Urszula K. 17.11.2015 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 NowakiZ czego budujecie dom???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula K. 17.11.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Przy skosach lanych blachodachowka czy lepiej dachowka???? Moge prosic o rady???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOWAKI 17.11.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Nowaki Z czego budujecie dom???? Witam Porotherm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandra25 20.11.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Wszystko zależy tylko i wyłącznie od upodobań i tego co chcemy ,my mamy przy skosach blachodachówke;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola24 21.11.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 nasza milenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula K. 21.11.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Dachowka roben ???? Jaki model ??! Cena????? Ktos moze sie wypowiedziec prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł1719514002 21.11.2015 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Witam, interesuje mnie projekt Rawena II i w związku z tym mam pytanie do osób, które zbudowały Rawene. Jakie wymiary mają schody (szerokość, wysokość stopnia). Czy są wygodne czy strome/wąskie? Gdzieś w tym temacie ktoś poruszał temat schodów, nie wiem w którym projekcie, ale pamiętam, że ktoś je poszerzał, interesuje mnie Rawena. Bardzo proszę o opinię osób użytkujących te schody. Dziękuję i pozdrawiam!Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOWAKI 21.11.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Witam, interesuje mnie projekt Rawena II i w związku z tym mam pytanie do osób, które zbudowały Rawene. Jakie wymiary mają schody (szerokość, wysokość stopnia). Czy są wygodne czy strome/wąskie? Gdzieś w tym temacie ktoś poruszał temat schodów, nie wiem w którym projekcie, ale pamiętam, że ktoś je poszerzał, interesuje mnie Rawena. Bardzo proszę o opinię osób użytkujących te schody. Dziękuję i pozdrawiam! Paweł hey napisz email do Dobre Domy z prośbą o przesłanie zwymiarowanych rzutów, tam są wymiary schodów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł1719514002 22.11.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 OK tak zrobię, dzięki! Mimo wszystko proszę jeszcze o opinie osób, które już te schody mają. Czy w użytkowaniu są wygodne czy strome, wąskie? Czy zmienialiście ich rozmiar w stosunku do tego co jest w projekcie?Za podpowiedzi będę wdzięczny PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
realnyII 23.11.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 OK tak zrobię, dzięki! Mimo wszystko proszę jeszcze o opinie osób, które już te schody mają. Czy w użytkowaniu są wygodne czy strome, wąskie? Czy zmienialiście ich rozmiar w stosunku do tego co jest w projekcie? Za podpowiedzi będę wdzięczny Pozdrawiam Paweł Schody mają 90cm i wg mnie są dość wąskie - tzn. chodzić po nich można swobodnie, ale wnoszenie większych przedmiotów może być trudne. My jesteśmy na etapie projektowania budynku ( w oparciu o projekt realny II) i architekt sugerował ich poszerzenie przynajmniej o 5 do 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł1719514002 24.11.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Właśnie o to mi chodziło. Dziękuję za opinię realnyII . Projekt bardzo mi odpowiada, ale boję się właśnie że będzie za wąsko na schodach, są też dosyć wysokie (strome), bo stopień ma chyba 19cm... PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borys86 25.11.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 witam, jestem na etapie budowy poddasza i chciałbym wykonać betonowe skosy. Mam prośbę do tych co wybrali własnie takie rozwiązanie o kilka zdjęć. Najbardziej interesuje mnie miejsce łączenia się stropu nad garażem ze stropem z części mieszkalnej w obrębie klatki schodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 20.12.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Pola 24 - brama i wejściowe jakie ładne, stylizowane na średniowieczne? co do za producent, ręczna artystyczna robota chyba a na serio ładnie Wam wyszła Milenka, jakie pokrycie dachowe zaplanowałaś? [ATTACH=CONFIG]338207[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]338207[/ATTACH] nasza milenka [ATTACH=CONFIG]338208[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula K. 29.12.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Czy znajde wybudowany dom w okolicy Tarnow???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola24 30.12.2015 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Pola 24 - brama i wejściowe jakie ładne, stylizowane na średniowieczne? co do za producent, ręczna artystyczna robota chyba a na serio ładnie Wam wyszła Milenka, jakie pokrycie dachowe zaplanowałaś? Wyszoma heheh tak, mąż sam zrobił je z desek, tak żebyśmy mogli na zimę zamknąć. A na wiosne kupimy normalne U nas na pewno bedzie czarna dachówka i bardzo jasna elewacja. Taka śmietana, jasny krem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatagigla 31.12.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Witam ja buduje Millene w Opolskim też zrobiłam takie zmiany ale zostawiłam balkony. Przód też wyrównałam z garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 05.01.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Prawdopodobnie z żoną zdecydujemy się na projekt o bryle w kształcie litery T- podobny do Mileny, Realnego, Tuliusza, Przy Cyprysowej, albo któryś z nich. Również, jak część osób piszących w tym wątku będziemy chcieli wykonywać lany strop nad poddaszem. Chciałbym zapytać osób, które taką zmianę wykonywały - czy wymaga ona wzmocnienia ścian, fundamentów? Czy są dodatkowe słupy na poddaszu? Czy zwiększa się wysokość budynku (bo rozumiem, że aby zachować wysokość pomieszczeń na poddaszu trzeba podnieść ścianę kolankową.Dziękuję za odzew i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyh 05.01.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 @ kemot_pżadnych zmian konstrukcyjnych nie robiłem, wszystko wg projektu, ścianę kolankową i tak warto podnieść o jedną szychtę, z tym że ja murowałem skosy z połówki BK, co szychtę bednarka, co półtora pustaka zbrojenie trójkątne. na górze dałem ściany z BK i w stropie nad parterem mam w salonie 3belki Terrivy pod ścianą z piętra a pod ścianą w sypialni podciąg. nic nie przeliczane, dobry murarz sam da radę. oczywiście w tym rejonie nadzór nie odbiera budów jednorodzinnych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marod25 07.01.2016 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Zaczynam budowę MILENY z pojedynczym garażem fundamenty już są. Mam takie pytanie planuje budowę z betonu komórkowego Solbet może ktoś wie około ilu sztuk potrzeba BK 24 x 24 x 59 a ile sztuk 12 x 24 x59 . Pozdrawiam i z góry dziękuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.01.2016 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 @ kemot_p żadnych zmian konstrukcyjnych nie robiłem, wszystko wg projektu, ścianę kolankową i tak warto podnieść o jedną szychtę, z tym że ja murowałem skosy z połówki BK, co szychtę bednarka, co półtora pustaka zbrojenie trójkątne. na górze dałem ściany z BK i w stropie nad parterem mam w salonie 3belki Terrivy pod ścianą z piętra a pod ścianą w sypialni podciąg. nic nie przeliczane, dobry murarz sam da radę. oczywiście w tym rejonie nadzór nie odbiera budów jednorodzinnych:) Dzięki za odpowiedź. Że dobry murarz da radę ze skosami to ja się nie martwię, zastanawiam mnie tylko, czy fundament, ściany nośne wytrzymają to dodatkowe obciążenie i nie będą np. pękać - chyba bezpieczniej jednak to przeliczyć... A czy w związku z laniem skosów masz jakieś dodatkowe słupy na poddaszu, czy nie trzeba? Z jednej strony ten strop opiera się pewnie na wieńcu - a z drugiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts