Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bratpit77 - super zestaw zdjęć. Wielkie dzięki.

Mam prośbę o jedno więcej, bo widze, że jesteś już na tak fajnie zaawansowanym etapie, że chętnie bym zobaczył jak to wyszło. Otóż od kilku już miesięcy meczy nas (mnie i żonę) temat łazienki na górze, a konkretnie wnęki, która wedle projektu ma pomieścić prysznic. A wedle naszego odczytu projektu wydaje nam się, że brak tam miejsca na prysznic. No i mimo że my dopiero ściany murujemy to chyba przydałoby się nam wiedzieć gdzie będą potrzebne rury w łazience...

Zatem chciałbym bardzo cię prosić o zdjęcie rogu łazienki (na prawo od wejścia)i komentarz czy tam właśnie planujesz prysznic i czy po doprowadzeniu do twojego obecnego etapu wysokości są rozsądnie wystarczające aby tam wstawić prysznic.

Z góry wielkie dzięki.

Przesyłam Ci zdjęcia tego rogu bo u nas prysznic jest tam zaplanowany, jednak tak jak napisał Bratpit77 odsunięty w kierunku drzwi bo inaczej się nie da, choć ja i tak mam obawy czy wszystko wyjdzie tak jak na projekcie i wizualizacjach.

lazienka1.jpglazienka2.jpg

pieknie.. :)

jak myslisz jak to będzie pozniej z białą bramą??? masz kogoś kto ma doświadczenie?? chodzi mi o utrzymanie czystości??

proszę :)

[ATTACH=CONFIG]271799[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271800[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271801[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271802[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271803[/ATTACH]

proszę :)

[ATTACH=CONFIG]271799[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271800[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271801[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271802[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271803[/ATTACH]

Wybraliście piękną dachówkę oraz jej kolor, też sam planuję taką zastosować ;), a czy wybraliście już kolor elewacji, jaką planujecie???

Hej

Mam pytanie do budujących o powierzchnię dachu dla projektu Rawena.

Projekt podaje powierzchnię dachu 236.10 m2. Wycena dachówki w jednej firmie: 253.10. Wycena wykonania dachu: 290 m2. A ponieważ wykonanie dachu liczone jest od m2 zależy mi na tym, aby mieć pewność, że nie jest to zawyżona powierzchnia.

Na szybko rzuciłem okiem w kosztorys i tam jest podana dachówka Braas Celtycka w ilości 2479 szt, co przy zużyciu na m2 przez producenta daje powierzchnię w zakresie 231.68 - 255.5 m2. W żaden sposób nie chce mi wyjść te 290...

Niestety mam problem z odczytem projektu i obliczeniem sobie samodzielnie jaka jest ta powierzchnia, zresztą patrząc że różni specjaliści mają różne wyniki wnioskuję, że wcale nie jest to trywialne zadanie.

Zatem jak jest u was? Z góry dziękuję.

a na koniec wyjdzie jeszcze inaczej, u mnie liczony był na 230 w Milenie bo trochę poszerzony garaż mamy, a dekarz w piątek powiedział, że mamy 250 m2 i będę musieć dokupić. większy dach jest przez wysunięcie krokwi bo podnieśliśmy kolankową o jeden silikat. tak więc znajdź handlarza któremu będzie można zwrócić dachówkę.

Witam, widzę że powiększa się grono miłośników projektu milena-realny-rawena.

Ja zakupiłem dom w tzw stanie deweloperski i jest to projekt milena ale drobne zmiany w kierunku realny.

Na razie to próbuję poukładać sobie wszytko co jeszcze do zrobienia i przejść przez formalności mimo, że już wybudowany.

Szacunek dla budujących od podstaw.

• 2 weeks później...