wyszoma 26.04.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 - a którego sąsiada bardziej lubisz? z prawej czy z lewej, przy mniej lubianym stawiasz garaż przy bardziej lubianym okno kuchenne i analogicznie - działka którego sąsiada jest ładniej zagospodarowana - a jak stoją domy sąsiadów? garaż przyklejasz od strony garażu sąsiada - a wolisz mieć ładniejszy widok z kuchni czy ze strychu? jeżeli robisz na strychu np sypialnie to tam by się przydał ładny widok jeżeli na strychu ma byc "bajzel" to ładniejszy widok oczywiście od strony kuchni byc powinien na te pytania sobie odpowiedz, może to ułatwi wybór stron Witajcie, Obecnie jesteśmy na etapie wyboru projektu do działki i będzie to Realny lub Rawena, czy możecie doradzić przy tym układzie stron swiata który układ będzie korzystniejszy z garazem po stronie Zach czy Wsch ? Stojąc na drodze przodem do działki po prawej czy po lewej stronie. Sam już nie wiem który układ korzystniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola24 26.04.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Witajcie, Obecnie jesteśmy na etapie wyboru projektu do działki i będzie to Realny lub Rawena, czy możecie doradzić przy tym układzie stron swiata który układ będzie korzystniejszy z garazem po stronie Zach czy Wsch ? Stojąc na drodze przodem do działki po prawej czy po lewej stronie. Sam już nie wiem który układ korzystniejszy. Masz identycznie jak my, wieliśmy również odbicie lustrzane . Słońce wstaje w kuchni i przechodzi przez salon. W drugiej opcji słońce przez długi czas świeciło by wam w garaż. A to jest nie potrzebne. Tym należy się kierować a nie sąsiadami My budujemy milenę i mamy parter gotowy, jutro leją strop. Wiecej czasu nam pochłonęło bo mamy piwnicę pod garażem. Przydatna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pracusele 26.04.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Masz identycznie jak my, wieliśmy również odbicie lustrzane . Słońce wstaje w kuchni i przechodzi przez salon. W drugiej opcji słońce przez długi czas świeciło by wam w garaż. A to jest nie potrzebne. Tym należy się kierować a nie sąsiadami My budujemy milenę i mamy parter gotowy, jutro leją strop. Wiecej czasu nam pochłonęło bo mamy piwnicę pod garażem. Przydatna sprawa Własnie skłaniam się tez ku odbiciu lustrzanym bo wtedy jest więcej słońca , poza tym też lepszy widok:) - a sąsiadów jeszcze nie mam. Na 99% jestem też zdecydowany na Milene i również planuje piwnice pod garażem lub troszkę więcej. W tym tygodniu mam nadzieje ze uda mi się ją obejrzeć i podjąć ostateczna decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 28.04.2015 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Witajcie, Obecnie jesteśmy na etapie wyboru projektu do działki i będzie to Realny lub Rawena, czy możecie doradzić przy tym układzie stron swiata który układ będzie korzystniejszy z garazem po stronie Zach czy Wsch ? Stojąc na drodze przodem do działki po prawej czy po lewej stronie. Sam już nie wiem który układ korzystniejszy. U nas układ ten sam i garaz mamy od wschodu z dwoch powodow: nie lubimy jak nas slonce budzi, ktore w tym przypadku swieciloby nam w okno dachowe tuz nad łóżkiem a druga sprawa to wolimy wiecej zachodzacego slonca w domu kiedy juz jestesmy w nim po pracy. Od wschodu przy garazu mamy szambo i tu odsunelismy sie od sasiada ( ktorego jeszcze nie mamy) minimalnie zostawiajac sobie najwiecej dzialki na ogrod od zachodu i wlasnie nie wiemy co z tarasem zrobic czy czasem nie przeciagnac go wlasnie na zachod jeszcze, ale to nie ma takiego znaczenia bo i tak na tarasie od poludnia slonce będzie cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 28.04.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Co do ustawienia wg stron świata, to mam podobnie jak pracuele i wg projektanta ekspozycja zachodnia salonu jest bardziej atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudek.DH 28.04.2015 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Witajcie, Obecnie jesteśmy na etapie wyboru projektu do działki i będzie to Realny lub Rawena, czy możecie doradzić przy tym układzie stron swiata który układ będzie korzystniejszy z garazem po stronie Zach czy Wsch ? Stojąc na drodze przodem do działki po prawej czy po lewej stronie. Sam już nie wiem który układ korzystniejszy. Jeśli o mnie chodzi jeśli droga jest ślepa to układ z garażem po stronie wschodniej, wtedy jest lepsza "kontrola" nad tym co się dzieje na drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasza78 28.04.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 hej.. my czekamy już na wylewki i niedługo ruszamy z ociepleniem zewnętrznym.. a to nasza lenka w świetle zachodzącego słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MilenaIIBudowa 29.04.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Piękna wizualizacja !!! Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Mariusz 29.04.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 hej.. my czekamy już na wylewki i niedługo ruszamy z ociepleniem zewnętrznym..i a to nasza lenka w świetle zachodzącego słońca Faaajne zdjęcie! Lenka wygląda fantastycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jawal 02.05.2015 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Czesc,Mam pytanie do osób które robiły pralnie w pomieszczeniu nad garażem. Jak dużą ją zrobiliście? Jak ją zagospodarowaliście? Może macie jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola24 07.05.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Nasza Milena ... jesteśmy trochędalej ale nie mam aktualnych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 08.05.2015 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Elewacja skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 08.05.2015 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 08.05.2015 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabina1719513062 08.05.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 dziś zalewany był strop u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszklakier 08.05.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Witam serdecznie wszystkich ! Myślę,że to właściwa pora po przeczytaniu wszystkich stron tego tematu na dołączenie do budujących domy z projektu REALNY,MILENA,RAWENA itd. Dołączam ponieważ też wybrałem bliźniaczy projekt pn. Marlena. Bardzo podobał się nam ten projekt i po kilku nieprzespanych nocach podjęliśmy decyzję,że to właśnie ta Marlena będzie nasza. Jestem pod wrażeniem domu pana Bratpit77 Dom jest przepiękny i po zapoznaniu ze zdjęciami utwierdziło nas w przekonaniu ,że dokonaliśmy właściwego wyboru ! A wybór padł na Marlenę ponieważ wprowadziliśmy niewielkie zmiany adaptując projekt i wyjściowo odpowiadał nam właśnie ten. Rezygnujemy z pokoju gabinetu i robimy w tym miejscu kuchnię więc będzie duża. Projekt Marlena ma garaż z jednym miejscem postojowym i wydawał nam się za mały także garaż będzie szerszy o jeden metr. Aktualnie jesteśmy na etapie adaptacji z architektem , czekamy na decyzję o podłaczeniu prądu i niedługo po zakończeniu pani architekt będzie występowała o pozwolenie na budowę. W tym roku jak uda wybudować się SSZ to będziemy bardzo zadowoleni. Życzę wszystkim szybkiej realizacji celów ! Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 09.05.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 [ATTACH=CONFIG]316423[/ATTACH] Piękna elewacja. Z czego masz zrobione parapety zewnętrzne? Wyglądają nietuzinkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violcia88 10.05.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Elewacja skończona [ATTACH=CONFIG]316417[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316418[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316419[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316420[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316421[/ATTACH] Piękna elewacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 10.05.2015 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 parapety to styrodur obrobiony kątownikami zaciągnięty klejem i obłożony kamyczkiem z żywicą ( mozaika taka do cokołów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 11.05.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 parapety to styrodur obrobiony kątownikami zaciągnięty klejem i obłożony kamyczkiem z żywicą ( mozaika taka do cokołów) Czy mógłbyś dać zdjęcia szczegółowe parapetu z bliska, lub odpisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts