Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Zaczynam "walkę" z krakowskimi urzędami o WZiZT oraz o pozwolenie na budowę.

Tak właściwie to już dawno zacząłem i mam nadzieję że w najbliższym czasie będę składał wniosek o pozwolenie na budowę.

Poszukuje w związku z tym wzoru zgody współwłaściciela na wykonanie prac budowlanych. Potrzebne to jest do oświadczenia o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomością. Mam taka sytuację że działka przez którą będę wjeżdżał do siebie jest współwłasnością moja i sąsiada.

Chciałbym mieć przed złożeniem wniosku jego zgodę na wykonanie prac. Tak właściwie nie wiem czy to jest konieczne ponieważ działka na której zamierzam budować dom jest moją własnością, a tylko druga przez którą będę przejeżdżał jest współwłasnością, ale wolę dmuchać na zimne.

Pozdrawiam Artur

Ps. Szukałem czegoś takiego na forum ale chyba nie ma nic takiego udostępnionego.

• 2 weeks później...

Wykombinowałem sobie coś takiego jak niżej. Myślę ze wystarczy.

Oświadczenie

Ja, niżej podpisany ................ ............................................legitymujący się dowodem osobistym Seria………………Numer…………………, zamieszkały w ......................... ul. ................................... oświadczam że jestem współwłaścicielem działki nr .............. oraz działki nr ................. zlokalizowanych w obrębie ........... jednostka ewidencyjna: ............................. Wyrażam zgodę na wykonanie prac budowlanych związanych z budową nieruchomości ( domu mieszkalnego jednorodzinnego ) na działce nr ................. oraz drogi dojazdowej na działkach .................. oraz .................. ( Obręb ..........., Jednostka ewidencyjna: ......................... )przez ............................................. legitymującego się dowodem osobistym ........... .................., zamieszkałego w .............................. ul. ..................................................

Edytowane przez Arti51