Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

odwodnienie liniowe, gdzie montować

Yoo

Recommended Posts

Witam, mam do Was pytanie odnośnie odwodnienia liniowego, otóż pierwsza sprawa, kabina będzie murowana o wymiarach 80x100 (szer,dł) chciałbym wiedzieć w jakim miejscu najlepiej usadowić odwodnienie liniowe, bo słyszałem opinie, że najlepiej przy samej ścianie pod prysznice, czy nie ma na to jakiejś konkretnej regułu ??

Druga sprawa czy do odwodnienia konieczne są nóżki, bo spotykam się, z różnymi ofertami na np Allegro, gdzie niektórzy oferują i zalecają dokupienie nóżek w kwocie wcale nie małej :>

• 1 month później...
Witam ponownie, chciałbym się upomnieć gdyż nie otrzymałem odpowiedzi, a bez sensu zakładać nowy temat, mam też nowe pytanie co sądzicie o odwodnieniach liniowych takich za "300zl", gdzie to producent podaje, że są wykonane ze stali nierdzewnej, warto inwestować w takie odwodnienia, czy lepiej dołożyc, do firmy kupowaliśmy zawsze takie za ok 700zł, ale to był tylko wymysł klienta

• 9 months później...
I się kolega odpowiedzi nie doczekał :/ już mi się zdarzyło przy kilku zakupach zainwestować w „stal nierdzewną” celowo umieszczoną w cudzysłów nawet przy głupim blenderze. Nie warto przyoszczędzać. Prysznica się co miesiąc nie wymienia, a po takim czasie jest do wyrzucenia mniej więcej. Nie wiem czy ktoś brał cokolwiek od ACO, ale w Aquatio gdzie się zaopatrywałem w Warszawie mi doradzili no i to jest klasa :D

• 3 years później...