KingaFlo 30.08.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 WItam piszę z pewnym problemem. za około 2 miesiące będziemy wprowadzać się do nowego drewnianego domu, i chcięlibyśmy sami wykończyć ściany. Wymyśliłam że w przedpokoju chciałabym zrobić przecierkę na ścianie. Już mniej więcej wiem jak się ją robi. Trochę poczytałam, że najpierw kładzie się farbę jaśniejszą, poczekać aż wyschnie a potem ciemniejszą i rozcierać. I teraz problem czym rozcierać żeby było prosto i ładnie:) jesteśmy amatorami, nie fachowcami:) czy to sie robi jakąś specjalną farbą? wyczytałam że potem można na farbę nałożyć tzw Wernix?? nadaje wnętrzu ładny połysk i można z niego zmywać brud, tylko znowu nie wiem jak to z tym jest, kiedy się go nakłada, czym, i jak to jest przy ponownym malowaniu ścian? trzeba zdzierać wernix?? czy ktoś to robił samodzielnie? proszę o jakieś informacje, bo chciałabym a boję się chodzi mi mniej więcej o taki efekt http://img706.imageshack.us/img706/4750/velatura.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts