coppi 01.09.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Cześć,Post na forum pierwszy, to się od razu ładnie przywitam. Zabieramy się do wykańczania mieszkania, i od podłóg zaczynamy. Wątki poczytałem, kilka dni zeszło, wizyty w sklepach też były. I właśnie - czy ktoś ma doświadczenia z deską wielowartstową z LEROYa: http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/deski-podlogowe/deska-podlogowa-warstwowa-jesion-naturalny,p40965,l189.html Marka niby BEST WOOD FLOORING - ale z tego co się zorientowałem, to to jakaś organizaacja certyfikująca firmy produkujące z naturalnego drewna.Mamy możliwość kupienia tej deski w cenie ok. 60PLN w kolorze Dąb. I szczerze to wizualnie porównania do paneli nie ma żadnego (na korzyść oczywiście deski), grubość też 14mm to nie 7 czy 8. I jest jednak drewno. Macie jakieś doświadczenia?? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 01.09.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Brzydka , wygląda jak typowy panel .Zamiast takiej deski kup panel z wyższej półki z fazą ( dużo łądniej się prezentuje) Zapraszam do oglądnięcia moich prac LUB LUB film z renowacji parkietu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coppi 03.09.2012 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Masz rację, wizualnie deska warstwowa prezentuje się dużo lepiej niż panele laminowane! Niestety nie wiem jak się sprawdzają produkty wymienionego producenta, ale mogę polecić np. sprawdzone deski Barlinka. Z tego co widzę na stronie LM nawet gwarancja na Barlinek jest 4razy dłuższa (20lat) Właśnie pytanie jest o tą deskę konkretnie. Z tą gwarancją to też ciekawe - co po 15 latach w panelach można reklamować. 5 lat w moim przypadku raczej w zupełności wystarczy. JAk jakieś wybrzuszenia czy inne historie się zrobią to właśnie w pierwszysch latach. Potem to chyba już naturalne zużycie niepodlegające gwarancji (A może się mylę).. Ale co, nikt takich desek nie ma?? Konkretnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 03.09.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Moje zdanie jest takie że jak ma się kupować byle jaką deske gotową już ( która też dużo kosztuje i jeśli jest na klej to trzeba doliczyć drogi dwuskładnik + usługe układania) To lepiej zainwestowac w bardzo dobre panele z przedziału cenowego około 60 zl i ułożyć samemu.Bedziemy mieć piękne panele z fazą na 4 boki oraz z fakturą jak naturalne drzewo.Będą się o niebo lepiej prezentować niż jakaś deska która i tak przypomina panel kepskiej klasy ( jak u na zdjeciu ) A te wszystkie warstwowe deski moim zdaniem są guzik warte i cciałbym je widzieć za 10 - 15 lat co się z nimi podzieje Panel jak tani to można sciągnąć i wywalić i nie żal człowiekowi sporej kasy .. Drugie moje zdanie jest takie że czasem lepiej troche dołożyć i kupic np parkiet najgorszej klasy ( jeśli ktoś lubi sęki ) i mieć w domu drzewo które i za 50 lat będzie wyglądać pięknie po cyklinowaniu , że dziwie sie jak ludzie kupują deski po 100 120 za m2 ( gotowce + klej i usługa i wychodzi 180 za m2) jak w tej cenie moga mieć każdy pakiet lub deski z litego drzewa a nie jakieś sklejki marketowe z badziewnym lakierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 04.09.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ale za około 100zł można mieć deskę warstwową (czyli drewno a nie laminat) i położyć ją samemu bez klejenia. Wyjdzie taniej niż lite drewno a efekt taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts