sspaula 27.08.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) Przenosze dzinnik budowy na forum, tu bedzie przejrzysciej;) Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez sspaula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sspaula 27.08.2012 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) 06.08.2012 Czas zacząć największą przygodę naszego życia.Pozwolenie na budowę mamy już w domu, teraz tylko czekamy na uprawomocnienie.umowa z fachowcem podpisana.Za dwa tygodnie kosimy ostatni raz trawkę, by na króciutkiej i zadbanej zrobić wykopy oraz w pierwszych dniach września, o ile pozwoli pogoda, wylać fundament pod nasz piękny domek.Zdecydowaliśmy się na projekt Edward I.Początkowo chcieliśmy Jakuba, ale wyższy koszt budowy i utrzymania nas zniechęcił.Będę na bierząco zjawiac się ze zdjęciami i postępami w budowie.Liczę na pomoc w niejasnych kwestiach budowy i doradztwo bardziej doświadczonych Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez sspaula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sspaula 27.08.2012 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) 20.08.2012 Nie myślałam że tak szybko to pójdzie. Dziś zabijamy paliki pod wykopy, jutro wchodzi koparka. Następnie geodeta, deseczki i betonik. Nie mogę się już doczekać. Lada dzień pokażę zdjęcia z rozpoczęcia budowy. i elewacje Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez sspaula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sspaula 27.08.2012 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) 24.08.2012 Kilka faktow: Działka jest nasza od marca br. Szczęśliwie podpisaliśmy akt notarialny w drugiej połowie miesiąca. I od tej chwili rozpoczęliśmy formalności. Dosyć sprawnie nam to poszło co cieszy niesamowicie Jak już pisałam w poniedziałek odebraliśmy uprawomocnione pozwolenie na budowę. Skoszona trawa została zabrana i działka prezentowała się następująco: Jeszcze tego samego dnia nasz dom został "wytyczony" A zaraz w wtorek rano od 7mej zaczęły postępować prace pod fundament Wykop o 16 był już gotowy. Budowa zgłoszona, geodeta lada dzień wchodzi. I ok. 3 września ruszamy z wylewaniem fundamentów To już tak blisko, że nie mogę w to jeszcze uwierzyć. Ale dopiero teraz staje się to dla mnie realne, a nie jak do tej pory jedynie abstrakcyjne Mąż dziś zakupił deski potrzebne do wylania fundamentów, także wszystko idzie w należytym kierunku Oby tak dalej:wink: Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez sspaula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sspaula 27.08.2012 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 jeszcze nie bardzo sobie radze z tym forum, ale licze że wkrótce sobie już lepiej będę radzić z wklejaniem zdjęć Niedługo wstawię inspiracje co do projektów łazienki/łazienek. W projekcie jest jedna drobna w zasadzie zmiana, a mianowicie łazienka na górze będzie podzielona na pół i zrobione z niej zostaną dwie. z tym ze druga będzie ciut powiększona kosztem sypialni. obydwie będą miały ok. 6m2. nie mamy jeszcze dokładnego projektu, ale niedługo się to zmieni mam nadzieję drzwi z pokoju na lewo będą zamurowane i będzie tam garderoba. w ten sposób powstanie strefa garderoba-sypialnia-łazienka. nasz azyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sspaula 27.08.2012 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) nie działały mi linki jeszcze co do rzutów i bocznej elewacji. wstawiam więc jeszcze raz http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132253&d=1345471805 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132254&d=1345471846 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132252&d=1345471779 no i cały czas mam problem ze wstawieniem zdjęć może jutro... Edytowane 5 Września 2012 przez sspaula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sspaula 05.09.2012 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Dzieje się, dzieje.. W sobotę ruszyliśmy dalej. Wykop został odeskowany i pogłębiony, porobione korytarze, już widzę gdzie mam salon, kuchnie, jadalnie, gabinet, garaż etc. Dziś pojechały na działeczkę tona drutu żebrowanego i 300kg gładkiego, na sobotę zamówiony jest beton. Mieliśmy nadzieję, że koszt betonu nie przerośnie naszych oszczędności, ale niestety nie udało nam się to, toteż zmuszeni jesteśmy korzystać z kola zapasowego. Ach, a miało być tak pięknie.. Nie mniej jednak, trzeba było się z tym liczyć. Ależ cieszymy się na ten domek. Wczoraj pojechaliśmy nasza mala rodzinka, mąż kosił trawkę a my spoglądałyśmy na miejsce gdzie niedługo będą stały mury naszego domku:cool: Zdjęcia zaraz postaram się wstawić) Choć wkurza mnie już to forum jeśli chodzi o kwestie wstawiania zdjęć.. Eh, a może to wina mojego padzika:bash: niestety, z lapka też nie mogę wstawić zdjęć nie wiem czemu:offtopic: Edytowane 5 Września 2012 przez sspaula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts