nemo76 03.09.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Witam. W projekcie domu mam 20 cm ocieplenia wełną dachu.Chciałbym dać 25 cm - 15 cm między krowie i 10 pod krokwiami.Mam jednak problem gdyż mam dość nisko jętki i dając 10 cm pod nimi obniżyłbym sobie pomieszczenia do ok 2,44m.Czy mogę dać wełnę pod jętkami (3-5 cm), pomiędzy (18cm) i nad jętkami (5cm) ? Wówczas jętki będą całe "opatulone" w wełnie, czy to nie szkodzi drewnu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.09.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Jedynie pomyśl o nabiciu na jętki od góry łat drewnianych, na których będzie można zrobić podłogę stryszku. Oczywiście jeżeli planujecie tam zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemo76 04.09.2012 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 OK. Dzięki za pomoc. Ocieplenie dopiero w przyszłym roku, ale zaraz będzie deskowanie, a przed deskowaniem chciałbym wyrównać ścianki działowe na skosach. A do tego muszę mieć pewność ile tam będzie wełny. O nabiciu jętek pamiętam. Czy lepiej nabić łaty na jętki wzdłuż czy np. prostopadle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.09.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Prostopadle i najlepiej w odległości do siebie równej lub 1cm węższej aniżeli szerokość wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts