Adam1222 01.09.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Witam, Przeprowadzam remont piwnicy. Ściany pomalowałem wapnem, pozostaje jeszcze kwestia podłogi. Mam betonową posadzkę i pomyślałem, aby położyć na nią cegłę. Chciałbym cegłę ciąć na pół. Nie wiem czy kłaść ją na klej do płytek czy na zaprawę murarską. Czy jest to praktyczne rozwiązanie - czy cegła nie będzie się kruszyć, brudzić, wchłaniać wilgoć? Ewentualnie czym zaimpregnować cegłę?. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 14.09.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ten pomysł to Ci się przyśnił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 15.09.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Kiedyś tak w słomiano-glinianym domku miała moja ciotka malowała tę cegłę farbą... ale chyba nie jest to najlepszy pomysł skoro mas zpłytki w obi za 10 zł /m 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 17.09.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Fajny oldschool.Jak cegła to oczywiście na zaprawie. Jeżeli nie panujesz tam zapraszać "perfekcyjnej pani domu" tylko przechowywać opony lub węgiel to cegła będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Propin 02.10.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Cegłą na posadzkę, to chyba jakaś pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 02.10.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) Może być cegła, tylko wtedy to się nazywa bruk klinkierowyAle tanie to nie jest.We Francji widziałem kafle na podłogę - ceglane, klinkierowe (takie robione na starodawne) i wyglądało to super.Zwykła cegła będzie się wycierać i łapać brud (jest za słaba i za chłonna) Edytowane 2 Października 2012 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 02.10.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Jeśli zrobi się dobrą izolację przeciwwilgociową to cegły można położyć, nie ma też problemu z cięciem ich na pół i przyklejaniem na klej do płytek, ale problem może się robić kiedy pojawi się woda w piwnicy. Zwykłe cegły po prostu zaczną się kruszyć i po paru latach wszystko będzie do zerwania. Przy założeniu że będzie sucho i użytkowanie będzie mało intensywne to taka podłoga może być całkiem fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts