olonsr 11.02.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 polecam przeczytać stronę 17 i 18 tego tematu, bardzo sporo informacji na temat kosztów, Btw. przymierzam się do budowy Mileny II, materiał porotherm Profi, mam wycene na 38tyś robocizna stan surowy, bez dachu co sądzicie o takiej cenie woj. opolskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaka1 12.02.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 polecam przeczytać stronę 17 i 18 tego tematu, bardzo sporo informacji na temat kosztów, Btw. przymierzam się do budowy Mileny II, materiał porotherm Profi, mam wycene na 38tyś robocizna stan surowy, bez dachu co sądzicie o takiej cenie woj. opolskie? Drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 12.02.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 polecam przeczytać stronę 17 i 18 tego tematu, bardzo sporo informacji na temat kosztów, Btw. przymierzam się do budowy Mileny II, materiał porotherm Profi, mam wycenę na 38tyś robocizna stan surowy, bez dachu co sądzicie o takiej cenie woj. opolskie? Olonsr' - to sporo kasy, nasza Milena II w stanie surowym bez dachu wyszła taniej, tylko że my budujemy w systemie gospodarczym i u nas był tylko majster z pomocnikiem, może u Ciebie jakaś większa ekipa ma robić i hmmm..... legalna to znacząco podniesie koszt Aga i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olonsr 12.02.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 (edytowane) tak "legalna" ekipa ma postawić domek rzekomo w 6 tygodni bez dachu a mają robić bez większych przerw, a inna oferta właśnie mniej "legalna" zaproponowali 30 tyś, tylko to takie majstry że samą betoniarkę mają Edytowane 12 Lutego 2015 przez olonsr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 12.02.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 tak "legalna" ekipa ma postawić domek rzekomo w 6 tygodni bez dachu a mają robić bez większych przerw, a inna oferta właśnie mniej "legalna" zaproponowali 30 tyś, tylko to takie majstry że samą betoniarkę mają oooo ?!?!? to powiem CI że luksusowi, bo nasz majster to nawet betoniarki nie miał teścia betoniarkę braliśmy, taką kolubrynę która kręciła jeszcze beton na dom rodzinny mojego męża - za czasów poprzedniego ustroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 12.02.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Nam budowała firma cały SSO, wszystko normalnie z fakturą. Robicizna o ile dobrze pamiętam w ofercie była wyceniona na 50tyś, my mieliśmy umowę z materiałem po stronie wykonawcy i u nas jest to Rawena II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olonsr 12.02.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 czekam jeszcze na inne wyceny\kosztorysy ale z tego co widzę i tak poniżej 30 tyś nikt nie zejdzie, z tego co mówią nie narzekają na brak robót, może dlatego tak się cenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 12.02.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 No to taka "mniej legalna" ekipa robiła nam ocieplenie - nawet rusztowania nie mieli, nie mówiąc o innych narzędziach. Cała robota bez tynku zajęła im 1,5 miesiąca. Nie wiem więc co lepsze czy taniej i zszarpane nerwy czy drożej i święty spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 12.02.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 no właśnie PICCO, my tez sie naszarpaliśmy i wolimy teraz zapłacić trochę więcej i mieć konkretną ekipę, bo i nerwów nas to sporo kosztowało i czasu podsumowując OLONST - to tak sie układa 23.600 u nas, dwóch na budowie, bez papierków, bez betoniarki..... zaczęli w czerwcu skończyli pod koniec października (nasz majster miał często czterodniowe weekendy, pracował trzy dni w tygodniu od 08:00 do 16:00 i ani minuty dłużej i tylko w jedną sobotę robił od 08:00 do 14:00 - wiec się zeszło) 30.000 Twoi z betoniarką, może nie dwóch tylko trzech czy czterech dlatego kwota wyższa no i z betoniarą wiec te 38 tyś za ekipę z faktura i umową, która będzie się trzymać terminu i nie będzie Ci szarpać nerwów to jest dobra cena naszą elektrykę, tynki, dach i okna robiły juz Firmy, z własnym sprzętem, materiały tez załatwiali i było spokojnie, w terminach i solidnie praktyki wynika ze jak możesz, to warto wydać parę pln więcej nasza MIlena II wygląda tak jak na zdjęciu, jak jakieś pytania będziesz miał to smiało Aga i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 12.02.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Święte słowa, też uważam że 38 tyś to dobra cena. Nasi betoniarki nie mieli ale sami zamawiali gruszkę z tym, że tak jak pisałam mieliśmy umowę z materiałem po stronie wykonawcy. no właśnie PICCO, my tez sie naszarpaliśmy i wolimy teraz zapłacić trochę więcej i mieć konkretną ekipę, bo i nerwów nas to sporo kosztowało i czasu podsumowując OLONST - to tak sie układa 23.600 u nas, dwóch na budowie, bez papierków, bez betoniarki..... zaczęli w czerwcu skończyli pod koniec października (nasz majster miał często czterodniowe weekendy, pracował trzy dni w tygodniu od 08:00 do 16:00 i ani minuty dłużej i tylko w jedną sobotę robił od 08:00 do 14:00 - wiec się zeszło) 30.000 Twoi z betoniarką, może nie dwóch tylko trzech czy czterech dlatego kwota wyższa no i z betoniarą wiec te 38 tyś za ekipę z faktura i umową, która będzie się trzymać terminu i nie będzie Ci szarpać nerwów to jest dobra cena naszą elektrykę, tynki, dach i okna robiły juz Firmy, z własnym sprzętem, materiały tez załatwiali i było spokojnie, w terminach i solidnie praktyki wynika ze jak możesz, to warto wydać parę pln więcej nasza MIlena II wygląda tak jak na zdjęciu, jak jakieś pytania będziesz miał to smiało Aga i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabina1719513062 13.02.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 my mamy ustalone 36 tyś. za 4 osobowa ekipe, dach też zrobią ale tylko bedzię przykryty papą, musieliśmy też betoniarkę załatwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszatko 13.02.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Witam WszystkichJestem posiadaczką projektu ogrzewania podłogowego na parterze dla domu MILENA(odbicie lustrzane)- wykonanego przez profesjonalną firmę.Dzięki temu projektowi można zdecydować się na samodzielne ułożenie podłogówki - co daje spore oszczędności !Zainteresowanych proszę o kontakt poprzez prywatną wiadomość.Pozdrawiammarszatko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasza78 13.02.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 my za Lenę robocizna 55 tys ( SSO + podbitka + odgromienie+ jeszcze kilka innych prac które wyszły w trakcie budowy) i nie zamieniłabym mojej ekipy na rzadną inną... wspaniali ludzie i dobrzy fachowcy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milenka 2 13.02.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Sasza 78 mogłabyś podać na priva kontakt do swojej ekipy.Jestem w trakcie poszukiwań sprawdzonej i polecanej ekipy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 15.02.2015 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Witam Wszystkich Jestem posiadaczką projektu ogrzewania podłogowego na parterze dla domu MILENA(odbicie lustrzane)- wykonanego przez profesjonalną firmę. Dzięki temu projektowi można zdecydować się na samodzielne ułożenie podłogówki - co daje spore oszczędności ! Zainteresowanych proszę o kontakt poprzez prywatną wiadomość. Pozdrawiam marszatko A jakie planujesz podłogi w swoim domu? Dół cały w płytkach? czy drewno/panele też? Podobno projekt także powinien przewidywać rodzaj wykończenia podłogi. Czy ktoś się zdecydował na podłogówkę także na piętrze (poddaszu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszatko 15.02.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 A jakie planujesz podłogi w swoim domu? Dół cały w płytkach? czy drewno/panele też? Podobno projekt także powinien przewidywać rodzaj wykończenia podłogi. Czy ktoś się zdecydował na podłogówkę także na piętrze (poddaszu)? witam nasz projekt uwzględnia cały dół w płytkach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 15.02.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 A jakie planujesz podłogi w swoim domu? Dół cały w płytkach? czy drewno/panele też? Podobno projekt także powinien przewidywać rodzaj wykończenia podłogi. Czy ktoś się zdecydował na podłogówkę także na piętrze (poddaszu)? My mamy wszędzie podlogowke. Płytki wszedzie poza sypialniami oraz przedpokojem na gorze gdzie jest deska trojwarstwowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusis 16.02.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Co do podłogówki...........fajna rzecz pod warunkiem nie wygasającego pieca, w przeciwnym razie długo się nagrzewa i jest zimno. Poza tym, schodzi o wiele więcej opału niż przy grzejnikach (wiem, bo obecnie mam podłogówkę) Jeśli komuś zależy na oszczędnym domu to proponuję zrezygnować z podłogówki. Ja na pewno w nowym domu zrobię tylko w kuchni i łazience tak minimalnie po środku....reszta w grzejnikach.........ale to tylko moje zdanie, każdy zrobi jak uważa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 16.02.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Nie jestem fachowcem, ale dużo czytam i planuje sobie instalacje.Wg mnie podłogówka nadaje się najbardziej do pieca kondensacyjnego lub pompy ciepła.Zastanawia mnie tylko czy w pokojach przy deskach/panelach będzie zimniej niż w pomieszczeniach wykończonymi płytkami?Picco a Ty jaki masz piec? Rozumiem że "góre" masz w deskach, a gabinet na dole?Jakie są Twoje odczucia w ogrzewaniu sypialni a np salonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 16.02.2015 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Nie jestem fachowcem, ale dużo czytam i planuje sobie instalacje. Wg mnie podłogówka nadaje się najbardziej do pieca kondensacyjnego lub pompy ciepła. Zastanawia mnie tylko czy w pokojach przy deskach/panelach będzie zimniej niż w pomieszczeniach wykończonymi płytkami? Picco a Ty jaki masz piec? Rozumiem że "góre" masz w deskach, a gabinet na dole? Jakie są Twoje odczucia w ogrzewaniu sypialni a np salonem? No właśnie my mamy pompę ciepła dlatego zrezygnowalismy zupełnie z grzejników, mamy tylko recznikowiec w gornej lazience. Na gorze deski ale dół caly w plytkach drewnopodobnych, gabinet tez Ja nie wiem jak to jest zrobione ale poczatkowo mielismy duzo cieplej na gorze, tak 2-3 stopnie. Teraz jak fachowcy od pompy ktorzy robili tez cala podlogowke i inst wod-kan cos tam wyregulowali to temp jest taka sama na dole i na górze. Mi nie bedzie przeszkadzac jesli w sypialniach nawet bedzie te 2-3 stopnie mniej. Poza tym juz widze, ze odczuwalnosc temp przy podlogowce jest calkiem inna, przy 23 stopniach jest goraco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts