Anna 88 18.01.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 A ja ciągle głupieje...Realny czy Tuliusz? No i niestety zanim nie zobaczę na żywo obu to nie podejmę decyzji. Ten Tulisz też jest fajny można sobie zobaczyć http://www.dobredomy.pl/projekt/tuliusz/ Lusis projekt faktycznie bardzo podobny. Wybór domyślam się bardzo trudny to zależy kto co lubi. Tu masz podstawową (jak dla mnie) różnicę czyli kuchnia otwarta calkowicie na jadalnie i salon. Ja np w swoim wyborze kierowałam sie tym że kuchnia jest trochę z boku czyli ktoś jak siedzi w salonie (np gość) nie koniecznie widzi np. nieład na blatach kuchennych ;) ale zarazem można ja trochę otworzyć tak jak np ma muli. :) życzę szybkiego podjęcia decyzji i rodości z wyboru P.S. wiem jak to ciężko się zdecydować niedawno miałam ten sam problem z dachówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusis 18.01.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Tak Anna 88, projekty są podobne. W Tuliuszu wydaje mi się że jest więcej możliwości do dopasowania dla swoich potrzeb, np. rezygnując ze spizarki mam dużą kuchnię, albo dużą łazienkę. Najbardziej męczy mnie fakt czy chcę by z wiatrołapu od razu wchodziło się do salonu, w Realnym jest więcej prywatności bo jest holl. Oba mi się podobają...i chyba wybuduję obydwa hahahh a najgorsze jest to że sama muszę wybrać. Dlatego pozwiedzam, pooglądam i wtedy zdecyduję bo na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Mariusz 18.01.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 trochę moich Oooojaaaaa!!!!Domek wygląda super!Świetny dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandra25 18.01.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Lusis ,oglądaliśmy przed wyborem projektu również Tuliusza jakoś wyszedł Realny może dlatego ze nie chcieliśmy okien dachowych i balkonu od frontowej ściany budynku. Warto zobaczyć domek na żywo bo oglądając setki podobnych projektów to można albo dostać kociokwiku albo upewnić się w upodobanym wcześniej projekcie. Zawsze projekt można przerobić w chwili adaptacji go do swoich potrzeb i upodobań. Jakby nie wybrać to radość z budowy własnego kata jest zawsze taka sama -radość przeplatana z myśleniem -jak to dużo jeszcze do zrobienia zostało.Powodzenia w wyborze Realnego myśle;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna 88 18.01.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Lusis To proponuję zastanowić się jeszcze nad Raweną II my ją budujemy, ma spiżarkę z której można zrezygnować (tak jak my to zrobiliśmy) i wtedy kuchnia ma 10 m około Łazienka przynajmniej na górze też jest duża http://www.dobredomy.pl/projekt/rawenaII/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 18.01.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Na prośbę Alsy wstawiam zdjęcia wnęki pod schodami od strony garażu. Muli ma w łazience więc teraz masz widok na obie wersje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudek.DH 19.01.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 A ja jeszcze spytam o bardzo podstawową rzecz. Czy robiliście badania gruntu? Raz po raz słyszę różne opinie i nie wiem czy robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Mariusz 19.01.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 A ja jeszcze spytam o bardzo podstawową rzecz. Czy robiliście badania gruntu? Raz po raz słyszę różne opinie i nie wiem czy robić. My robiliśmy dla pewności.W końcu to kraina tysiąca jezior....Szczęśliwie nasza działka okazała się sucha:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 19.01.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Niestety, analiza zdjęcia błędna.... To studzienka od kanalizacji sieciowej. Mam to szczęście (?) , że mam doprowadzoną kanalizację do samej działki. Dziękuje za odpowiedz a czy jest tutaj ktoś kto zdecydował się i ma już szambo najazdowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabina1719513062 19.01.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Witaj muli , budujemy z mężem Realny - odbicie lustrzane ze zmianami, mam pytanie czy wprowadzaliście zmiany w projekcie żeby było to przejście z łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ej2862 19.01.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Witam, mam pytanie czy w realnym na dole w łazience da radę wstawić we wneke pod schodami pralkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszatko 19.01.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 my mamy szambo betonowe pozdrawiam Dziękuje za odpowiedz a czy jest tutaj ktoś kto zdecydował się i ma już szambo najazdowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 19.01.2015 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Witam, mam pytanie czy w realnym na dole w łazience da radę wstawić we wneke pod schodami pralkę? Bez problemu , my mamy tak zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ej2862 19.01.2015 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 A ma może ktoś zdjęcie jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość muli 19.01.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Witaj muli , budujemy z mężem Realny - odbicie lustrzane ze zmianami, mam pytanie czy wprowadzaliście zmiany w projekcie żeby było to przejście z łazienki? akurat tej zmiany nie ujęliśmy przy adaptacji, ale myślę że nie będzie z tym żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość muli 19.01.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 jeszcze jedna fotka z naszego Realnego. na górze nie chcieliśmy mieć wejść do pokoi pod kątem jak w projekcie więc przedłużyliśmy kilkanaście centymetrów strop nad schodami dzięki czemu zmieściły się drzwi w linii prostej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna 88 19.01.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 [ATTACH=CONFIG]299852[/ATTACH] jeszcze jedna fotka z naszego Realnego. na górze nie chcieliśmy mieć wejść do pokoi pod kątem jak w projekcie więc przedłużyliśmy kilkanaście centymetrów strop nad schodami dzięki czemu zmieściły się drzwi w linii prostej. Ale mega to wygląda !!!! fajnie popatrzeć na gotowe wnętrza a nie tylko na czerwone pustaki hihihi może za rok o tej porze tez już będę miała takie wnętrza I jeszcze pytanie do wszystkich, ma ktoś może na klatce schodowej i na gorze na korytarzy zamontowany świetlik?? Teraz jest to chyba ciemna część domu. Zastanawiałam się nad dwoma a teraz nad jednym. Co o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 19.01.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 jeszcze jedna fotka z naszego Realnego. na górze nie chcieliśmy mieć wejść do pokoi pod kątem jak w projekcie więc przedłużyliśmy kilkanaście centymetrów strop nad schodami dzięki czemu zmieściły się drzwi w linii prostej. To znaczy skróciłeś schody? Są bardziej strome ? Masz schody zabiegowe czy ze spoczynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość muli 19.01.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 My nie mamy świetlika, ale myślę że to bardzo dobry pomysł. Na pewno jeden by się przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość muli 19.01.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 To znaczy skróciłeś schody? Są bardziej strome ? Masz schody zabiegowe czy ze spoczynkiem? wydłużyliśmy strop nad schodami tylko po prawej stronie (patrząc jak na zdjęciu). na stromość schodów nie miało to wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts