kurak 02.09.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Cześć Wam szukam porady co może być przyczyną ciągłego buczenia dmuchawy . Przedstawię jak to wygląda w praktyce ,gdy załączam piec,na sterowniku zapala się lampka kontrolna pracy dmuchawy i dmuchawka zaczyna prace ,ale gdy piec osiągnie zadaną temperaturę przechodzi w stan wstrzymania kontrolka dmuchawy gaśnie ,ona zaś przestaje dmuchać , lecz ciągle głośno buczy . Wygląda to tak jakby silnik chodził na jednej fazie .Moje pytanie jest takie czy po zgaśnięciu lampki dmuchawy sterownik podaje dalej na dmuchawę prąd?? , bo nie wiem czy to zwalił się sterownik czy dmuchawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 02.09.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Cześć Wam szukam porady co może być przyczyną ciągłego buczenia dmuchawy . Przedstawię jak to wygląda w praktyce ,gdy załączam piec,na sterowniku zapala się lampka kontrolna pracy dmuchawy i dmuchawka zaczyna prace ,ale gdy piec osiągnie zadaną temperaturę przechodzi w stan wstrzymania kontrolka dmuchawy gaśnie ,ona zaś przestaje dmuchać , lecz ciągle głośno buczy . Wygląda to tak jakby silnik chodził na jednej fazie .Moje pytanie jest takie czy po zgaśnięciu lampki dmuchawy sterownik podaje dalej na dmuchawę prąd?? , bo nie wiem czy to zwalił się sterownik czy dmuchawa? Może napisz coś więcej o sterowniku, co tam masz, to wtedy będzie wiadomo jak ci pomóc. Na pewno ktoś się odezwie jak będzie wiedział o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurak 02.09.2012 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Sterownik, ARGON2 .Dmuchawę podłączyłem bezpośrednio do gniazda i działa dobrze . Ale gdy podłączyłem z powrotem pod sterownik jest to samo kręci się wolno i buczy jakby nie miała siły ruszyć , choć w tym czasie (piec w stanie czuwania ) sterownik powinien całkowicie odłączyć dmuchawę . Zaraz ktoś powie że w stanie czuwania też załącza się dmuchawa ,tak ale nie powinna buczeć i kręcić się non stop , a poza tym sterownik powinien pokazać (lampka kontrolna)że dmuchawa jest w stanie pracy , a lampka kontrolna w tym czasie się nie świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.09.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Ktoś dzwonił ostatnio pytając o Argona ( chyba 5 letni także trochę pracował ), był chyba problem z podajnikiem.Skrobnij na priva, chyba coś w elektronice siadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts