pst25 31.08.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Szukam bramy garażowej dającej zadowolenie w dobrej cenie 1. Wymiary obecnej 195wys x 192szer. 2. Chciałem wjazd poszerzyć na ile to możliwe, ale nie wiem jak to zrobić bez szkody dla bezpieczeństwa i stabilności budynku ? Podobno można szynę w kształcie odwróconego T wstawić, ale czy to wystarczy, a może jest inny sposób. 3. Brama najlepiej jakby miała możliwość zamontowania silniczka elektrycznego do otwierania. 4. Żeby zachować gwarancję, to musi montować autoryzowany sklep, czy mogę sam ? 5. Najlepiej jakby miała w sobie dodatkowe drzwi wejściowe. Polecacie jakiegoś producenta ? http://fotoo.pl//out.php?t=344770_brama.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 31.08.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 w takiej małej bramie jeszcze drzwi dodatkowo tyle zyczen do spełnienia to juz nie będzie w dobrej cenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pst25 01.09.2012 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Widziałem za 1500, ale to chyba dać sobie spokój ? Chcesz postraszyć ? Jak z gwarancją i pozostałymi parametrami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.09.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Przeczytałem kolejny raz Twój post, ale nie bardzo wiem o czym mówisz Wymiar bramy - mały. O możliwość większej zapytaj architekta - czy konstrukcja tej budowli wytrzyma. Potem murarza, za ile to zrobi. Sądzę że dwa pierwsze etapy zamkną się w owej kwocie 1500zł... Wybór firm jest niewielki. W kolejności wielkości produkcji w Polsce: Wisniowski, Horman, Krispol, Normsthal. Legbud i moze kilka innych.Jak juz wycenisz i zamowisz to reszte mozesz sam. Gwarancja jest taka, jakie słowa w niej zapisane. Mozesz sam montowac, o ile zrobisz o zgodnie z instrukcja i zachowasz sie wg pozostalych zalozen gwarancji *np. coroczne fachowe przeglady. W praktyce - jak cos sknoscisz, to z problemem zostaniesz sam, bo znane mi firmy ograniczaja sie do napraw korespondencyjnych. I rzeczy istotne :brama uchylna - na oko ok 1-1,5 tys. złrozwierna - podobnie, moze ciut drozsza.segmentowa - od 2 tys. zł do 3. automat (silniczek) ok 1 tys. złdrzwi przejsciowe - 1 -2 tys. zł. Ps. Jeśli myślisz że rzucając tu nazwe jakiejs firmy damy Ci pewne, gotowe rozwiazanie to jestes w wielkim bledzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pst25 16.09.2012 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Może treaz pytanie z innej beczki. Jak mogę sensownie powiększyć wjazd? Mogę to we własnym zakresie zrobić ? Jak wzmocnienie wmurować by byłu skutecznie i bezpiecznie ? Jest to jakaś filozofia większa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 16.09.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 ...lepiej nie ruszaj bo się zawali ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 16.09.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Witam Może treaz pytanie z innej beczki. Jak mogę sensownie powiększyć wjazd? Mogę to we własnym zakresie zrobić ? Jak wzmocnienie wmurować by byłu skutecznie i bezpiecznie ? Jest to jakaś filozofia większa? tak na moje jest - zgłosić się do murarza/budowlańca - specjalisty w tym zakresie będzie zapewne drożej ale pewniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 17.09.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Może treaz pytanie z innej beczki. Jak mogę sensownie powiększyć wjazd? Mogę to we własnym zakresie zrobić ? Jak wzmocnienie wmurować by byłu skutecznie i bezpiecznie ? Jest to jakaś filozofia większa? odpowiedzi uzyskałeś konkretne bo jeśli nie masz choć trochę pojęcia i musisz zapytać na forum to lepiej nie robić na własną rękę poza tym skąd mamy widzieć co chcesz powiększyć gdzie itd bez zobaczenia problemu ciężko coś powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek122 17.09.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Ja bym tam zamontował bramę rozwierną albo sekcyjną boczną, bez drzwi oczywiście. Mała powierzchnia na tyle rozwiązań a te dwa typy powinny być najbardziej praktyczne i tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts