Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

budujecie Rawene z pojedynczym czy podwójnym garażem ? można wiedzieć ile wyniósł Was stan surowy ?

na jakie ogrzewanie się zdecydowaliście ?

ja im więcej czytam tym większy mętlik w głowie :) najpierw myślałem o piecu na paliwa stałe (być może z podajnikiem), potem gaz, PC, teraz znowu gaz...i nie mam pojęcia, a chciałbym wybrać wczesniej żeby naprowadzić juz na coś adaptującego projekt architekta.

pojedynczy garaż z uwagi na szerokość działki, ale to kwestia potrzeb i warunków działki, jak masz możliwość to myślę że podwójny, tym bardziej jeśli zdecydujesz sie na paliwo stałe bedziesz miał z automatu większą kotłownie.

u mnie ogrzewanie gazem ziemnym

stan surowy u mnie liczony razem z oddzielnym budynkiem (garażem/gosp) wiec nie chce wprowadzić w błąd, poszukaj w wątku wcześniej padały już kwoty

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich. :) Jestem nowa na forum. Wraz z mężem przymierzamy się do budowy domku Milena II odbicie lustrzane w woj. mazowieckim. Mam pytanie do wyszoma. Czy na e-maila mógłby mi Pan przesłać namiary na waszych robotników działających u Państwa na budowie, w domu itp. Z tego co się orientuję z forum jesteście z województwa łódzkiego, ale tuż przy granicy z woj. mazowieckim więc może moglibyśmy skorzystać. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź: [email protected]

PS. Macie Państwo bardzo ładny domek. Śliczny. :)

bardzo dziękuje :-)

informacje wysyłam na poniższy adres

Witam wszystkich. :) Jestem nowa na forum. Wraz z mężem przymierzamy się do budowy domku Milena II odbicie lustrzane w woj. mazowieckim. Mam pytanie do wyszoma. Czy na e-maila mógłby mi Pan przesłać namiary na waszych robotników działających u Państwa na budowie, w domu itp. Z tego co się orientuję z forum jesteście z województwa łódzkiego, ale tuż przy granicy z woj. mazowieckim więc może moglibyśmy skorzystać. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź: [email protected]

PS. Macie Państwo bardzo ładny domek. Śliczny. :)

Moi Drodzy, gdzie kupowaliście drzwi zewnętrzne do domu?? My właśnie zaczęliśmy za nimi się rozglądać i jestem przerażona tymi cenami. Drzwi drewniane są dla mnie chyba nie do osiągnięcia ;( zastanawiam się nad stalowymi w takim razie, jednak te co mi się podobają są z pochwytem i w sumie nawet za stalowe wtedy trzeba odpowiednio zapłacić :/ Może Wam udało się coś kupić w rozsądnej cenie?

Moi Drodzy, gdzie kupowaliście drzwi zewnętrzne do domu?? My właśnie zaczęliśmy za nimi się rozglądać i jestem przerażona tymi cenami. Drzwi drewniane są dla mnie chyba nie do osiągnięcia ;( zastanawiam się nad stalowymi w takim razie, jednak te co mi się podobają są z pochwytem i w sumie nawet za stalowe wtedy trzeba odpowiednio zapłacić :/ Może Wam udało się coś kupić w rozsądnej cenie?

my kupilismy KMT stalowe ( drewniane były za drogie) do kotłowni też KMT. pochwyt + elektrozaczep to koszt ok 800 zł wiec wybralismy klamke za 200..:) wyglądają ślicznie..

a z pochwytem trzeba miec elektorzaczep inaczej trzeba miec zawsze klucz w kieszeni, nawet jak wychodzisz na chwilke przed dom..

wiec dalismy sobie spokój.. dołożylismy 500 zł i były drzwi zew. do kotłowni.

wszystko jak zwykle rozbija sie o finanse :)

powodzenia w wyborach...

10956257_853287988046624_2112762325_n.jpg

Nie chcę się mądrzyć ale wydaje mi się , że popełniłeś jeden błąd z podbitką zrobiłeś sobie fajny mostek termiczny . Najpierw powinno być ocieplenie ściany styro a później podbitka

I to ocieplenie powinno łączyć się z ociepleniem,na strychu by zachować ciągłość.

Moi Drodzy, gdzie kupowaliście drzwi

zewnętrzne do domu?? My właśnie zaczęliśmy za nimi się rozglądać i jestem przerażona

tymi cenami. Drzwi drewniane są dla mnie chyba nie do osiągnięcia ;( zastanawiam się nad stalowymi w takim razie, jednak te co mi się podobają są z pochwytem i w sumie nawet za stalowe wtedy trzeba odpowiednio zapłacić :/ Może Wam udało się coś kupić w rozsądnej cenie?

Witam,

a widzieliście drzwi drewniane Barański? Ceny nie są jakieś z kosmosu a jakościowo chyba są w porządku.Takie planujemy do naszej Lenki.

pozdrawiam

Beata

my kupilismy KMT stalowe ( drewniane były za drogie) do kotłowni też KMT. pochwyt + elektrozaczep to koszt ok 800 zł wiec wybralismy klamke za 200..:) wyglądają ślicznie..

a z pochwytem trzeba miec elektorzaczep inaczej trzeba miec zawsze klucz w kieszeni, nawet jak wychodzisz na chwilke przed dom..

wiec dalismy sobie spokój.. dołożylismy 500 zł i były drzwi zew. do kotłowni.

wszystko jak zwykle rozbija sie o finanse :)

powodzenia w wyborach...

[ATTACH=CONFIG]308062[/ATTACH]

sasza78 mam do was pytanie. Jakiej wysokości okna macie wstawione i czy rolety zamontowane macie pod nadprożem czy z boku?

Nie chcę się mądrzyć ale wydaje mi się , że popełniłeś jeden błąd z podbitką zrobiłeś sobie fajny mostek termiczny . Najpierw powinno być ocieplenie ściany styro a później podbitka

każda rada dobra jest :) też sie długo nad tym zastanawialiśmy, nasi znajomi też tak robili, firma która pozniej robiła ocieplenie wciskała do konca styro, my dodatkowo już mamy ocieplone od środka styropianem.. pojdzie piana i powinno byc cieplutko. podbitke mieliśmy w cenie , więc trzeba było to wykorzystać bo nie wiemy kiedy znowu nasi górale zawitają na dolnyśląsk :)

Witam Was

Dziękuję za wszystkie porady odnośnie drzwi :) właśnie rozważamy drzwi z KMT i jeszcze z WIKĘDu :) jutro idę zamówić drzwi do kotłowni (z wejściowymi jeszcze się wstrzymujemy bo chyba za wcześnie (nastraszyli nas zniszczeniami w trakcie wykończeniówki jakie mogą się stać). Odnośnie drzwi Barańskiego też braliśmy wycenę ale albo ja tak wymyślam albo za mały budżet przewiduję ;)

Aaaaa jeśli chodzi o garderobę też się udało będę ją miała w sypialni (no i drzwi przesuwne tak jak chciałam :))

Picco schody piękne!!!!!!!! proste eleganckie dębowe jak widze?? A panele albo podłogi jaki kolor macie i z czego??

Witam Was

Dziękuję za wszystkie porady odnośnie drzwi :) właśnie rozważamy drzwi z KMT i jeszcze z WIKĘDu :) jutro idę zamówić drzwi do kotłowni (z wejściowymi jeszcze się wstrzymujemy bo chyba za wcześnie (nastraszyli nas zniszczeniami w trakcie wykończeniówki jakie mogą się stać). Odnośnie drzwi Barańskiego też braliśmy wycenę ale albo ja tak wymyślam albo za mały budżet przewiduję ;)

Aaaaa jeśli chodzi o garderobę też się udało będę ją miała w sypialni (no i drzwi przesuwne tak jak chciałam :))

Picco schody piękne!!!!!!!! proste eleganckie dębowe jak widze?? A panele albo podłogi jaki kolor macie i z czego??

Anna88 Mamy drzwi KMT wejściowe, tylne do pomieszczenia gosp. oraz pomiędzy garażem a wiatrołapem. Przede wszystkim szukaliśmy koloru Winchester bo w takim mamy okna, rolety zew. i bramę. Nie ukrywam cena też nas kusiła, niestety trzeba mieć świadomość że ich parametry jeśli chodzi izolacyjność cieplną nie są najlepsze. Ale co tam, drzwi zawsze można wymienić :p

Co do schodów - tak są dębowe i efekt końcowy w sumie przerósł moje oczekiwania, bardzo jestem zadowolona :) Po raz kolejny świetnie spisała się też firma od szkła, która wcześniej robiła nam kabiny prysznicowe. Podłoga na dole to płytki - Marazzi Treverkhome Larice - każdy kto jest u nas nie może uwierzyć że to nie jest prawdziwe drewno ;) na górze jest deska barlinecka dębowa. Schody były wybarwiane pod kolor płytek ale w sumie na górze też nawet ładnie spasowały.

Anna88 Mamy drzwi KMT wejściowe, tylne do pomieszczenia gosp. oraz pomiędzy garażem a wiatrołapem. Przede wszystkim szukaliśmy koloru Winchester bo w takim mamy okna, rolety zew. i bramę. Nie ukrywam cena też nas kusiła, niestety trzeba mieć świadomość że ich parametry jeśli chodzi izolacyjność cieplną nie są najlepsze. Ale co tam, drzwi zawsze można wymienić :p

Co do schodów - tak są dębowe i efekt końcowy w sumie przerósł moje oczekiwania, bardzo jestem zadowolona :) Po raz kolejny świetnie spisała się też firma od szkła, która wcześniej robiła nam kabiny prysznicowe. Podłoga na dole to płytki - Marazzi Treverkhome Larice - każdy kto jest u nas nie może uwierzyć że to nie jest prawdziwe drewno ;) na górze jest deska barlinecka dębowa. Schody były wybarwiane pod kolor płytek ale w sumie na górze też nawet ładnie spasowały.

piekne schody chcialabym juz byc na tym etapie co wy... ah...

Koszt 220 000 zł jest realny - ale tylko w przypadku budowy systemem gospodarczym

czyli większość robisz sam , kupujesz tylko materiały podwijasz rękawy i zasuwasz.

No i materiały średnia półka lub zorganizowane w super korzystnej cenie oczywiście.

Jeśli większość będą robiły firmy to nie - koszt wzrasta, od około 300 000 zł i w górę.

pozdrawiamy

Witam. Budował ktoś z Państwa Milenę? czy cena budowy domu do stanu wykonczonego, podana w kosztorysie na stronie Dobre domy (220 tys zł) przy systemie gospodarczym jest realna?