byry007 27.08.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam czy jest sens robić tynki ręczne ?? tynkarz twierdzi że będą gładkie że bedzie robił na listwy czy coś takiego, ogólnie ciężko z wolnymi terminami odnośnie tynków maszynowych cementowo wapiennych a ten od ręcznych ma czas , mam następne pytanie czy jak dom był postawiony w tym roku i czy jak zrobię tynki cementowo – wapiennych to lepiej jak na zimę nie bede robił tynków gipsowych żeby sie ściany wygrzały czy można odrazu robić tynki gipsowe i nie bedzie plam i itp. jak bede chciał w nim zamieszkać jeszcze tej zimy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 28.08.2012 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam czy jest sens robić tynki ręczne ?? tynkarz twierdzi że będą gładkie że bedzie robił na listwy czy coś takiego, ogólnie ciężko z wolnymi terminami odnośnie tynków maszynowych cementowo wapiennych a ten od ręcznych ma czas. Na pewno zajmie mu to dużo więcej czasu niż przy tynkach nakładanych maszynowo ale jeśli nie śpieszy Ci się to czemu nie. Podjedź na budowy które wcześniej tynkował sprawdź jakość i wszystko będziesz wiedział. Dobrze było by również gdyby używał materiałów workowanych niż mieszał w betoniarce piach cement wapno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 28.08.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Dzwoniłem do firmy która się zajmuje tynkami mechanicznymi i za 22 zł m tynki z materiałem gipsowe tylko że nie robili żadnej roboty gdzieś niedaleko mnie żeby sprawdzić oto ich strona http://www.stadbud.pl jak ich sprawdzić czy sprawdzać podczas pracy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 29.08.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Dzwoniłem do firmy która się zajmuje tynkami mechanicznymi i za 22 zł m tynki z materiałem gipsowe tylko że nie robili żadnej roboty gdzieś niedaleko mnie żeby sprawdzić oto ich strona http://www.stadbud.pl jak ich sprawdzić czy sprawdzać podczas pracy ?? Jeśli nie możesz sprawdzić ich wcześniejszych prac to umów się tak, że otynkują jedno pomieszczenie i jeśli jakość będzie zadowalająca to będą tynkować dalej a jeśli nie to rozliczacie się za to co zrobili i do widzenia. Tynki gipsowe sprawdzasz poziomicą 2 metry a po powierzchni możesz przejechać ręką aby wyczuć ewentualne nierówności. Jeśli nie masz poziomicy zwróć uwagę na linie w kątach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazda Morza 31.08.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Na pewno zajmie mu to dużo więcej czasu niż przy tynkach nakładanych maszynowo ale jeśli nie śpieszy Ci się to czemu nie. Podjedź na budowy które wcześniej tynkował sprawdź jakość i wszystko będziesz wiedział. Dobrze było by również gdyby używał materiałów workowanych niż mieszał w betoniarce piach cement wapno. A czy to prawda że tynki nakładane ręcznie są już tak idealne że wystarczy tylko pomalować ściany? A po tynkach maszynowych jeszcze trzeba cekolować? Bo to zupełnie inaczej przedstawiało by sprawę kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 31.08.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) A czy to prawda że tynki nakładane ręcznie są już tak idealne że wystarczy tylko pomalować ściany? A po tynkach maszynowych jeszcze trzeba cekolować? W obu przypadkach można zrobić tak aby nie trzeba było nakładać gładzi, jednak każdemu inwestorowi odradzam takie rozwiązanie ponieważ na tynku cementowo-wapiennym bardzo trudno jest naprawić ubytki a proszę mi wierzyć, że będzie ich mnóstwo głównie podczas wykańczania wnętrza domu ale również później w codziennym użytkowaniu. Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez Radosław Krasowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 31.08.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Plus do tego budynek pracuje zwłaszcza jak był postawiony w jeden rok to pewnie po roku coś wyjdzie na ścianach pęknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts