SACZI 02.09.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Chcę dołożyć do instalacji CO dodatkowy zbiornik, który wstępnie dogrzewałby mi ciepłą wodę.Piec CO jest węglowo drzewny o mocy 12kW.Zbiornik CWU chcę o pojemności 120-200L.Znajomy instalator poleca mi zbiornik dwupłaszczowy. W handlu dostępne są również zbiorniki z wężownicą. Dlaczego dwupłaszczówki są polecane przez instalatora i jaka jest różnica w eksploatacji między tymi dwoma rozwiązaniami zbiorników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 02.09.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 dwupłaszczowy szybciej nagrzewa wodę, jeżeli z wężownicą to pionowy który wężownicę będzie miał u dołu zbuornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SACZI 02.09.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 A są jacyś szczególnie polecani producenci i konstrukcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 02.09.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 krótko, 200l, pionowy z wężownicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts