Mabras 05.04.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Witam wszystkich!Jestem tu po raz pierwszy. Mam takie pytanie. Gdzie można znaleźć coś na temat samego projektowania tzn. w jaki sposób były liczone stropy, schody. Nie stać mnie aby kupić cały gotowy projekt a chciałbym zobaczyć jak to jest robione. W jaki sposób jest przyjmowane i kształtowane zbrojenie w projektach typowych? We wszystkich reklamówkach są tylko ładne widoczki a mnie interesują rozwiązania konstrukcyjne. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 05.04.2004 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Trochę więcej informacji jest na płytach z projektami. Jeśli takich nie posiadasz wyślij maila z pytaniem do biura, którego projekt cię interesuje. Napewno odpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.04.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Witam Jezeli chcesz dowiedziec sie czegos na temat konstrukcji budynkow to polecem zapoznanie sie z Polskimi Normami (dotyczacymi wymiarowania konstrukcji żelbet, stal, drewno, konstrukcje murowe itd.itp) A rowniez z fachowa literatura a wiec poszukaj w ksiegarniach lub bibliotekach podrecznikow dla studentów wyzszych uczelni. Tylko co Ci da taka wiedza ? Nawet jak wykonasz sobje sam wszystkie obliczenia to i tak ktos to musi "klepnąć". A jezeli interesuje Cie tylko konkretny projekt to dzwon do biura moze Ci cos powiedza. Projekt typowy to normalny projekt tylko wielokrotnie sprzedawany dlatego jest tanszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.04.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Jak znasz się trochę na projektowaniu, to skorzystaj z programu Arcon, zaprojektuj dom a potem daj do adaptacji wyliczeń konstrukcyjnych etc. Ale jak nie stać cię na kupno projektu za 1000 zł to jak będzie cię stać na budowę domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.04.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Jak znasz się trochę na projektowaniu, to skorzystaj z programu Arcon, zaprojektuj dom a potem daj do adaptacji wyliczeń konstrukcyjnych etc. Ale jak nie stać cię na kupno projektu za 1000 zł to jak będzie cię stać na budowę domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 26.05.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Powiedz konkretnie co cię intersuje , możesz napisać do gośći z Archetona do Warszawy jak znajdziesz jakiś konkretny ich domek polecam KRABA-2 to Ci pomogą jak będa mieli czas i Bedziesz miły[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts