Arti51 27.08.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam.Zaczynam "walkę" z krakowskimi urzędami o WZiZT oraz o pozwolenie na budowę.Tak właściwie to już dawno zacząłem i mam nadzieję że w najbliższym czasie będę składał wniosek o pozwolenie na budowę.Poszukuje w związku z tym wzoru zgody współwłaściciela na wykonanie prac budowlanych. Potrzebne to jest do oświadczenia o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomością. Mam taka sytuację że działka przez którą będę wjeżdżał do siebie jest współwłasnością moja i sąsiada.Chciałbym mieć przed złożeniem wniosku jego zgodę na wykonanie prac. Tak właściwie nie wiem czy to jest konieczne ponieważ działka na której zamierzam budować dom jest moją własnością, a tylko druga przez którą będę przejeżdżał jest współwłasnością, ale wolę dmuchać na zimne.Pozdrawiam ArturPs. Szukałem czegoś takiego na forum ale chyba nie ma nic takiego udostępnionego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arti51 05.09.2012 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Wykombinowałem sobie coś takiego jak niżej. Myślę ze wystarczy. Oświadczenie Ja, niżej podpisany ................ ............................................legitymujący się dowodem osobistym Seria………………Numer…………………, zamieszkały w ......................... ul. ................................... oświadczam że jestem współwłaścicielem działki nr .............. oraz działki nr ................. zlokalizowanych w obrębie ........... jednostka ewidencyjna: ............................. Wyrażam zgodę na wykonanie prac budowlanych związanych z budową nieruchomości ( domu mieszkalnego jednorodzinnego ) na działce nr ................. oraz drogi dojazdowej na działkach .................. oraz .................. ( Obręb ..........., Jednostka ewidencyjna: ......................... )przez ............................................. legitymującego się dowodem osobistym ........... .................., zamieszkałego w .............................. ul. .................................................. Edytowane 5 Września 2012 przez Arti51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts