amtr 27.08.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Cześć, słuchajcie mam pytanie problem amatora. Wczoraj skończyłem malować ściany na podłodze - panelowej było pełno plamek od farby, zamiast zmyć je ciepłą wodą zacząłem ścieram je rozpuszczalnikiem, wszystko fajnie się zmyło. Jednak gdy zaczyna wysychać, pojawiają się białe plamy (farba biała) , mimo szorowania wodą z płynerm do naczyń, zmywaniem płynem do podłogi - nic to nie daje, bo po wychnięciu plamy ponownie się pojawiają. Dlatego mam pytanie, dlaczego tak się dzieje i czym mogę wyczyścić podłogę, żeby raz na zawsze plamy zniknęły. Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 28.08.2012 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Obawiam się że rozpuściłeś rozpuszczalnikiem pierwszą warstwę panela i wtarłeś farbę w "wiór".Nie jest już to plama tylko wytarte miejsce i nie przywrócisz stanu pierwotnego.Może jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisu28-85 18.06.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Racja, rozpuściłeś wierzchnią warstwę panela. Po prostu rozpuszczalnik nadżarł go trochę i tego nie da się zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts