Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłoga z lampami

JLO

Recommended Posts

Witam,

Znalazłem w internecie lampki do podłogi diodowe. Na zdjęciu wyglądają bardzo ładnie. Czy ktoś z forumowiczów miał doświadczenia z takimi lampami?

Poniżej zdjęcie:

http://www.eyeleds.pl/_data/floorleds/eyeleds_floorleds_img_22.jpg

Pozdrawiam

Za kilka lat przeminie moda na wszystkie węże diodowe, lampki i kolorki które każdy teraz montuj na potęge w każdym miejscu mieszkania. Za kilka lat się komuś znudzą lampki w desce i problem, bo albo wymiana kilku ostatnich pasów deski albo wywaenie lmpek i łatanie szpachlowanie dziur po lampce.A każda taka ingerencja zostawi już ślad na wieki wieków

Za kilka lat przeminie moda na wszystkie węże diodowe, lampki i kolorki które każdy teraz montuj na potęge w każdym miejscu mieszkania. Za kilka lat się komuś znudzą lampki w desce i problem, bo albo wymiana kilku ostatnich pasów deski albo wywaenie lmpek i łatanie szpachlowanie dziur po lampce.A każda taka ingerencja zostawi już ślad na wieki wieków

Jestem troche innego zdania, faktycznie węże ledowe taśmy sa już bardzo powszechne i jak sie okazuje wcale nie sa energooszczędne. To rozwiązanie jest inne, nowe, estetyczne i przy okazji bardzo fajnie będzie służyło jako nocne oświetlenie. Wiesz tak naprawdę wszystko może sie znudzic , ale co zrobić jak te lampki mi sie podobają.. :)

Czekam może trafi sie ktoś kto już ma i podpowie czy są dobre, jak nie to biore i sam będe próbował w sumie to nie majątek....;)

No i zdecydowałem się, nie będą na podłodze tylko na schodach :) Myślę że za dwa tygodnie będę mógł sie pochwalić :) Okazało się że są dostępne od ręki :) więc tylko schodziarz musi sie uwinąć :) Jak już będe miał podziele się wrażeniami i może wrzuce jakieś foto.

Bardzo fajnie to wygląda, a ponad to jest bardzo opłacalne. Zastosowanie oświetlenia podłogowego LED, zdecydowanie obniży rachunki. Firma Barlinek posiada coś takiego w swoim asortymencie. :)

Prosze mi wyjaśnić dlaczego osietlenie w podłogach zdecydowanie obniża rachunki????? prosze o logiczne wyjaśnienie bo nie mam pojęcia czemu tak jest :) Czy świwatło świecące z dołu do góry pobiera mniej prądu?? hehehe

A tak na poważnie czy pan jest przedstawicielem barlinka.. ma pan 5 postów i w każdym zachwycA SIĘ PAN BARLINKIEM I PROPONUJE ZAKUP..

Lampki podłogowe w żaden sposób nie obniżają rachunków - tot. bzdura .

W swojej ofercie nie tylko ma coś takiego B.K ale także np. Egger

Ja osobiście użytkuję ( sprzedaję też ) i jedyne co dobre w nich to że w nocy można zapalić delikatne oświetlenie żeby oświetlić sobie np. drogę do łazienki bez budzenia wszystkich domowników górnym światłem ( pod warunkiem umieszczenia lampek w ciągu komunikacyjnym a nie np. pod oknem jak na tym zdjęciu) , oraz taki bajer .:D

Koszt takich lampek to ok 300 zł / kpl. 5 szt + zasilanie

Pozdrawiam

Tak jak oiecałem wrzucam zdjęcie po zainstalowaniu moich lampek. Oglądałem różne, ale te są faktycznie rewelacyjne i efekt mi się bardzo podoba. Oceńcie sami:

2012-09-20_19-17-39_839.jpg

Efekt jest taki, że mogę spokojnie wejśc po schodach bez zapalania większego światła. Mają IP67 więc napewno przy myciu nic im się nie stanie i wytrzymują 285kg :) tak więc jak przytyje i na którąś wejdę to wytrzymają ;)

ps. Patrzyłem na różne inne i niestety wypadają słabo przy tych moich eyeleds.

Tak jak oiecałem wrzucam zdjęcie po zainstalowaniu moich lampek. Oglądałem różne, ale te są faktycznie rewelacyjne i efekt mi się bardzo podoba. Oceńcie sami:

[ATTACH=CONFIG]137743[/ATTACH]

Efekt jest taki, że mogę spokojnie wejśc po schodach bez zapalania większego światła. Mają IP67 więc napewno przy myciu nic im się nie stanie i wytrzymują 285kg :) tak więc jak przytyje i na którąś wejdę to wytrzymają ;)

ps. Patrzyłem na różne inne i niestety wypadają słabo przy tych moich eyeleds.

Nie wiem czy schodzenie nocą po schodach przy takim oświetleniu jest komfortowe. Zwykle patrzymy pod nogi, a wtedy lampki świecą nam w oczy.

Nie wiem czy schodzenie nocą po schodach przy takim oświetleniu jest komfortowe. Zwykle patrzymy pod nogi, a wtedy lampki świecą nam w oczy.

A ja juz wiem :yes: , też się tego obawiałem, ale one daja na tyle delikatne światło, że nie rażą i jest w sam raz :D

Ostatnio zamontowaliśmy z mężem lampki podłogowe w przedpokoju. Oprawa halogenowa, wodoszczelna + żarówki LED. Efekt rewelacyjny.

Doskonałe światło na wieczorne/nocne przejście po przedpokoju. A jakby się znudziło? Po wymianie paneli nie byłoby śladu.

Montaż: otwór w wylewce i panelu.

Ostatnio zamontowaliśmy z mężem lampki podłogowe w przedpokoju. Oprawa halogenowa, wodoszczelna + żarówki LED. Efekt rewelacyjny.

Doskonałe światło na wieczorne/nocne przejście po przedpokoju. A jakby się znudziło? Po wymianie paneli nie byłoby śladu.

Montaż: otwór w wylewce i panelu.

Też fajny pomysł :). Potrzeba tylko więcej miejsca pod podłogą.