picco 20.07.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Odnośnie schodów to są one jednym z minusów tego projektu, niestety są bardzo wąskie Te kilka stopni na dole (do ściany oddzielającej je od łazienki) poszerzyliśmy trochę tak aby wstawienie barierki jeszcze bardziej ich nie zwęziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 20.07.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Super, dzieki! A jakie rozmiary maja okna w salonie, jadalni i kuchni? Ja tez buduje z garazem dwustanowiskowym i nad garazem bede mial swoja oaze spokoju. Juz ustalilem z zona ze marzy mi sie tam stojacy na srodku stol bilardowy Wszystkie okna mamy takie jakie były w projekcie. W salonie, w jadalni i w gabinecie 180x160, w kuchni 180x150. Okno balkonowe w salonie 180x240 - tu bym teraz zmniejszyła wysokość ze względu na to że mamy zaplanowane sufity podwieszane i nie ma zbyt wiele miejsca od sufitu. Projektantka wymyśliła więc tam wnękę na karnisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna 88 20.07.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Witam. Mam kolejne pytanie odnośnie dachu w naszej rawenie 2. Czy Wasz kierownik budowy zalecił Wam dodatkowe wzmocnienia stropu (my mamy teriwe) pod dodatkowe słupy które będą podtrzymywać dach? Nasza kierowniczka boi się trochę o to że dachy jętkowe mają tendencje do uginania się przy długościach krokwi powyżej 6m i chce dodatkowo pod jętki dać belki i oprzeć je na słupach które będą miały wsparcie na stropie stąd te wzmocnienia.Nasz dach ma być pokryty dachówką ceramiczną i deskowany.Stosowaliście jakieś zmiany w konstrukcji dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasza78 21.07.2014 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Spróbuję jutro zrobić to zdjęcie z projektu. Skoro u Was jest odbicie lustrzane to chyba myślicie podobnie jak my to zrobiliśmy Co do ogrzewania to w całym domu mamy podłogówkę, w garażu i nad garażem także. super wam wyszło wszystko na stryszku.. czekam na fotke projektu.. chyba od was troszkę odgapimy dziekuję za fotki.. naprawdę bardzo się przydaje takie forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 21.07.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Witam. Mam kolejne pytanie odnośnie dachu w naszej rawenie 2. Czy Wasz kierownik budowy zalecił Wam dodatkowe wzmocnienia stropu (my mamy teriwe) pod dodatkowe słupy które będą podtrzymywać dach? Nasza kierowniczka boi się trochę o to że dachy jętkowe mają tendencje do uginania się przy długościach krokwi powyżej 6m i chce dodatkowo pod jętki dać belki i oprzeć je na słupach które będą miały wsparcie na stropie stąd te wzmocnienia.Nasz dach ma być pokryty dachówką ceramiczną i deskowany.Stosowaliście jakieś zmiany w konstrukcji dachu? Skonsultowałam się z mężem w tej sprawie bo przyznam, że w tym tematach to nie bardzo się orientuję My także mamy terivę i niewielkie zmiany w stropie, które uwzględniają ścianki działowe murowane (także z silikatów) a nie tak jak w projekcie k-g. Również nad garażem pod wydzielonymi ściankami działowymi jest zbrojenie w stropie. Co do konstrukcji dachu to nie mamy żadnych dodatkowych belek pod jętkami ani tym bardziej słupów podtrzymujących. Jak widzieliśmy inne więźby to w naszej krokwie są jednak dużo grubsze, ale wydaje mi się że takie w tym projekcie już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 21.07.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 super wam wyszło wszystko na stryszku.. czekam na fotke projektu.. chyba od was troszkę odgapimy dziekuję za fotki.. naprawdę bardzo się przydaje takie forum Wysłałam priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna 88 21.07.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Skonsultowałam się z mężem w tej sprawie bo przyznam, że w tym tematach to nie bardzo się orientuję My także mamy terivę i niewielkie zmiany w stropie, które uwzględniają ścianki działowe murowane (także z silikatów) a nie tak jak w projekcie k-g. Również nad garażem pod wydzielonymi ściankami działowymi jest zbrojenie w stropie. Co do konstrukcji dachu to nie mamy żadnych dodatkowych belek pod jętkami ani tym bardziej słupów podtrzymujących. Jak widzieliśmy inne więźby to w naszej krokwie są jednak dużo grubsze, ale wydaje mi się że takie w tym projekcie już są. Picco dzięki za odpowiedź, pytanie równiez było pisane przez mojego męża, bo sama sie na tym nie znam. Generalnie widzę, że mamy podobny pomysł na dom my również w salonie i jadalni chcemy miec sufit podwieszany, a na pewno schowane karnisze na firanki i ozdobne zasłony tak jak pisalaś Ty. Tak samo nad garażem zastanawiamy sie czy nie zostawic widocznych jętek w pomieszczeniu nad garażem, bo to wprowadza pewien klimat Naprawdę masz super dom mam nadzieję że będziesz nam dostarczac zdjęc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasza78 23.07.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 hej.. a my dzisiaj zaczynamy kopać fundamenty.. jupi.. gonimy was gonimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 23.07.2014 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Wrzucam klika fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 23.07.2014 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 23.07.2014 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasza78 23.07.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 [ATTACH=CONFIG]271351[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271352[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271353[/ATTACH] ale super.. jak patrzę na fotki to coraz bardziej przekonuję się do białych okien naprawde bomba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryfan 23.07.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Wrzucam klika fotek Bratpit77 - super zestaw zdjęć. Wielkie dzięki. Mam prośbę o jedno więcej, bo widze, że jesteś już na tak fajnie zaawansowanym etapie, że chętnie bym zobaczył jak to wyszło. Otóż od kilku już miesięcy meczy nas (mnie i żonę) temat łazienki na górze, a konkretnie wnęki, która wedle projektu ma pomieścić prysznic. A wedle naszego odczytu projektu wydaje nam się, że brak tam miejsca na prysznic. No i mimo że my dopiero ściany murujemy to chyba przydałoby się nam wiedzieć gdzie będą potrzebne rury w łazience... Zatem chciałbym bardzo cię prosić o zdjęcie rogu łazienki (na prawo od wejścia)i komentarz czy tam właśnie planujesz prysznic i czy po doprowadzeniu do twojego obecnego etapu wysokości są rozsądnie wystarczające aby tam wstawić prysznic. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 23.07.2014 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Prześlę Ci te zdjęcia jak najszybciej będę mógł ale powiem Ci odrazu , że raczej tam kabina nie wejdzie. Będzie za nisko ponieważ tam leci krokiew koszowa jak zabudujesz regipsem skos do prostego to masz sytuacje identyczna jak z drugiej strony czyli kolankowa 1,5m. Musiałbyś się odsunąć od ściany w kierunku drzwi. My zrezygnowaliśmy z kabiny w górnej łazience , będzie wanna , kibelek bidet i 2 umywalki. Kabinę robimy na dole w małej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna 88 23.07.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 A ja mam pytanie czy schody u Was sa wedle projektu tj wysokosc 19 cm iszerokosc 90?? Czy moze zwiekszaliscie do100?? Iczy sa wygodne wchodzeniu? Kazdy stolarz mowi nam ze najwygodniejsze to 17... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 23.07.2014 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 schody są 19cm i 90 cm szerokie. Moim zdaniem są ok i nie sprawiają kłopotów z wchodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandra25 23.07.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Wrzucam klika fotek [ATTACH=CONFIG]271341[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271342[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271343[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271344[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271345[/ATTACH] Witam, domek prezentuje sie naprawde super. Mam prośbę jeśli to nie byłby kłopot prosiłabym o zdjecia kuchni. Z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasza78 25.07.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 mogłabym prosic o jakieś zdjęcie domku z zewnątrz??? [ATTACH=CONFIG]271351[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271352[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271353[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 25.07.2014 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandra25 25.07.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 proszę [ATTACH=CONFIG]271799[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271800[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271801[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271802[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271803[/ATTACH] bratpit77 zrezygnowaliscie z kominka w salonie ? Bo nie widze komina ps. bardzo ładna ceramika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts