ale i tak jak masz reku to uważam, że warto im większy termos tym lepiej,,, Ja pryskałem bezpośrednio na folię 15cm miejscami wyszło grubiej... Ja mam dach deskowany i na to papa a potem dachówka czy to ma jakies znaczenie a propo w czym mam ich pilnować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 19.10.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 chyba nie ma znaczenia, ważne ze nie bezpośrednio na dachówkę,,, pilnować żeby wszystko dokładnie pozasłaniali folią... Ta piana nie puszcza się jak Ci zachlapią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 21.10.2012 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Długo nas nie było, ale to wcale nie znaczy, że nic się u nas nie działo... Założyliśmy drzwi wewnętrzne na wzór Ducty Klimek i Kluś. Zamontowaliśmy schody, których niestety nie pokażemy, bo są zabezpieczone przy pracach wykończeniowych. Robi się elewacja i sztukateria. Powoli też malujemy wnętrza poszczególnych pokoi. Stolarz zakończył nam sypialnię dojechał sprzęt jak zwykle w naszym przypadku sklep internetowy i tą formę zakupów polecamy wszystkim;-) Na razie krótka fotorelacja, bo wszystko jest przykryte foliami i rusztowaniami, ale mamy nadzieję, że w miarę upływu czasu pokażemy więcej: http://imageshack.us/a/img87/4721/drzwidz.jpg http://imageshack.us/a/img820/2496/drzwi2t.jpg http://imageshack.us/a/img4/9507/drzwi3z.jpg http://imageshack.us/a/img513/8089/dsc0333ca.jpg http://imageshack.us/a/img692/4531/dsc0332xm.jpg http://imageshack.us/a/img203/3720/dsc0331rp.jpg http://imageshack.us/a/img255/4103/dsc0336i.jpg http://imageshack.us/a/img837/7224/dsc0335r.jpg http://imageshack.us/a/img829/9307/dsc0334of.jpg A tu nasza przestrzeń powietrzna nad domem ruch jak w "Rzymie": http://imageshack.us/a/img708/1079/dsc0344fs.jpg W środę/czwartek montaż kuchni i rekuperatora... Trzymajcie kciuki, bo będzie się działo;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts