piotrassss 02.09.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Witajcie! Mam dwa pytania odnośnie urządzeń w temacie. 1) Czy ktoś z Was ma doświadczenia z radiami podtynkowymi?Które byście polecali? Ja znalazłem kilka tutaj: http://www.dobregniazdka.pl/kategoria/radio-podtynkowe/1 W domu mam osprzęt Legrand Sistena Life, więc najlepiej dopasowane byłoby właśnie takie radio FM,co o nim sądzicie? Może wybrać jednak inne? 2)Bardziej od radia/tunera FM odpowiadałby mi podtynkowy odtwarzacz mp3, lecz niestety żadnego nie znalazłem.Czy ktoś z Was wie gdzie takie urządzenia można kupić ? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 02.09.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Może nie do końca w temacie http://www.ciekawy.yoyo.pl/images/dziwadztwa/deska.jpg Ma mp3.Zestaw składa się z "siedzenia" z wbudowanym odtwarzaczem sterowanym z pilota, który można zamontować w zzasięgu ręki i przewijać/przesuwać piosenki. Dodatkowo, urzędzenie ma wbudowany slot na karty SD co poszerza możliwości.Dodatkowo standardowo wgranych jest kilka dźwięków takich jak fontanna, czy strumyk, które mają ułatwić “sprawę”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrassss 04.09.2012 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Chodziło raczej o sprzęt do zainstalowania w ścianie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 04.09.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Chętnie podłączę się pod temat,bo przewidziałam takie radio w łazience.Co kupić? W zasadzie wszystkie wyglądają podobnie i kosztują także podobnie,większość producentów ma szeroką kolorystykę gira http://www.gira.net.pl//galerie/r/radio-podtynkowe-z-rds-k_9305.jpg berker http://elektrodo.pl/images/28808989.jpg abb http://www.dobregniazdka.pl/uploads/product_images/midi/p-7737.jpg simon http://www.dobregniazdka.pl/uploads/assortment_images/midi/a-2820-5808.jpg jung http://www.dobregniazdka.pl/uploads/assortment_images/midi/a-3184-7292.jpg Dzielcie się uwagami jak to odbiera? Przewidziałam dwa głośniki.Ma być stereło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrassss 04.09.2012 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 No właśnie - stereo. To że można podłączyć więcej niż jeden głośnik wcale nie oznacza że będzie stereo. Może być mono na 2 głośnikach..Ta funkcja musiałaby być wbudowana w radyjko.. W moim wypadku też szukam do łazienki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 05.09.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Gira ma funkcje przełączania się na stereo po wykryciu drugiego głośnika.No i co,trzeba będzie chyba kupić w ciemno,bo jak widzę to gadżet niezbyt popularny .U mnie zagra to radio dopiero za jakiś miesiąc to podzielę się wrażeniami.Pisz co zdecydowałeś kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrassss 06.09.2012 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Ja zamierzam to robić na wiosnę, ale już teraz chciałem zebrać jakieś opinie na ten temat. W każdym razie myślę terazo tym, aby kupić zestaw dwóch głośników + radio. I teraz: jak warto to instalować?-Czy w ramce potrójnej: głośnik-radio-głośnik-A może lepiej oddalić od siebie głośniki na jakąś odległośći wszystko w ramkach pojedynczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 06.09.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Robię w ramce.Łazienkę mam niedużą,a i nie spodziewam się jakiś szczególnie wysokich jakościowo wrażeń odsłuchowych z takiego czegoś małego.Chociaż może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 07.09.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Ja w łazience mam zestaw dwóch głośników sufitowych zabudowanych nad wanną, wzmacniacz audio i jednostkę Maximum MR-2000 (niestety już nie produkują) i całość gra dość dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 07.09.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Nie mam kurcze sufitów podwieszanych i muszę się posiłkować takimi wynalazkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 09.09.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ciekawy temat poruszyliście - jak z zasilaniem 230V i sygnałem antenowym do tego radia - korzysta z lokalnej antenki, osobnego przewodu antenowego czy może zbiera sygnał z instalacji 230V ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 09.09.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Z osobnego przewodu na pewno nie i mam nadzieję że żadnych antenek nie posiada,bo w sumie ma się ewentualnie wtopić w ciąg włączników i być "niewidoczne". Podjęłam decyzję na wariata i nawet nie zdążyłam zasięgnąć opinii,chociaż szukam w necie i takowych nie ma A większość producentów oferuje te odbiorniki,więc chyba się sprzedają Jestem tuż tuż przed zamawianiem galanterii elektrycznej,od razu będę zamawiać radio,więc skrobnę po montażu co mi z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrassss 25.09.2012 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Zwykle jest wewnętrzna antenka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 15.10.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 tyle, że np mój maximum ma około 10cm antenki własnej i ciężko na nim złapać "czysto" jakieś radio, szczególnie gdy daleko od okien a blisko kabli dlatego korzystam z uPnP lub radia internetowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 24.10.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 czego to ludzie nie wymysla A nie lepiej po prostu miec radyjko przenośne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 24.10.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 no niby lepiej,ale to jest dążenie do tego żeby mieć w domu wszystko zminimalizowane,zabudowane,stałe i mocno uporządkowane miałam się pochwalić swoim,ale niestety nie mam jeszcze kupionego,bo tynki mi nie schną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 26.10.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Mamy zamontowanego Simona przy łóżku, głośnik jest w łazience obok sypialni. Antenka wewnętrzna poprowadzona przez trzy puszki, ładnie ściąga fale radiowe. Tego typu gadżety to nie dla audiofeelów tylko żeby przygrywało podczas kąpieli lub porannego golenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts