rawenalodzkie 07.03.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 budujecie Rawene z pojedynczym czy podwójnym garażem ? można wiedzieć ile wyniósł Was stan surowy ? na jakie ogrzewanie się zdecydowaliście ? ja im więcej czytam tym większy mętlik w głowie najpierw myślałem o piecu na paliwa stałe (być może z podajnikiem), potem gaz, PC, teraz znowu gaz...i nie mam pojęcia, a chciałbym wybrać wczesniej żeby naprowadzić juz na coś adaptującego projekt architekta. pojedynczy garaż z uwagi na szerokość działki, ale to kwestia potrzeb i warunków działki, jak masz możliwość to myślę że podwójny, tym bardziej jeśli zdecydujesz sie na paliwo stałe bedziesz miał z automatu większą kotłownie. u mnie ogrzewanie gazem ziemnym stan surowy u mnie liczony razem z oddzielnym budynkiem (garażem/gosp) wiec nie chce wprowadzić w błąd, poszukaj w wątku wcześniej padały już kwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszatko 09.03.2015 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Najprawdopodobniej najdroższe pomieszczenie w naszym domu - powoli się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiad 10.03.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Witam wszystkich. Jestem nowa na forum. Wraz z mężem przymierzamy się do budowy domku Milena II odbicie lustrzane w woj. mazowieckim. Mam pytanie do wyszoma. Czy na e-maila mógłby mi Pan przesłać namiary na waszych robotników działających u Państwa na budowie, w domu itp. Z tego co się orientuję z forum jesteście z województwa łódzkiego, ale tuż przy granicy z woj. mazowieckim więc może moglibyśmy skorzystać. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź: [email protected] PS. Macie Państwo bardzo ładny domek. Śliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 10.03.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 bardzo dziękuje informacje wysyłam na poniższy adres Witam wszystkich. Jestem nowa na forum. Wraz z mężem przymierzamy się do budowy domku Milena II odbicie lustrzane w woj. mazowieckim. Mam pytanie do wyszoma. Czy na e-maila mógłby mi Pan przesłać namiary na waszych robotników działających u Państwa na budowie, w domu itp. Z tego co się orientuję z forum jesteście z województwa łódzkiego, ale tuż przy granicy z woj. mazowieckim więc może moglibyśmy skorzystać. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź: [email protected] PS. Macie Państwo bardzo ładny domek. Śliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna 88 10.03.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Moi Drodzy, gdzie kupowaliście drzwi zewnętrzne do domu?? My właśnie zaczęliśmy za nimi się rozglądać i jestem przerażona tymi cenami. Drzwi drewniane są dla mnie chyba nie do osiągnięcia ;( zastanawiam się nad stalowymi w takim razie, jednak te co mi się podobają są z pochwytem i w sumie nawet za stalowe wtedy trzeba odpowiednio zapłacić :/ Może Wam udało się coś kupić w rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasza78 11.03.2015 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Moi Drodzy, gdzie kupowaliście drzwi zewnętrzne do domu?? My właśnie zaczęliśmy za nimi się rozglądać i jestem przerażona tymi cenami. Drzwi drewniane są dla mnie chyba nie do osiągnięcia ;( zastanawiam się nad stalowymi w takim razie, jednak te co mi się podobają są z pochwytem i w sumie nawet za stalowe wtedy trzeba odpowiednio zapłacić :/ Może Wam udało się coś kupić w rozsądnej cenie? my kupilismy KMT stalowe ( drewniane były za drogie) do kotłowni też KMT. pochwyt + elektrozaczep to koszt ok 800 zł wiec wybralismy klamke za 200.. wyglądają ślicznie.. a z pochwytem trzeba miec elektorzaczep inaczej trzeba miec zawsze klucz w kieszeni, nawet jak wychodzisz na chwilke przed dom.. wiec dalismy sobie spokój.. dołożylismy 500 zł i były drzwi zew. do kotłowni. wszystko jak zwykle rozbija sie o finanse powodzenia w wyborach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 11.03.2015 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 [ATTACH=CONFIG]308062[/ATTACH] Nie chcę się mądrzyć ale wydaje mi się , że popełniłeś jeden błąd z podbitką zrobiłeś sobie fajny mostek termiczny . Najpierw powinno być ocieplenie ściany styro a później podbitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 11.03.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Nie chcę się mądrzyć ale wydaje mi się , że popełniłeś jeden błąd z podbitką zrobiłeś sobie fajny mostek termiczny . Najpierw powinno być ocieplenie ściany styro a później podbitka I to ocieplenie powinno łączyć się z ociepleniem,na strychu by zachować ciągłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Mariusz 11.03.2015 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Moi Drodzy, gdzie kupowaliście drzwi zewnętrzne do domu?? My właśnie zaczęliśmy za nimi się rozglądać i jestem przerażona tymi cenami. Drzwi drewniane są dla mnie chyba nie do osiągnięcia ;( zastanawiam się nad stalowymi w takim razie, jednak te co mi się podobają są z pochwytem i w sumie nawet za stalowe wtedy trzeba odpowiednio zapłacić :/ Może Wam udało się coś kupić w rozsądnej cenie? Witam, a widzieliście drzwi drewniane Barański? Ceny nie są jakieś z kosmosu a jakościowo chyba są w porządku.Takie planujemy do naszej Lenki. pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markul 11.03.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 my kupilismy KMT stalowe ( drewniane były za drogie) do kotłowni też KMT. pochwyt + elektrozaczep to koszt ok 800 zł wiec wybralismy klamke za 200.. wyglądają ślicznie.. a z pochwytem trzeba miec elektorzaczep inaczej trzeba miec zawsze klucz w kieszeni, nawet jak wychodzisz na chwilke przed dom.. wiec dalismy sobie spokój.. dołożylismy 500 zł i były drzwi zew. do kotłowni. wszystko jak zwykle rozbija sie o finanse powodzenia w wyborach... [ATTACH=CONFIG]308062[/ATTACH] sasza78 mam do was pytanie. Jakiej wysokości okna macie wstawione i czy rolety zamontowane macie pod nadprożem czy z boku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasza78 12.03.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Nie chcę się mądrzyć ale wydaje mi się , że popełniłeś jeden błąd z podbitką zrobiłeś sobie fajny mostek termiczny . Najpierw powinno być ocieplenie ściany styro a później podbitka każda rada dobra jest też sie długo nad tym zastanawialiśmy, nasi znajomi też tak robili, firma która pozniej robiła ocieplenie wciskała do konca styro, my dodatkowo już mamy ocieplone od środka styropianem.. pojdzie piana i powinno byc cieplutko. podbitke mieliśmy w cenie , więc trzeba było to wykorzystać bo nie wiemy kiedy znowu nasi górale zawitają na dolnyśląsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasza78 12.03.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 okna mamy 180/150.. skrzynki mamy na nadporożach, które były cofnięte, pozniej docieplone styro 2cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasza78 13.03.2015 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 czy ma ktoś już wyceny schodów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 13.03.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 czy ma ktoś już wyceny schodów?? Wklejam zdjęcia naszych, które sa już prawie gotowe - brakuje jeszcze słupka na samym dole. Cenę natomiast wyślę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna 88 13.03.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Witam Was Dziękuję za wszystkie porady odnośnie drzwi właśnie rozważamy drzwi z KMT i jeszcze z WIKĘDu jutro idę zamówić drzwi do kotłowni (z wejściowymi jeszcze się wstrzymujemy bo chyba za wcześnie (nastraszyli nas zniszczeniami w trakcie wykończeniówki jakie mogą się stać). Odnośnie drzwi Barańskiego też braliśmy wycenę ale albo ja tak wymyślam albo za mały budżet przewiduję Aaaaa jeśli chodzi o garderobę też się udało będę ją miała w sypialni (no i drzwi przesuwne tak jak chciałam ) Picco schody piękne!!!!!!!! proste eleganckie dębowe jak widze?? A panele albo podłogi jaki kolor macie i z czego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 13.03.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Witam Was Dziękuję za wszystkie porady odnośnie drzwi właśnie rozważamy drzwi z KMT i jeszcze z WIKĘDu jutro idę zamówić drzwi do kotłowni (z wejściowymi jeszcze się wstrzymujemy bo chyba za wcześnie (nastraszyli nas zniszczeniami w trakcie wykończeniówki jakie mogą się stać). Odnośnie drzwi Barańskiego też braliśmy wycenę ale albo ja tak wymyślam albo za mały budżet przewiduję Aaaaa jeśli chodzi o garderobę też się udało będę ją miała w sypialni (no i drzwi przesuwne tak jak chciałam ) Picco schody piękne!!!!!!!! proste eleganckie dębowe jak widze?? A panele albo podłogi jaki kolor macie i z czego?? Anna88 Mamy drzwi KMT wejściowe, tylne do pomieszczenia gosp. oraz pomiędzy garażem a wiatrołapem. Przede wszystkim szukaliśmy koloru Winchester bo w takim mamy okna, rolety zew. i bramę. Nie ukrywam cena też nas kusiła, niestety trzeba mieć świadomość że ich parametry jeśli chodzi izolacyjność cieplną nie są najlepsze. Ale co tam, drzwi zawsze można wymienić Co do schodów - tak są dębowe i efekt końcowy w sumie przerósł moje oczekiwania, bardzo jestem zadowolona Po raz kolejny świetnie spisała się też firma od szkła, która wcześniej robiła nam kabiny prysznicowe. Podłoga na dole to płytki - Marazzi Treverkhome Larice - każdy kto jest u nas nie może uwierzyć że to nie jest prawdziwe drewno na górze jest deska barlinecka dębowa. Schody były wybarwiane pod kolor płytek ale w sumie na górze też nawet ładnie spasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna 88 13.03.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Picco My rowniez mamy okna i brame garazowa w kolorze Winchester i dlatego tez takiego koloru drzwi szukamy. Podlogi naprawde wygladaja jak drewno skojrzylam debowy kolor bo takie tez chce podlogi i schody, sa cieple ale i nowoczesne pieknie macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasza78 16.03.2015 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Anna88 Mamy drzwi KMT wejściowe, tylne do pomieszczenia gosp. oraz pomiędzy garażem a wiatrołapem. Przede wszystkim szukaliśmy koloru Winchester bo w takim mamy okna, rolety zew. i bramę. Nie ukrywam cena też nas kusiła, niestety trzeba mieć świadomość że ich parametry jeśli chodzi izolacyjność cieplną nie są najlepsze. Ale co tam, drzwi zawsze można wymienić Co do schodów - tak są dębowe i efekt końcowy w sumie przerósł moje oczekiwania, bardzo jestem zadowolona Po raz kolejny świetnie spisała się też firma od szkła, która wcześniej robiła nam kabiny prysznicowe. Podłoga na dole to płytki - Marazzi Treverkhome Larice - każdy kto jest u nas nie może uwierzyć że to nie jest prawdziwe drewno na górze jest deska barlinecka dębowa. Schody były wybarwiane pod kolor płytek ale w sumie na górze też nawet ładnie spasowały. piekne schody chcialabym juz byc na tym etapie co wy... ah... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikka234 16.03.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witam. Budował ktoś z Państwa Milenę? czy cena budowy domu do stanu wykonczonego, podana w kosztorysie na stronie Dobre domy (220 tys zł) przy systemie gospodarczym jest realna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 16.03.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Koszt 220 000 zł jest realny - ale tylko w przypadku budowy systemem gospodarczym czyli większość robisz sam , kupujesz tylko materiały podwijasz rękawy i zasuwasz. No i materiały średnia półka lub zorganizowane w super korzystnej cenie oczywiście. Jeśli większość będą robiły firmy to nie - koszt wzrasta, od około 300 000 zł i w górę. pozdrawiamy Witam. Budował ktoś z Państwa Milenę? czy cena budowy domu do stanu wykonczonego, podana w kosztorysie na stronie Dobre domy (220 tys zł) przy systemie gospodarczym jest realna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts