Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

?adne syfony do umywalek

kocki

Recommended Posts

Robimy sobie łazienke i trafiliśmy na problem. Umywalka będzie bez szafki pod spodem. Planowaliśmy założyć syfon chromowany, ale wypatrzyliśmy w katalogach takie ładne proste syfony. Tyle ze kosztują one kilka razy więcej od tych standardowych. Ma ktoś może namiary na takie proste syfony w cenach mniejszych od 200 pln??

Wiem, ze wychodze na prostaka, ale domyslam sie, ze syfonowi za 300 zl towarzyszy bateria za 900 zl, wetknieta w umywalke za 2500 zl...

U mnie umywalce Villeroy-Boch (450zl) towarzyszy bateria Grohe (290zl) i polsyfon Viega (sprawdzilem na fakturze - 33zl) i to jest najdrozszy zestaw umywalkowy w moim domu (sa jeszcze 2 inne). Dodam, ze rzeczony syfon zyskał przez zakupem akceptacje "estetyczną" mojego bezposredniego Szefa czyli Małżonki...

No ale niektórzy jeżdżą Jaguarami...

• 5 years później...

W sumie nie chodzi mi o ładny syfon tylko praktyczny, ale żeby nie tworzyć kolejnego wątku tu się podpinam.

Potrzebuje syfonu po umywalkę pod którą będzie szafka z szufladami robiona pod zamówienie - przy tradycyjnym syfonie środek górnej szuflady musi byc "pusty" własnie ze względu na syfon, ale są podobno syfonu w których ten właściwy syfon czyli ta nazwijmy to ta"gruszka" wypada maksymalnie blisko sciany i miejsca podłączenia do kanalizy. Widziałam takie cuda w ikei, ale są sprzedawana w komplecie z szafkami... Czy ktoś wie gdzie jeszcze można znaleźć taki syfon?

A ja poszukuję dekoracyjnego syfonu do umywalki.

Podoba mi się Kerra SOSS w wykończeniu nikiel szczotkowany:

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0110/kerra_soss2c3e.jpg

Gwint: 1 1/4"

Długość rurek przyłączeniowych:

•pozioma : 250mm

•pionowa : 85mm

Niestety rurka pionowa tego modelu jest za krótka.

Szukam syfonu z dłuższą rurką (najlepiej matowy srebrny).

Może ktoś wie?