Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gładź bezpyłowa- jaka najlepsza ?

Recommended Posts

Witam, koledzy planuje w niedługim czasie zrobić remont mieszkania, a dokładnie wyrównać ściany, który niestety są w niektórych miejscach pofalowane. Nie chce mi się bawić w szlifowanie, a słyszałem, że gładzie zacierane na makro są o wiele lepsze od tych tradycyjnych w szczególności jeśli chodzi o wyrównywanie. Na forach sporo piszą o gładzi Multi Finsh, ale z tego co się orientuję to jest problem z jej dostępnością w sklepach. Co byście mi polecili ??

ja moge polecic gładz semin ETS-2 extra finish jest super swietnie sie nią robi i bardzo dobrze dociera ale wszystko na sucho nie wiem jak mozna docierac na mokro hehe robie w tym a jak słysze bezpyłowe gładzie to od razu widze zyrafe i dziury i fałdy na scianach, na wieksze pekniecia bodajrze był ce 86 z włóknem szklanym do szpachlowania płyt bez tasmy- ja nim wieksze pekniecia tynków zarabiam pogłębiajac je i nic teraz nie peka juz z 2 miesiace po lepieniu pekniec, po wierzchu i tak puszczałem w finisha fizeline również semina juz tak w miare systemowo jechałem . a na wieksze nierównosci fałdy chyba był to ce-68 tak jakby start pod tego ets'a-2 zawsze troszki tanszy

a docieranie ETS-2 jest przyjemnoscia docierałem różne gładzie najlepiej i najszybciej tą, i nie przeciera sie nie na rozwarstwiania innych warstw przycierałem go w jednym pokoju papierem do 320 to sciany jak szyba a w przedpokoju syfit dotarłem 180 to i tak lepeij wyszło niz meczenie 240 cekolu

Witam,

temat mnie tez interesuje. Baumit ma w swojej ofercie tynk wew cinkowarstowy i gladz wapienna. Jeden z nich na pewno robi sie na mokro. Zastanawiam sie nad ich uzyciem i polozeniem na tynk cementowo wapiennny. Szlifowac mi sie nie che, ale na polozenie gladzi na mokro bym sie zdecydowal.

Ktos ma doswiadzczenie w tynkach Feinputz wewnetrznych?

Edytowane przez Mariusz Cegla

witam

Ja robiłem gładzią wapienną baumit. Ale to było z 10 lat temu.

Teraz kładłem multi-finisha. Jak dla mnie bardzo dobra gładź (a raczej tynk cienkowarstwowy) jest twarda i bardzo łatwo się obrabia na mokro ,tylko trzeba wiedzieć jak i najlepiej mieć pomocnika. . Z dostępnością nie ma problemu - najlepiej kupić na allegro. Mi średnio idzie 1 worek na 8 metrów kwadratowych w dwóch warstwach. Pofalowanych ścian nie wyrównasz gładzią. Weź sobie jakiś tynk gipsowy i zadziałaj łatą.

• 1 year później...

Jakoś dziwne się wydaje, że producentem jest Rigips. No, ale nie wszystko jeszcze wiem. Bo jak sobie przesypują i mieszają to ja wolę jednak z UK ściągnąć.

Pytałam o kolor bo może nie o ten multi finish chodziło koledze, którego stąd usunięto.

Ja poszukuję kogoś kto kładzie różowy plaster, nie mieszany albo produkowany w Polsce, cokolwiek słowo produkcja oznacza.

Fighter1983 mi polecił już kogoś z Łodzi. Jakby się ktoś z niezadaleka znalazł to chętnie pogadam.

Też pozdrawiam

Jakoś dziwne się wydaje, że producentem jest Rigips. No, ale nie wszystko jeszcze wiem. Bo jak sobie przesypują i mieszają to ja wolę jednak z UK ściągnąć.

Pytałam o kolor bo może nie o ten multi finish chodziło koledze, którego stąd usunięto.

Ja poszukuję kogoś kto kładzie różowy plaster, nie mieszany albo produkowany w Polsce, cokolwiek słowo produkcja oznacza.

Fighter1983 mi polecił już kogoś z Łodzi. Jakby się ktoś z niezadaleka znalazł to chętnie pogadam.

Też pozdrawiam

Przestan. W GB maja multifinish w Irl maja skimcoat a wszystko to i tak sam wlasciciel. Kupuj w Polsce. Grunt zeby byl tylko "swiezy" :)