dzikiolo 28.08.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam, poszukuję pilnej odpowiedzi, jak nazywa się ten element okucia okiennego ? Gdzie mogę to kupić w Warszawie, ew w sieci ? Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 28.08.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam, poszukuję pilnej odpowiedzi, jak nazywa się ten element okucia okiennego ? Gdzie mogę to kupić w Warszawie, ew w sieci ? [ATTACH=CONFIG]133659[/ATTACH] Daniel To wygląda na "zaczep, płaski, mały, do zamka ...." Ale jakiego zamka , to najlepiej przeczytać na zamku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 28.08.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Ja bym powiedział że to element nożyc od skrzydła uchylnego choć pewien nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.08.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 oj chyba jednak zaczep do zamka, np. drzwi zewnetrznych. Szkoda ze poszukujacy tak skąpo opisał przedmiot. A moze tylko nas sprawdza. To teraz sobie poszuka.. A powaznie - w sieci ? zapomnij! Na poczatek sprawdz sprzedawce swojej stolarki, potem producenta. A jak nie to skley z okuciami 9moze jakims cudem beda mieli podobne), ale najszybciej np. w VBH. Tylko ze skasują Ciebie nieźle jako detalistę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 28.08.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam ... no ja bym jednak bardziej szedł w jakiś element rozwórki montowany na skrzydle lub ramie na stałe, jak na zaczep to to za wąskie, no chyba, że zaczep do zamka hakowego - tak się to chyba nazywa, ale wtedy nie widzę za bardzo gdzie ten haczyk ma się schować ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.08.2012 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Tak wlasnie pomyslalem. To moze byc element regulowany, przykrecany do kieszeni, ktora nie jest uszkodzona. Podobne rozwiazaie kojarze z zamkow hakowych Winhaus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 10.09.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Ja bym powiedział że to element nożyc od skrzydła uchylnego choć pewien nie jestem. Myślę, że byłeś zdecydowanie najbliżej prawidłowej odpowiedzi gdyż jest to element montowany na ramie okna ograniczający jego otwarcie / uchylenie. Natrafiłem na taki element w oknach drewnianych "stolbud grybów", był to ogranicznik otwarcia okna. Możesz spróbować do nich uderzyć po taki element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawartas 12.09.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) Dzień dobry, chciałbym podłączyć się pod temat ale z innym elementem. Chodzi o zawias do okna uchylnego (niewiadomy producent, nie wiem gdzie szukać jego nazwy). Właściwie to nie zawias, a to w czym sie okno blokuje u dołu od tej strony która się otwiera przy normalnym, a nie uchylnym otwieraniu. Zaczep ? Zdjęcie: Prosiłbym o nazwę czego szukać, lub ewentualnie gdzie na oknie szukać nazwy producenta... ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 12 Września 2012 przez zawartas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.09.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Nie jestem fachowcem od okuć, ale coś mi się wydaje, że to zaczep uchyłu - element odpowiadający za trzymanie okna w pozycji uchylnej. Nazwy producenta okuć szukaj na skrzydle. Może to być cała nazwa, skrót, literka. Ale pewnie za chwilę któryś z kolegów rzuci konkretną nazwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.09.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Dzień dobry, chciałbym podłączyć się pod temat ale z innym elementem. Chodzi o zawias do okna uchylnego (niewiadomy producent, nie wiem gdzie szukać jego nazwy). Właściwie to nie zawias, a to w czym sie okno blokuje u dołu od tej strony która się otwiera przy normalnym, a nie uchylnym otwieraniu. Zaczep ? Zdjęcie: [ATTACH=CONFIG]136268[/ATTACH] Prosiłbym o nazwę czego szukać, lub ewentualnie gdzie na oknie szukać nazwy producenta... ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. To wygląda na " zaczep dolny DR " Producent ? np taki http://torys.lublin.pl/okucia/801.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawartas 13.09.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Nie jestem fachowcem od okuć, ale coś mi się wydaje, że to zaczep uchyłu - element odpowiadający za trzymanie okna w pozycji uchylnej. Nazwy producenta okuć szukaj na skrzydle. Może to być cała nazwa, skrót, literka. Ale pewnie za chwilę któryś z kolegów rzuci konkretną nazwą No tak - temu właśnie służy ten element - w jednym oknie (w zakupionym mieszkaniu) po prostu go nie ma.... @ Zbigniew Dziękuję ! Już zamawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.09.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Kup od razu dwa. Romb to byly dosc awaryjne okucia i ten brak to moze po prostu wynika, ze stary sie polamal;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 13.09.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Witam, poszukuję pilnej odpowiedzi, jak nazywa się ten element okucia okiennego ? Gdzie mogę to kupić w Warszawie, ew w sieci ? [ATTACH=CONFIG]133659[/ATTACH] Daniel ...pivko się otwierało o okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts