Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja ciągle głupieje...Realny czy Tuliusz? No i niestety zanim nie zobaczę na żywo obu to nie podejmę decyzji. Ten Tulisz też jest fajny można sobie zobaczyć http://www.dobredomy.pl/projekt/tuliusz/

Lusis projekt faktycznie bardzo podobny. Wybór domyślam się bardzo trudny :) to zależy kto co lubi. Tu masz podstawową (jak dla mnie) różnicę czyli kuchnia otwarta calkowicie na jadalnie i salon. Ja np w swoim wyborze kierowałam sie tym że kuchnia jest trochę z boku czyli ktoś jak siedzi w salonie (np gość) nie koniecznie widzi np. nieład na blatach kuchennych ;) ;) ale zarazem można ja trochę otworzyć tak jak np ma muli. :):):) życzę szybkiego podjęcia decyzji i rodości z wyboru :) P.S. wiem jak to ciężko się zdecydować niedawno miałam ten sam problem z dachówką ;)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak Anna 88, projekty są podobne. W Tuliuszu wydaje mi się że jest więcej możliwości do dopasowania dla swoich potrzeb, np. rezygnując ze spizarki mam dużą kuchnię, albo dużą łazienkę. Najbardziej męczy mnie fakt czy chcę by z wiatrołapu od razu wchodziło się do salonu, w Realnym jest więcej prywatności bo jest holl. Oba mi się podobają...i chyba wybuduję obydwa hahahh a najgorsze jest to że sama muszę wybrać. Dlatego pozwiedzam, pooglądam i wtedy zdecyduję bo na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie.

Lusis ,oglądaliśmy przed wyborem projektu również Tuliusza jakoś wyszedł Realny może dlatego ze nie chcieliśmy okien dachowych i balkonu od frontowej ściany budynku. Warto zobaczyć domek na żywo bo oglądając setki podobnych projektów to można albo dostać kociokwiku albo upewnić się w upodobanym wcześniej projekcie. Zawsze projekt można przerobić w chwili adaptacji go do swoich potrzeb i upodobań. Jakby nie wybrać to radość z budowy własnego kata jest zawsze taka sama -radość przeplatana z myśleniem -jak to dużo jeszcze do zrobienia zostało.Powodzenia w wyborze Realnego myśle;)

Gość muli
Witaj muli , budujemy z mężem Realny - odbicie lustrzane ze zmianami, mam pytanie czy wprowadzaliście zmiany w projekcie żeby było to przejście z łazienki?

akurat tej zmiany nie ujęliśmy przy adaptacji, ale myślę że nie będzie z tym żadnego problemu.

Gość muli

DSC_0049.jpg

jeszcze jedna fotka z naszego Realnego. na górze nie chcieliśmy mieć wejść do pokoi pod kątem jak w projekcie więc przedłużyliśmy kilkanaście centymetrów strop nad schodami dzięki czemu zmieściły się drzwi w linii prostej.

[ATTACH=CONFIG]299852[/ATTACH]

jeszcze jedna fotka z naszego Realnego. na górze nie chcieliśmy mieć wejść do pokoi pod kątem jak w projekcie więc przedłużyliśmy kilkanaście centymetrów strop nad schodami dzięki czemu zmieściły się drzwi w linii prostej.

Ale mega to wygląda !!!! fajnie popatrzeć na gotowe wnętrza a nie tylko na czerwone pustaki hihihi ;) może za rok o tej porze tez już będę miała takie wnętrza ;)

I jeszcze pytanie do wszystkich, ma ktoś może na klatce schodowej i na gorze na korytarzy zamontowany świetlik?? Teraz jest to chyba ciemna część domu. Zastanawiałam się nad dwoma a teraz nad jednym. Co o tym sądzicie??

To znaczy skróciłeś schody? Są bardziej strome ? Masz schody zabiegowe czy ze spoczynkiem?

Gość muli
To znaczy skróciłeś schody? Są bardziej strome ? Masz schody zabiegowe czy ze spoczynkiem?

wydłużyliśmy strop nad schodami tylko po prawej stronie (patrząc jak na zdjęciu). na stromość schodów nie miało to wpływu.