pawjus 04.06.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 witam. Mam pytanie do rozwiązania okien bo widzę że macie z roletami. Jak to rozwiązaliście ?? zmieniliście nadproże ? czy w ogóle go nie dawaliście ??? chcemy w kuchni podwyższyc okno aby parapet wyszedl równo z meblami i chcemy okna z roletami wbudowanymi tak aby tych brzydkich skrzynek nie było widac.... Jak narazie mamy stan zero w poniedziałek rosną mury....i skad braliście okna?? bardzo by mi to ułatwiło podjęcie decyzji z góry bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawjus 04.06.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 dzięki, teraz jest już działająca [ATTACH=CONFIG]311026[/ATTACH] Mam pytanko odnośnie kuchni. Czy likwidowaliście ścianę nośną pomiędzy kuchnią a salonem i działową między kuchnią a przedpokojem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryfan 04.06.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 witam. Mam pytanie do rozwiązania okien bo widzę że macie z roletami. Jak to rozwiązaliście ?? zmieniliście nadproże ? czy w ogóle go nie dawaliście ??? chcemy w kuchni podwyższyc okno aby parapet wyszedl równo z meblami i chcemy okna z roletami wbudowanymi tak aby tych brzydkich skrzynek nie było widac.... Jak narazie mamy stan zero w poniedziałek rosną mury....i skad braliście okna?? bardzo by mi to ułatwiło podjęcie decyzji z góry bardzo dziękuje Generalnie - należy cofnąć nadproza. Przy ścianie 24 cm, można zyskać ok 7 cm i wtedy skrzynka ładnie się schowa w ociepleniu o grubości 15 cm. Ważna rzecz - cofnąć należy wszystkie nadproza, łącznie z tymi na ścianach szczytowych, które są robione na placu budowy (pozostałe są prefabrykowane). Ja zrobiłem ten błąd ze jak ekipa zapytała o te nadproza na ścianach szczytowych, to skomentowalem żeby robili wg projektu. No i teraz musiałem zrobić 20 cm ocieplenia ścian szczytowych tylko po to żeby skrzynkę schowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawjus 06.06.2015 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 no własnie a ja chcę zamontowac rolety nadstawne czyli że skrzynka nie wystaje na zewnątrz domu... potrzebuje na to jakies 20 cm .... ktoś ma takie zamontowane już??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nahrebi 06.06.2015 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 A oto i moja Milena:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nahrebi 06.06.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Do powyższego. Poczyniliśmy kilka zmian: - w pokoju na dole dodaliśmy jeszcze jedno okno - w kuchni zmieniliśmy pozycję drzwi wychodzących na korytarz ( w korytarzu nie ma szafy wnękowej) oraz dodaliśmy "słoikownię" - w salonie drzwi balkonowe zmienione z 180cm na 220cm (szkoda że nie 240cm) - w sypialni powstała garderoba - wiatrołap dostał nową ściankę do szafy wnękowej - nadproża w oknach podwyższone o 20cm na rolety - parter podniesony o 20cm pod rekuperację. To tyle - miłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 09.06.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 domisko wygląda super fajnie z tymi zmianami i nikt Was nie pochwalił, wiec ja to robię wielkie tarasowe okno - SUPER !!! no i to dodatkowe w "gabinecie" tez fajny pomysł, sporo tam będzie światła, chociaż kosztem miejsca na szpargały - gabinet tam robicie? walczcie dalej ! mąż mój pierwszy zazbroił tarasy w ten weekend - wylaliśmy je wczoraj, mały krok a od razu wielka zmiana krok następny to będzie ocieplenie zewnętrzne pozdr AgaiMarcin Do powyższego. Poczyniliśmy kilka zmian: - w pokoju na dole dodaliśmy jeszcze jedno okno - w kuchni zmieniliśmy pozycję drzwi wychodzących na korytarz ( w korytarzu nie ma szafy wnękowej) oraz dodaliśmy "słoikownię" - w salonie drzwi balkonowe zmienione z 180cm na 220cm (szkoda że nie 240cm) - w sypialni powstała garderoba - wiatrołap dostał nową ściankę do szafy wnękowej - nadproża w oknach podwyższone o 20cm na rolety - parter podniesony o 20cm pod rekuperację. To tyle - miłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabina1719513062 10.06.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 nasz idealny realny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borys86 11.06.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 A oto i moja Milena:wiggle: [ATTACH=CONFIG]319663[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]319664[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]319665[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]319666[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]319667[/ATTACH] Na 3 zdjęciu widać kawałek klatki schodowej. Co zmienialiście w schodach, że udało sie wam zrobić jeszcze jeden prosty schodek przed wejsciem nad garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nahrebi 11.06.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Po podniesieniu budynku o 20cm zdecydowaliśmy się jeszcze na przesunięcie schodów w stronę kuchni o 10cm. Wejście do salonu jest tylko delikatnie mniejsze a wejście na spocznik jest wygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 12.06.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 - w kuchni zmieniliśmy pozycję drzwi wychodzących na korytarz ( w korytarzu nie ma szafy wnękowej) oraz dodaliśmy "słoikownię" A gdzie dokładnie dodaliście słoikownię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nahrebi 12.06.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Wymyśliliśmy coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOWAKI 12.06.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Do powyższego. Poczyniliśmy kilka zmian: - w pokoju na dole dodaliśmy jeszcze jedno okno - w kuchni zmieniliśmy pozycję drzwi wychodzących na korytarz ( w korytarzu nie ma szafy wnękowej) oraz dodaliśmy "słoikownię" - w salonie drzwi balkonowe zmienione z 180cm na 220cm (szkoda że nie 240cm) - w sypialni powstała garderoba - wiatrołap dostał nową ściankę do szafy wnękowej - nadproża w oknach podwyższone o 20cm na rolety - parter podniesony o 20cm pod rekuperację. To tyle - miłego budowania witam odnośnie nowej ścianki w wiatrołapie do szafy wnękowej...jak? nie ma tam zbyt wiele miejsca... będę wdzieczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOWAKI 12.06.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 witam nie wiem jak WY ale ja obawiam się białych okien,drzwi, bramy garażowej....ale jednocześnie podoba mi sie elewacja zgodna z projektem. Czy ktoś ma juz skończony dom, elewację ale z ciemnymi oknami: grafit, szare itp i chciałby sie pochwalić zdjęciami? zastanawiam się czy ładnie by to wyglądało.... dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qshaq 12.06.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Odnośnie elewacji, też mamy dylemat. Mianowicie konserwator zabytków nakazuje na naszym terenie czerwoną dachówkę, i jakoś się to trochę kłóci z projektowanym wykonaniem. Zastanawiamy się nad odcieniami w stylu raweny, chyba to będzie bardziej odpowiednie niż w realnym. Przy okazji zrobiłem z auta zdjęcie (nielegalnie i bezprawnie pewnie) mileny chyba, którą regularnie podglądam w okolicy, ale jej właściciel się niestety nie udziela tutaj. Wygląda nieźle z czerwonym dachem, ale sam już nie wiem http://s9.postimg.org/6s06oquov/2015_06_06_20_39_35.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nahrebi 12.06.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 witam odnośnie nowej ścianki w wiatrołapie do szafy wnękowej...jak? nie ma tam zbyt wiele miejsca... będę wdzieczna za odpowiedź. Scianka szeroka na 40cm. Z renderu wynika że wiele miejsca nie ucieknie. Przynajmniej kurtki i buty nie będą na widoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 13.06.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 witam wszystkich!od kilku miesięcy obserwuje temat, w końcu zakupiliśmy z żoną projekt Rawena II (ze względu na wyższe ścianki kolankowe oraz większą kuchnię - żóna chce mieć zamkniętą kuchnię)zmiany jakie chcemy zrobić to m.in.- usunięcie podcienia i powiększenie przez to salonu (chcemy wyrównać ścianę jak w Realnym)- likwidacja balkonu i zmiana okien na zwykłe - nie balkonowe- rezygnujemy raczej z kominka- w pomieszczeniu nad garażem zastanawiamy się nad podzieleniem go na mniejsze + dodanie okna dachowego (tylko jeszcze nie wiem czy od południa czy północy to okno)- kuchnię chlelibyśmy maxymalnie powiększyć( likwidacja spiżarni) i zamknąć od strony salonu , zastanawiam się tylko czy ze stołem w kuchni nie będzie za ciasno...ma ktoś takie doświadczenie?- zastanawiam się czy zmieniać schody żeby były wygodniejsze, macie jakieś rady ? niektórzy z tego co widziałem wydłużali schody nad garaż robiąc takie jakby półpiętro.- czy ma ktoś może projekt ogrzewania podłogowego ?- chciałbym w jakiś sposób zwiększyć wysokość pomieszczenia -garażu, żeby miał co najmniej 2,5 m wysokości (może kiedyś uda mi się w miejscu garażu zoorganizować pomieszczenie ugługowe-gabinet), czy lepiej podnieść strop czy obniżyć posadzkę i dołożyć schodek między częścią mieszkalną a garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyh 13.06.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 @ NOWAKImy mamy orzechowe okna ale elewacja to tylko klej i siatka, może za kilka lat odłożymy:) zdjęcia są chyba wcześniej.@sony87widzieliście, jest ciasno chyba, że zrobicie otwartą kuchnie na salon bądź kuchnie w gabinecie a w kuchni jadalnie, ktoś już coś takiego wykoncypował. podłogówkę zrobi Ci dobry hydraulik bez projektu, są zasady jak rozkładać pętle i tego się fachowiec trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna 88 13.06.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Qshaq Jeżeli to pocieszające mogę Ci powiedzieć że my rownież mielismy przeboje z konserwatorem i również mamy narzucony kolor dachu w naszym przypadku była to czerwień (ceglasty) lub brąz. wczytajcie się może i u Was tak jest. Zawsze to troszeczkę więcej dachówek do wyboru. Jak widze jak wstawiają zdjęcia osoby które maja dachówkę szarą, grafitową itp i pieknie białą i szarą elewację to mnie zazdrość zżera, ale cóż... takie życie I teraz mam ten sam dylemat a mianowicie jaki kolor elewacji mamy zrobić, chodź jak w przypadku Zyh pierw bedzie sama siatka i klej. Pochwalę się naszym domkiem, w którym również zmieniliśmy kilka rzeczy np. rezygnacja z balkonu (zostały same okna balkonowe i barierki (jak dojdzie styropian będzie to lepiej wyglądało), dodaliśmy daszek za kotłownią (na drzewo, pelet, rowery itp), poszerzyliśmy okno w salonie wstawiając przesuwne na 2,5m Edytowane 13 Czerwca 2015 przez Anna 88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna 88 13.06.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Coś nie moge dodać wszystkich zdjęci a chciałam jeszcze barierki i kolor dachówki w słońcu... no nic. Może ktoś ma jakieś pomysły na kolor elewacji?? Ten biały i szary bardzo nam się pooba ale czy będzie pasował do takiej dachówki?? a może szarość zmienić np na kawe z mlekiem??? czekolade?? widział ktoś takie połączenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts