Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

[ATTACH=CONFIG]299852[/ATTACH]

jeszcze jedna fotka z naszego Realnego. na górze nie chcieliśmy mieć wejść do pokoi pod kątem jak w projekcie więc przedłużyliśmy kilkanaście centymetrów strop nad schodami dzięki czemu zmieściły się drzwi w linii prostej.

Ale fajnie, jak oglądam zdjęcia to masz dokładnie tak jak ja planuję ( też nie chcę skosów drzwiowych). Czuję, że jak przyjadę to się zakocham w tym domu ;)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale mega to wygląda !!!! fajnie popatrzeć na gotowe wnętrza a nie tylko na czerwone pustaki hihihi ;) może za rok o tej porze tez już będę miała takie wnętrza ;)

I jeszcze pytanie do wszystkich, ma ktoś może na klatce schodowej i na gorze na korytarzy zamontowany świetlik?? Teraz jest to chyba ciemna część domu. Zastanawiałam się nad dwoma a teraz nad jednym. Co o tym sądzicie??

Witaj, my mamy zamontowany świetlik, co prawda jeden ale naszym zdaniem to naprawdę fajne rozwiązanie ponieważ faktycznie daje on na klatke schodową sporo światła. U nas dzisiaj montują okna i juz nie mogę doczekać sie kiedy je zobacze::):) pozdrawiam

Witaj Sandra25, spodobało nam się zamontowanie świetlika u Ciebie, chcemy i u nas zrobić to samo a już jesteśmy na zakończonych fundamentach, ten świetlik miałaś przewidziany w projekcie?

W projekcie go nie mielismy z tego co pamietam, myslę że warto zainwestować te pare groszy zeby klatka nie była bardzo ciemna.

A ja ponownie wracam do tematu kuchni (wiem nudne to już) ale ciągle mam problem a mianowicie z blatem roboczym. Jakbym nie kombinowała to nie mogę go stworzyć. Zostaje mi jedynie róg pomiędzy zlewem pod oknem i płyta indukcyjna na drugiej ścianie, jednak narożny blat to trochę niewygodna sprawa :( Wymyśliłam jedynie że mogłabym przenieść lodówkę i i szafkę na ścianę ze spiżarką (u mnie nie będzie tam spiżarki tylko szafa ze strony korytarza z racji tego ze w wiatrolapie nie ma za bardzo na nia miejsca, albo bardzo mała. I zrezygnować ze słupka z mikrofalówką i piekarnikiem. Przez co zysukje blat roboczy na ścianie od małego pokoju. Jednak trochę szkoda mi tego słupka :( dodam że mój wykusz nie ma 120 tylko 84 zl co zabralo mi 36 cm blatu. Niestety WZ zmusiły mnie do zmniejszenia.

A ja właśnie siedzę nad kuchnią i też się zastanawiam ....i wymyśliłam, że przesunę wnękę na szafę w holu, tzn. tam gdzie jest teraz wnęka pociągnę dalej blat kuchenny, zrobię 100 cm. przejścia i dopiero wnękę, tym sposobem można zyskać blat roboczy, nie rezygnując jednocześnie z szafy w holu. Po drugiej stronie wnęki ( czyli od kuchni) lodówka ze słupkiem. Tak myślę, ale jeszcze nie wiem czy w realu to by się sprawdziło.

My zrobiliśmy zamianę pomieszczeń żeby mieć większą kuchnie. Zamiast kuchni będzie zamknięty pokój na dole (z wyjściem na hol), kuchnia będzie na miejscu pokoju - chciałam ją mieć zamkniętą i od strony północnej (tak jest skierowany dom do drogi), a w miejscu wnęki na szafę w holu jest zrobiona mała spiżarka ok 1 m2.

My zrobiliśmy zamianę pomieszczeń żeby mieć większą kuchnie. Zamiast kuchni będzie zamknięty pokój na dole (z wyjściem na hol), kuchnia będzie na miejscu pokoju - chciałam ją mieć zamkniętą i od strony północnej (tak jest skierowany dom do drogi), a w miejscu wnęki na szafę w holu jest zrobiona mała spiżarka ok 1 m2.

Witam, widzę, że nie tylko u mnie taka przeróbka będzie. Największym plusem jest trochę większy rozmiar, plus właśnie to, że u nas będzie po "właściwej" stronie. U nas kuchnia to tradycyjnie ważne pomieszczenie w którym spędzamy częstokroć więcej czasu niż w salonach :)

Witam, jestem już w posiadaniu projektu Milena II w odbiciu lustrzanym, aktualnie w adaptacji, również zamieniam kuchnie z gabinetem właśnie żeby była większa, stół planuje na ścianie z drzwiami ( u mnie po wejściu z prawej strony), natomiast zlew po przekątnej od wejscia, obok na pewno zmywarka.

to ja pokażę coś niecoś co moja żona wymyśliła(na bałagan nie zwracajcie uwagi:) ). kominek:[ATTACH=CONFIG]301195[/ATTACH]

łazienka dół: [ATTACH=CONFIG]301196[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301197[/ATTACH]

łazienka góra: [ATTACH=CONFIG]301198[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301199[/ATTACH]

super ... pieknie u was... jaki macie kominek