marekbo 02.09.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Witam, Przy okazji remontu starego domu chciałbym doprowadzić powietrze do kominka, niedługo będą wymieniane okno w pokoju na tarasowe i przy okazji chciałbym kanałem płaskim w podłodzę doprowadzić powietrze do kominka z zew.. Ogrzewanie będzie podłogowe elektryczne, chciałbym skuć teraz trochę beton na kanał, na to pójdzie folia, styropian i wylewka. Czy taki kanał trzeba dodatkowo ocieplać?. To samo pytanie dotyczące wentylacji grawitacyjnej, czy podobnym kanałem mogę doprowadzić "świeże" powietrze z zew?, obok kanału do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 03.09.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Dobrze by było go ocieplić, bo będzie mocno wychładzać Ci tę część podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbo 03.09.2012 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 W jaki sposób go ocieplić na tej długości w pokoju?. Całość będzie zalana wylewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 03.09.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ale na ten kanał przecież pójdzie styropian, tak? Po co więc to dodatkowo docieplać? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 03.09.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Styropian tam, gdzie nie ma kanału, będzie chronił przed ucieczką ciepła do temperatury rzędu +5*C.Tam, gdzie kanał będzie, będzie chronić przed ucieczką ciepła do -20*C. Poza tym nie wiemy ile ma być tego styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts