tank102 30.08.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Tak jak w tytule , który wybrac do domku jednorodzinnego o pow. 130m2 i ewentualnym poddaszu adaptpwanym później o 65 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 30.08.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 oba są inne, określ wymagania jakie chcesz by spełniał i które ważniejsze a które mniej, inaczej pytanie jest zbyt obszerne by uzyskać ścisłą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 30.08.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 A jaka różnica w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 31.08.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 nie zaczynajmy od ceny ! warto się zastanowić czego oczekujemy od urządzenia i później sprawdzić który reku spełni założenia za możliwie najmniejsze pieniądze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 31.08.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Jak Pan wie, każdy ma ograniczony budżet.Budując dom najczęściej mamy określoną kwotę pieniędzy (kredytu) - więc cena jest bardzo istotnym wskaźnikiem !Po określeniu zakresu ceny należy wtedy określić urządzenia.W rekuperatorach mamy wymienniki:- papierowe- plastikowe- aluminiowe- miedzianeKażde mają wady i zalety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 31.08.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ja nie namawiam do lekceważenia ceny.Zwracam tylko uwagę, że zaczynanie od ceny utrudnia określenie czego tak naprawdę oczekujemy. Nie odpowiedzieliśmy na pytanie Wolf czy Nikol w Nikol podoba mi się sama koncepcja wymiennika.Wolf jest produktem firmy bardziej renomowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 31.08.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Wolf jest produktem OEM - wymiennik przeciwprądowy, EBMNikol - producent Polski - wymiennik spiralno-przeciwprądowy, EBMMieliśmy okazję montować oba rekuperatory więc mamy ogólny pogląd na te produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 31.08.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ja też miałem okazję montować oba i szczerze mówiąc wole Wolf-a.. Jak zawsze ma awers do polskich produktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts