wyszoma 31.08.2018 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 biura sprzedażowe/projektowe powinny Ci grubo zapłacić za umieszczenie Twoich zdjęć zamiast komputerowych wizualizacji i dzięki za założenie wątku ! skorzystaliśmy w trakcie budowy swojej Mileny Z racji iż to ja założyłem ten wątek wrzucę kilka fotek już po ukończeniu ,można powiedzieć kompletnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyrka 03.09.2018 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2018 Z racji iż to ja założyłem ten wątek wrzucę kilka fotek już po ukończeniu ,można powiedzieć kompletnym Proszę o informację jaki kolor mają rolety zewnętrzne? Pięknie domek wygląda. Gratuluję efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola24 16.09.2018 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Nikolaszka ja jestem z Kiełpina. Pomorskie. Chyba do mnie masz najblizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookashlg 01.10.2018 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Witam Was serdecznie Chcialem Was zapytac a konkretniej posiadaczy kociol na pellet jakiej mocy kociolek na pellet do realnego 2 dobraliscie?? Moglby ktos pomoc błagam bo w projekcie jest 24kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 07.10.2018 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Zależy jak ocieplisz dom. Przy dobrym ociepleniu wystarczy 10-12kw, także podziel to przez 2 co jest napisane.. taki kocioł 24 wystarczyłby na ogrzanie 3 realnych. Ja w Rawenie mam kocioł gazowy o mocy max 14kw i w największe mrozy pracował do 10h/dobę i nigdy nie z mocą maksymalna także pewnie mniejszy też by wystarczył ale mniejszych za bardzo nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 09.10.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2018 Zależy jak ocieplisz dom. Przy dobrym ociepleniu wystarczy 10-12kw, także podziel to przez 2 co jest napisane.. taki kocioł 24 wystarczyłby na ogrzanie 3 realnych. Ja w Rawenie mam kocioł gazowy o mocy max 14kw i w największe mrozy pracował do 10h/dobę i nigdy nie z mocą maksymalna także pewnie mniejszy też by wystarczył ale mniejszych za bardzo nie ma sony87 podaj mi typ pieca jaki masz? Mnie instalator proponuje Buderusa GB072 20kW, ale raczej wezmę 14kW . Jaki masz zasobnik? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 10.10.2018 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Ja mam Junkers cerapur Smart 14 -3c z zasobnikiem Junkers chyba 120l . Użytkowany od 2 lat, rodzina 2+3. Jednak teraz chyba wolałbym wybrać nieco droższy zasobnik innej firmy, ale wiszący, brat taki ma i ładniej wygląda i mniej miejsca zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milena 2 lustro 13.10.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2018 Witam serdecznie, potrzebuję zdjęcia wykończenia schodów w Milenie II. Najbardziej interesuje mnie wejście z półpiętra do pokoju nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martyna martyna 03.01.2019 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Witam czy ktoś mógłby sie podzielić zdjęciami zagospodarowania schowka pod schodami w dolnej łazience w Milenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smarecki 09.02.2019 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Witam wszystkich budowniczych REALNEGO i jemu podobnychMy jesteśmy na razie na etapie papierologii. Mamy działkę i chyba zdecydujemy się na budowę domu według tego projektu. Rozważamy budowę wraz z dziećmi domu typu bliźniak. Zastanawiamy się czy nie "zabiją" nas koszty. Czy ktoś z Państwa jest w stanie napisać jak one się kształtują w stosunku do kosztorysu z Biura Projektów, bo to chyba będzie najbardziej miarodajne z uwagi na stały wzrost kosztów robocizny i materiałów. Interesuje nas jak duża % jest ta różnica.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela88 26.02.2019 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 a teraz podeślę kilka zdjęć mojej sypialni [ATTACH=CONFIG]388629[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]388630[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]388631[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]388632[/ATTACH] wezgłowie wnosiło 4 facetów, lekko nie było a za lustrem mamy garderobę. Dzień dobry. Chciałam się dowiedzieć czy ścianka kolankowa została podniesiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOWAKI 11.03.2019 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Dzień dobry. Chciałam się dowiedzieć czy ścianka kolankowa została podniesiona? Witam Tak, jest podniesiona. Wynosi ok 115 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela88 17.03.2019 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2019 Z racji iż to ja założyłem ten wątek wrzucę kilka fotek już po ukończeniu ,można powiedzieć kompletnym Efekt Wow! Chciałabym się dowiedzieć czy okna w bliźniaczych pokojach mają wymiar 180 na 160 tak jak większość w projekcie(tak jest w Mielnie). I czy była jakaś ingerencja w ściankę kolankowa. Często ścianka jest podwyższana i sama też chętnie bym ja zwiększyła ale boję się, że to znacznie wpłynie na wygląd zewnętrzny domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 19.03.2019 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Okna jak dobrze pamiętam są 180x150cm , ściana kolankowa jest zgodna z projektem i jest idealnie , pokoje są pełnowartościowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela88 21.03.2019 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Okna jak dobrze pamiętam są 180x150cm , ściana kolankowa jest zgodna z projektem i jest idealnie , pokoje są pełnowartościowe Dziękuje za szybką odpowiedz. Ja zdecydowałam się na Milenę ale jak ktoś się pyta jaki domek będę budowała to pokazuję Pana dom bo jest po prostu śliczny. Milena i realny to prawie jak blizniaki. Choć nie byłabym sobą gdybym nie dostosowała do swoich potrzeb czyli troskę go rozciągnę żeby mi szafa w wiatrołapie weszła i tym samym kuchnia trochę zyska. A ta ścianka kolankowa nie dawała mi spokoju bo na forum dobre domy biuro podaje 78cm nad parterem a to troszkę mało. Na rzucie Mileny wydaje mi się że w miejscu prysznica nie ma skosu ale oglądając zdjęcia na forum wszyscy maja skos i znów zagwostka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela88 21.03.2019 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 A wymiary okien tego z przodu w pokoju na górze w sypialni i te dwa z boku Pani zmieniała czy takie jak w projekcie i jak taki to wymiar w ogóle jest ? Bo u nas w projekcie były 180x150 ale zmniejszyliśmy trochę na 150x150 i teraz się boje czy nie wyjdą zbyt kwadratowe i jak to będzie wyglądać przy całości domu. Czy tylko ja mam ochotę powiekszyć okna? Ciągle myślę czy w kuchni, jadalni i salonie nie poszerzyć do 200. W łazience już zdecydowałam żeby powiększyć(pod kątem praktycznym to niezbyt dobry pomysł ale chciałam mieć symetrię tym bardziej że zamieniam miejscami pokój i łazienkę{przymierzam się zobaczę co powie architekt czy będzie tragedia jak łazienki nie będą w jednym pionie} i nie wyobrażam sobie tych dużych okien po ukosie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikolaszka 21.03.2019 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 U nas w poniedziałek ma być ,,pierwsze wbicie łopaty" Realny II Myślę, że podczas budowy pojawi się sporo pytań. Przeczytałam całe forum od początku i nie znalazłam odpowiedzi, czy pamiętacie ile wam poszło stali na fundamenty? Pozdrawiam forumowiczów, a nowym inwestorom życzę udanej pogody w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŻółwBłotny 27.09.2019 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Dzień dobry, Czy ktoś wybudował lub buduje Milenę/Realnego w Małopolsce, na Śląsku lub ogólnie w promieniu 150 km od Krakowa? Dziękuję i pozdrawiam,Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela88 18.01.2020 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Mam problem (jeden z tysiąca). Nie wiem jaką wielkosc szprosow wybrac. Na ekspozycjach są okna w najmodniejszych kolorach A takich niszowych jak białe ze szprosami nie ma. W twoim przypadku to są te cienkie czy te średnie- bo do wyboru są 3 szerokości? Oczywiście nadal czekam na zdjęcia twoich wnętrz bo coś czuje, że są pięknie urządzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela88 18.01.2020 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 To była wiadomość do Bratpit77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts