efka85 02.09.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Witam wszystkich forumowiczów. Mam do was dość pilne pytanie. Komin sąsiada znajduje się w odległości mniejszej niż 1 metr od ściany mojego domu, co do wysokości to jest nieco niższy niż nasza kalenica. Jest dla nas bardzo kłopotliwy, gdyż sąsiad niezależnie od pory roku pali w piecu, a my nie możemy otworzyć okien dachowych. Do kogo możemy zwrócić się o pomoc, o ile to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 02.09.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Może do Wydziału Ochrony Środowiska w miejscowym Urzędzie? Choć z praktyki wiem, że są to w większości Wydziały "malowane" i w efekcie niewiele mogą (lub też nie chce się im "móc" ) - podobnie zresztą jak i z większością PINB (Nadzór Budowlany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 03.09.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Nadzór budowlany jest chyba odpowiednia instytucją.Ktoś przecież wydał lub nie wydał pozwolenia na ten komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 04.10.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Witam wszystkich forumowiczów. Mam do was dość pilne pytanie. Komin sąsiada znajduje się w odległości mniejszej niż 1 metr od ściany mojego domu, co do wysokości to jest nieco niższy niż nasza kalenica. Jest dla nas bardzo kłopotliwy, gdyż sąsiad niezależnie od pory roku pali w piecu, a my nie możemy otworzyć okien dachowych. Do kogo możemy zwrócić się o pomoc, o ile to możliwe. Kogo budynek uzyskał pierwszy pozwolenie na budowę, Twój czy sąsiada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts