Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

internet, telefon - co wybrać

gahan

Recommended Posts

Przeprowadziliśmy się :) Ale jesteśmy odcięci od świata, bo póki co nie mamy telefonu stacjonarnego ani internetu. Korzystam doraźnie z komórki ( ale na kartę).

W poprzednim domu miałam( jeszcze mam ) abonament i nr z TP, musimy go odgłosić i decydować się na jakiś pakiet tel+ internet. Przeglądam oferty z TP, z Netii i nie bardzo wiem na co się decydować. Oczywiście interesują mnie w miarę niskie rachunki, ale też szybki i sprawny internet.

Na radiowy internet nie ma szans, bo mamy marny zasięg w naszym rejonie, a poza tym wkoło dużo wody, częste mgły co utrudnia odbiór.

Z jakich pakietów korzystacie, czy jesteście zadowoleni, czego absolutnie nie polecacie?

Edytowane przez gahan

Problem w tym,że nie mieszkamy na odludziu; wieś gęsto zabudowana, moja uliczka na niewielkim osiedlu domków. Ale w pobliżu duże jezioro ( widoczne z moich okien), a sąsiadujące domy trochę wyżej usadowione w stosunku do nas. I te wyżej położone mają zasięg radiowy - my już nie .

Większość domów podłączona do linii telefonicznej.

A Netia po rozmowie ustaliła,że nie da rady nas obsłużyć, bo nie mają tam swoich linii ( a myślałam,że korzystają z TP ).

I wychodzi na to,że jesteśmy zmuszeni do korzystania jednak z TP czy Orange ( bo nie nadążam za nimi). Myślałam o pakiecie za 104zł. tel.+ internet+ telewizja, ale słyszę wokół,że nie wszyscy są zadowoleni z odbioru i sprawności internetu. A umowa na 2 lata, którą podobno trudno zerwać w przypadku złego odbioru internetu czy telewizji.