PrzemoFG 31.12.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Piękny dom, cudowny i wspaniały Lepiej się prezentuje niż na projekcie już nie mogę doczekać wiosny, kiedy i my zaczniemy budowę. A czy mogłabym prosić o więcej zdjęć np z tyłu domu i w środku wnętrza? Jaki mają Państwo kolor dachu (to jest ciemny brąz?) i czy wypust jest zgodnie z projektem czy trochę wydłużony? Witam wypust w którym znajduje się kuchnia został wydłużony o 1,5 m, kolor dachówki "Maduro" z Robena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monrom 01.01.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Witam, zastanawiamy się z mężem nad tym projektem. PrzemoFG, czy możesz powiedzieć, jakie były realne koszty budowy tego domu w stanie surowym zamkniętym i deweloperskim? Dobredomy podają, że surowy zamknięty to 140 - 200 tys., a pod klucz od 270 do 400 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 01.01.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Witam, zastanawiamy się z mężem nad tym projektem. PrzemoFG, czy możesz powiedzieć, jakie były realne koszty budowy tego domu w stanie surowym zamkniętym i deweloperskim? Dobredomy podają, że surowy zamknięty to 140 - 200 tys., a pod klucz od 270 do 400 tys. kwestia czy budujesz ekipami czy firmą, jaki standard wykończenia, jakie materiały itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinKos 09.01.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cześć, czy podnosiłeś ściankę kolankową. Mój Realny na zdjęciu wygląda nieco spłaszczony. U Ciebie jest spora odległość pomiędzy górną krawędzią okna na dole, a dolną krawędzią okna na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milenka 2 09.01.2014 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 MarcinKos mam pytanko czy rozmiar okien jest taki jak w projekcie? i czy ścianka kolankowa była podnoszona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 10.01.2014 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) To kilka moich http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdf6837a9405.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51e2f07b0e83.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f5388d52eb5.jpg Edytowane 10 Stycznia 2014 przez bratpit77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinKos 10.01.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 MarcinKos mam pytanko czy rozmiar okien jest taki jak w projekcie? i czy ścianka kolankowa była podnoszona? Cześć, nie podnosiłem ścianki działowej, nie zmieniałem wielkości okien, dlatego pytam PrzemaFG czy ją podnosił, bo z jego zdjęcia można tak wnioskować, choć może to tylko wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinKos 10.01.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Gratuluję! I Tobie, i sobie . W końcu nasze forum zaczyna być interesujące! Jutro jadę na budowę nacykać parę zdjęć. Zdecydoałeś się na elewację z katalogu czy robicie inaczej? Ja od trzech miesięcy próbuję namówić dobredomy, żeby wstawili Realnego na swojej stronie w aranżacji jak ich inny projekt - Milan. Na razie czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpit77 10.01.2014 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Elewacja docelowo będzie identyczna jak w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoFG 10.01.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Cześć, nie podnosiłem ścianki działowej, nie zmieniałem wielkości okien, dlatego pytam PrzemaFG czy ją podnosił, bo z jego zdjęcia można tak wnioskować, choć może to tylko wrażenie. Hej. Ja nie podnosilem scianki kolankowej jest taka jak w projekcie coo go elewacji to u mnie nie bedzie takich dekorow. Bratpit widze ze zrezygnowaliscie z balkonu my zrobilismy to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picco 10.01.2014 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Wow! Nareszcie na naszym wątku pojawiają się zdjęcia No to i ja pokażę swoją Rawenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna 88 11.01.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Zazdroszczę wszystkim tego etapu budowy pogoda w tym roku służy więc pewnie mozna podgonić robotę. My również "częściowo" zrezygnowaliśmy z balkonów z tyłu. Jednak okna balkonowe zostają z tym że będą same barierki Cieszę się że kto może i ma się czym już pochwalić dodaje zdjęcia. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyh 11.01.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 To ja pokażę swoją Milenę w sumie niewiele jest do oglądania ale zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milenka 2 11.01.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Świetnie się prezentują Wasze domki kiedy mój taki będzie ?? może cykniecie jeszcze kilka fotek w środku? bo póki co nie mam wyboru i posiłkuję się własną wyobraźnią Zapytam jeszcze o zmniejszenie rozmiarów okien czy ktoś się odważył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinKos 11.01.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Na tym etapie wciąż uważam, że projekt Realny jest udanym kompromisem między funkcjonalnością, ekonomią i estetyką. Ma kilka kruczków, jak wąskie schody. (My aby trochę skompensować tą niedogodność przesuneliśmy ściankę nad garażem w głąb strychu, z którego zaplanowaliśmy sypialnię z malutką garderobą oraz małą pralnie-suszarnie. Dziś uważam, że na przedniej elewacji okna na piętrze powinny być tej samej wielkości, obecnie ład wizualnie jest trochę zakłócony i wygląda to tak, jakby inwestor wziął projektowanie okien w swoje ręce . Trzecim mankamentem projektu jest nieustawny przedpokój, w którym nie zmieści się normalnej głębokości szafa. Teraz prawdopodobnie wstawił bym w tym miejscu podciąg i zwiększył szerokość przedpokoju, aby uzyskać wnękę na szafę, kosztem dolnej łazienki. Poza tym projektanci mogli choć zaproponować w projekcie zagospodarowanie pomieszczenia nad garażem, które bądź co bądź stanowi dodatkowe 30% powierzchni mieszkalnej. Z tym sobie poradziliśmy, ale na własną rękę a nie z projektantem, zobaczymy czy dobrze. Jeżeli ktoś ma ochotę na mazury to zapraszam, po co uczyć się na swoich błedach jak można na cudzych ))) Edytowane 11 Stycznia 2014 przez MarcinKos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinKos 11.01.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinKos 11.01.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola24 11.01.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Marcinkos jeśli to nie problem to pewnie ja wpadnę zobaczyć domek. Jestem z pomorskiego i jak tylko będziemy mieli wolny dzien to podskoczymy. My na wiosne zaczynamy. A takie zmiany są ważne. Co do wielkości okien też mi się nie podoba że są różnej wielkości. Taki drobiask a oszpeca dom. Ale ogólnie jest super Czy mogłabym prosić maila albo nr tel? Tak jakbym chciała przyjechać, żeby cię uprzedzić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinKos 11.01.2014 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Marcinkos jeśli to nie problem to pewnie ja wpadnę zobaczyć domek. Jestem z pomorskiego i jak tylko będziemy mieli wolny dzien to podskoczymy. My na wiosne zaczynamy. A takie zmiany są ważne. Co do wielkości okien też mi się nie podoba że są różnej wielkości. Taki drobiask a oszpeca dom. Ale ogólnie jest super Czy mogłabym prosić maila albo nr tel? Tak jakbym chciała przyjechać, żeby cię uprzedzić??? 607377190, służę pomocą, zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milenka 2 12.01.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 MarcinKos Dziękuję Pięknie za fotki:hug:.Patrzymy i podziwiamy jaki ładny będzie nasz przyszły domek.Myliłam się w swoich wyobrażeniach obawiałam się,że będzie za duuuuży,ale jest idealny.Wymiary okien też są w porządku nie będziemy ich zmieniać.Gratuluję i zazdroszczę tego etapu oraz pięknego mazurskiego pejzażu za oknem .Również chętnie byśmy się wybrali na oględziny,ale to jednak zbyt daleko,więc spróbuję poprosić o jeszcze kilka zdjęć np. sypialni z garderobą i skosów ,dwóch pokoi na górze i skosów,łazienki całej na górze wraz ze skosami, łazienki na dole i skosu w niej , całego salonu na dole z wyjściem na taras.Zapytam jeszcze z jakiego materiału jest zbudowany?Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts