femme 28.08.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Moja siostra poprosiła mnie o złożenie tego wątku, ponieważ aktualnie nie ma dostępu do internetu z powodu przeprowadzki. Kupiła nieduże mieszkanie 2 poziomowe które częściowo jest do remontu. Największy problem ma z zaplanowaniem pokoju dziennego połączonego z aneksem kuchennym. Kuchnia jest długa, a wąska a pokój naprawdę nieduży (wrzucam rzut). Ścianka między pokojem, a kuchnią jest kartonowo-gipsowa, jej część (140cm) sięga do samego sufitu, a dalsza część (130cm) przykryta blatem tworzy miejsce do siedzenia. W razie czego można ją usunąć. W pokoju siostra chciałaby wstawić sofę z fotelem, powiesić telewizor na ścianie i postawić jakiś nieduży stolik z krzesłami. Może macie jakieś pomysły na to wnętrze. Bardzo prosimy o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 28.08.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Fajnie by wyglądała ta kuchnia z barkiem,ale pewnie zależy wam na wygodnym stole przynajmniej 4 os,dlatego przedstawiam kilka propozycji i inspiracji. Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 28.08.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 c.d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
femme 28.08.2012 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Kinka wielkie dzięki za Twoje pomysły są wielką pomocą. Mnie osobiście bardzo podoba się to rozwiązanie: http://img526.imageshack.us/img526/1617/kuchniac.jpg Na podstawie Twoich pomysłów zrobiłam jeszcze coś takiego: http://img836.imageshack.us/img836/429/gfyhjum.jpg Bo oni mają pod oknem duży kaloryfer i generalnie kiepsko byłoby go zasłonić więc pomyślałam o narożniku w tym typie: http://img407.imageshack.us/img407/4605/naronik.jpg Co myślisz? Pokażę jutro rano wszystko siostrze ucieszy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 28.08.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Możesz odwrócić ustawienie i dać narożnik na ścianę tv a telewizor na niską szafkę koło okna która nie zasłoni kaloryfera,albo w róg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niqa 29.08.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) Podałyście bardzo ciekawe rozwiązania. Po przeczytaniu kilku kolejnych postów również postanowiłam się was poradzić. Jesteśmy na etapie kupna mieszkania dwupoziomowego. Mieszkanie ma niby 72m ale wydaje się dość ciasne. Na dolnym poziomie w planie przewidziany jest pokój, pokój z aneksem i łazienka. Pokój z aneksem jest dość mały i nie mam za bardzo pomysłu na "wciśnięcie" tam kuchni (na środku mieszkania stoją jeszcze schody ). Myślimy o zburzeniu ściany i zrobienia jednej otwartej przestrzeni ale z drugiej strony nie chcemy rezygnować z pokoju, najprościej coś zburzyć [ATTACH=CONFIG]133781[/ATTACH] Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez niqa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 29.08.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Te schody rzeczywiście psują wszystko i nierozumiem ich biegu,co to jest ta czarna kreska? Czy one sa betonowe czy ażurowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.08.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) Niqa, ale dlaczego wcinasz się w cudzy wątek, zamiast założyć własny?Identyczny metraż, dwa poziomy, ale schody w innym miejscu - zajrzyj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206685-Mieszkanie-dwupoziomowe-ostatni-dzwonek-na-zmiany Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
femme 31.08.2012 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Dzięki jeszcze raz Kinka za odzew Siostra w końcu zdecydowała się na takie rozwiązanie: http://img812.imageshack.us/img812/429/gfyhjum.jpg Chce zostawić część ścianki i pod oknem zrobić kawałek blatu. Przy stole postawić płytka szafkę - wyspę przy której będzie stał stół. Tylko czy orientujecie się jaką najpłytsza można zrobić szafkę? Czy stół o wymiarach 90x140 nie będzie za duży? Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez femme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 02.09.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 w takim układzie będzie się okno w telewizorze odbijać i nici z oglądania chyba, żeby zaciemniać jak do nalotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
femme 10.09.2012 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 w takim układzie będzie się okno w telewizorze odbijać i nici z oglądania chyba, żeby zaciemniać jak do nalotu Hmm...to co proponujecie? W jaki sposób ustawić narożnik i telewizor? Dodatkowo powiem, że na ścianie na przeciwko kuchni będzie kamień dekoracyjny podświetlany ledami od gór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 12.09.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Nie przesadzałąbym z tym oknem, można założyć zasłonki albo rolety i słońce nie będzie przeszkadzac, a trudno jest znaleźć ustawienie idealne. Więc jeśli to Wam najbardziej odpowiada, to ja bym przy nim została. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts