mikka234 24.02.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) SONY87- My za adaptację (PROJEKT MILENA) zapłacilismy 3500 zł, nie mielismy wiele zmian: zrezygnowalismy z balkonu i zrezygnowalismy z szafy wnękowej a tym samym powiekszylismy kuchnię Edytowane 24 Lutego 2015 przez mikka234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Mariusz 24.02.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 beata zapraszamy/..wiem jakie to wazne zeby zobaczyc domek wczesniej.. No dzięki bardzo,byłoby cudnie ale jesteśmy mało mobilni:-) więc zadowolę się zdjęciami.Pochwal się troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawjus 24.02.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Witam Wszystkich Jestem posiadaczką projektu ogrzewania podłogowego na parterze dla domu MILENA(odbicie lustrzane)- wykonanego przez profesjonalną firmę. Dzięki temu projektowi można zdecydować się na samodzielne ułożenie podłogówki - co daje spore oszczędności ! Zainteresowanych proszę o kontakt poprzez prywatną wiadomość. Pozdrawiam marszatko hejka a dałoby rade abyś podesłał mi projekt tego ogrzewania podłogowego ? mam projekt Realny ale między milenką a moim jest nie wielka róznica własnie też z żoną myślę nad podlogówką na parterze.... z góry bardzo dziękuje Pozdrawiam Paweł Lubuskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookashlg 26.02.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Chciałem zapytać tylko czy nowi na forum przeważnie są olewani?? Czy jest ktoś w woj lubuskim badz wielkopolskie badz zachodniopomorskie gdzie mozna by zobaczyc ten domek prosiłbym o odpowiedz bo bardzo zalezałoby nam na zobaczemiu tego projektu na żywo gdyz wiadomo wtedy jest inny wglad na wszystko Pozdrawiam wszystkich serdecznie i milego dzionka zycze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszatko 26.02.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 witam WszystkichCzy ktoś z Was orientuje się ile może kosztować "urządzenie" kotłowni- podłączenie pieca, wszystkich potrzebnych pomp, rozdzielaczy,rurek itd...Chodzi mi o koszt samej robocizny.Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacjepozdrawiamMartyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 26.02.2015 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) Prezentuję kominek może komuś się przyda - jeszcze nie pomalowany ale już grzeje Edytowane 26 Lutego 2015 przez bratpit77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 26.02.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Bratpit77 - no super ładnie ! i w dodatku narożnie - tak jak ja chce, w tym salonie to aż się samo prosi o naroże ustawienie ! u nas będzie piec żeliwny tez ustawiony pod kontem / narożnie jak juz będzie zamontowany późną wiosna to wstawię jpg Aga&Marcin Prezentuję kominek może komuś się przyda - jeszcze nie pomalowany ale już grzeje [ATTACH=CONFIG]306327[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306328[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306329[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306331[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306332[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 26.02.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Lookashlg - wątpię aby teraz ktoś Cię z przyjemnością zaprosił, skoro użyłeś tak "sympatycznego" słowa na określenie uczestników forum. Może pokusił byś się na przeczytanie jedynych 30 stron tego wątku, a wśród uczestników na pewno odszukasz kogoś ze swojego regionu, zagaj ich prywatna wiadomością. Aga&Marcin PS - my przeczytaliśmy całe forum nim pozwoliliśmy sobie na zabranie głosu Chciałem zapytać tylko czy nowi na forum przeważnie są olewani?? Czy jest ktoś w woj lubuskim badz wielkopolskie badz zachodniopomorskie gdzie mozna by zobaczyc ten domek prosiłbym o odpowiedz bo bardzo zalezałoby nam na zobaczemiu tego projektu na żywo gdyz wiadomo wtedy jest inny wglad na wszystko Pozdrawiam wszystkich serdecznie i milego dzionka zycze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MilenaIIBudowa 26.02.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Zdjęcia naszego komina odpowiedź dla użytkownika rawenalodzkie Pozdrawiamy serdecznie i życzymy szybkiego ukończenia domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MilenaIIBudowa 26.02.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Pięknie wygląda ten kominek!! My zrezygnowaliśmy z kominka ale jak teraz widzę jak pięknie to wygląda to nie wiem czy dobrze zrobiliśmy :/ może za jakieś kilkanaście lat jak dzieci podrosną to sobie zrobimy remont hehe Prezentuję kominek może komuś się przyda - jeszcze nie pomalowany ale już grzeje [ATTACH=CONFIG]306327[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306328[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306329[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306331[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306332[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandra25 26.02.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) Wyszoma przybijam Ci piątkę za Twój ostatni wpis;) My co prawda mamy dopiero stan surowy zamknięty ale grzecznościowo na naszej budowie było 7 bardzo sympatycznych naprawdę normalnych małżeństw którzy oglądali nasz domek aby przekonać się na ten bądź podobny projekt ale kiedyś w trakcie budowy murów byli równie bardzo sympatyczni ludzie którzy jeszcze nie mieli nawet pozwolenia na budowę a facet chodził z kartka i co drugie słowo brzmiało ,, My mamy ta ściankę lepiej ,a to okno jest u nas lepiej ,a ten komin to w ogóle jest gorzej jak u nas.....,, Stad tez biorą się tacy państwo jak z wpisu który skomentowałaś Pozdrawiam Lookashlg - wątpię aby teraz ktoś Cię z przyjemnością zaprosił, skoro użyłeś tak "sympatycznego" słowa na określenie uczestników forum. Może pokusił byś się na przeczytanie jedynych 30 stron tego wątku, a wśród uczestników na pewno odszukasz kogoś ze swojego regionu, zagaj ich prywatna wiadomością. Aga&Marcin PS - my przeczytaliśmy całe forum nim pozwoliliśmy sobie na zabranie głosu Edytowane 26 Lutego 2015 przez Sandra25 ortografy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violcia88 26.02.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Cześć, mam pytanie do forumowiczów, którzy mają projekt Rawena i robili ogrzewanie podłogowe na piętrze. Generalnie, żeby zrobić tam ogrzewanie podłogowe, trzeba dołożyć warstwę styropianu (np 5 cm) oraz zalecane jest 6cm a nie 5 cm wylewki. Czyli trzeba jakoś jakoś obsłużyć różnicę poziomów na piętrze w porównaniu z projektem (+6 cm). Problematyczne są schody, które "jakoś" trzeba dostosować to grubszego piętra. W projekcie zrobione są one na "styk": stopnie mają maksymalną wysokość 19 cm, ograniczenie ze strony wejścia do salonu na dole (stopień kończy równo się ze ścianką), ograniczenie ze strony drzwi na stryczhu i do łazienki. Schodów niestety nie można niestety podnieść, ponieważ będą niezgodne z przepisami. Już nawet teraz są podobno "bardzo wysokie". Od projektantów dostaliśmy z mężem kilka sugestii jak uporać się z problemem:1) zrobić dodatkowy, wystający schodek na dole i nic poza tym. Efekt: w przejściu między salonem a holem widoczny byłby jeden schodek2) zrobić dodatkowy schodek na dole. Dodatkowo ściankę oddzielające schody od salonu przedłużyć. Nie przesuwać przejścia między salonem i holem. Efekt: Schody kończą się równo ze ścianką, ale powstaje węższe przejście między salonem i holem. 3) zrobić dodatkowy schodek na dole. Dodatkowo ściankę oddzielające schody od salonu przedłużyć. Przesunąć przejście między salonem i holem. Efekt: Schody kończą się równo ze ścianką i jest mniejsza ścianka między jadalnią i kuchnią.4) zrobić dodatkowy schodek na piętrze na części właściwej budynku + przesunąć drzwi łazienkowe ORAZ zrobić schodek do pomieszczenia nad garażem. Efekt: na dole wszystko jest jak w projekcie, ale u góry powstaje różnica poziomów między strychem a tym "spoczynkiem". Jak rozwiązaliście problem ze schodami? Osobiście myślimy, że opcja nr 3 jest najrozsądniejsza i jest najmniej skomplikowana. Nie wiem, czy ten problem też jest w Milenie i Realnym. Podzielicie się swoimi spostrzeżeniami? Pozdrawiam Violcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandra25 26.02.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 bratpit77 bardzo ładnie prezentuje się Twój kominek ;)Cieszy ogien we własnym kominku nie? Nasz kominek będzie centralnie na ścianie tarasowej ,myślimy tylko rozprowadzenie ogrzewania grawitacyjne na dwa bliźniacze pokoje na górze. Prezentuję kominek może komuś się przyda - jeszcze nie pomalowany ale już grzeje [ATTACH=CONFIG]306327[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306328[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306329[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306331[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306332[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qshaq 26.02.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 polecam przeczytać stronę 17 i 18 tego tematu, bardzo sporo informacji na temat kosztów, Btw. przymierzam się do budowy Mileny II, materiał porotherm Profi, mam wycene na 38tyś robocizna stan surowy, bez dachu co sądzicie o takiej cenie woj. opolskie? Witam, Ja również buduję w opolskim... a właściwie dolnośląskim, ale to obok Wycenę SSO Realnego II z ekstra piwnicą, i milionem innych przeróbek mam na 44 tys. i mi ona pasuje. Oczywiście to nie Mietek z Zenkiem... Zobaczymy czy to samo powiem po wybudowaniu. Dodam przy okazji, że dach wyceniają mi na ... opcja a) 90 zł za m2 plus mój materiał w całości... opcja b) 30 500 zł z materiałem wykonawcy (poza dachówką i rynnami)... Aaaa....architekt z całymi bajerami (adaptacja, mapki, przyłącza, pozwolenie) kosztował mnie 3500 zł... chyba drogo, ale niech mu tam będzie, ma dom ogrzewany gazem, musi z czegoś żyć żeby nie zamarznąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 27.02.2015 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Cześć, Jak rozwiązaliście problem ze schodami? Osobiście myślimy, że opcja nr 3 jest najrozsądniejsza i jest najmniej skomplikowana. Nie wiem, czy ten problem też jest w Milenie i Realnym. Podzielicie się swoimi spostrzeżeniami? Pozdrawiam Violcia Gdzieś widziałem że klatkę schodową przesunęli nad garaż, półpiętro zabiera trochę z powierzchni strychu. Proszę sprawdzić wypowiedź ZYH ze strony 27-28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikka234 27.02.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Prezentuję kominek może komuś się przyda - jeszcze nie pomalowany ale już grzeje [ATTACH=CONFIG]306327[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306328[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306329[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306331[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306332[/ATTACH] super, my tez chcemy kominek w rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynka1 27.02.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Witam!Posiadam również projekt Milena II odbicie lustrzane. Bylabym bardzo wdzieczna za projekt ogrzewania podlogowego, gdybys mogla podeslac mi na maila. Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam. Moj mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookashlg 28.02.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 (edytowane) Hej Wyszoma nie liczyłem na to żeby mnie ktoś z przyjemnością zaprosi po prostu z grzeczności zapytałem czy ktos buduje domek realny w woj lubuskim jednocześnie chciałem się przywitać w jakiś sposób. Forum przeczytałem wzdłuż i wszerz i wiem ze budowali takie domki w Gostyniu oraz Nowogrodzie Bobrzańskim ale nie chciałem być niekulturalny i zabrać głos w sposób hej jestem Łukasz czy mogę przyjechać zobaczyć twój dom poza tym ich posty były pisane jakiś rok temu?? Nie sądzę także żebym kogoś obraził moim postem aczkolwiek jeśli kogoś uraziłem chciałbym z całego serca przeprosić. I jeszcze tylko pytanie do Sandra25 "tacy Państwo" to przepraszam jacy? Obraziłem kogoś ubliżyłem komuś chyba nie po prostu jestem nowy na forum i nie bardzo wiem jak zapytać o cokolwiek. Widziałem podobne posty do mojego i jakoś nikt nie odebrał tego jako obraza także nie rozumiem w przyszłości bardzo chętnie pomogę każdemu na ile będę mógł ale na razie tylko liczyłem na pomoc z waszej strony ponieważ póki co jesteśmy z żoną na etapie wyboru projektu.. Pozdrawiamy Edytowane 28 Lutego 2015 przez lookashlg błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna 88 28.02.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 violcia 88 Tak sobie myślę że może coś pomogę, nie wiem czy to coś da, ale my zrezygnowaliśmy ze schodów lanych, tylko będziemy wstawiać drewniane. Poszerzyliśmy też schody o 20 cm, przez zmniejszenie na górze łazienki i co za tym idzie sypialni (ściana poprostu przesunięta o 20 cm). Ta różnica dla łazienki czy też pokoju jest znikoma. Rozmiawialiśmy z fachowcem co będzie nam te schody robił (początkowo miały być lane obłożone jedynie drewnem) i on zasugerował nam byśmy poprostu zostawili mu dziure a on bedzie mogł coś tam oszukac, przez poszerzenie schodów będą one wygodniejsze i może coś uda się zrobić z wysokością schodów (ale tego nie wiem), jeszcze ich niestety nie mamy, sama jestem ciekawa czy się to uda. Ale może i Wy powinniście o tym pomyśleć albo porozmawiać z kimś kto schody robi i coś może Wam podpowie. Może też da się coś oszukać. Bo niestety jak się schody wyleje to on już nic nie zrobi. Ma gotowe schody które jedynie może obłożyć czymś. PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasza78 28.02.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 bartpit kominek super, moge wiedzieć co to za model. tez chcemy podobny. nam sie podoba Maja z kratki.pl. czy montowała wam jakas firma czy sami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts