NOWAKI 21.01.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Pytanie do osób które zamiast pokoju robią kuchnie. Można by jakiś obraz tego jak zaaranżowaliście parter w takim razie? hey podbijam temat ja też powiększam kuchnię o gabinet- wykusz pozostał bez zmian. Kuchnia ma być z przodu budynku i teraz zastanawiam się nad zaaranżowaniem tego... chyba bez projektanta się nie obędzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszklakier 22.01.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Hey My mamy wyłaz nad pokojem (jednym z bliźniaczych). Z korytarza na pietrze będzie wejście na strych a ze strychu wyjście do wyłazu. W projekcie jest chyba wyłaz z pokoju nad garażem ale wtedy potrzebne byłyby kolejne schody a tego chcieliśmy uniknąć. pozdrawiam Bardzo dziękuję za podpowiedź ! Dziś panowie budujący dom podsunęli mi taki pomysł aby zrobić w tamtej części wyłaz bo od razu będę miał doświetlony strych i będę mógł go wietrzyć A jakie otwieranie okna lepiej zamontować ? Boczne czy do góry ? A wyłaz ma pan drewniany czy pcv ? Bo w hurtowni pokryć dachowych mówią,że to nie ma różnicy jeśli chodzi o wyłaz (tu Velux otwierany na bok) . Czy trzeba zachować wymiar ok 80cm/80cm ? Czy można mniejszy ? A może takie okna z FAKRO wystarczą typu WSS 54x75 ? Edytowane 22 Stycznia 2016 przez tomaszklakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyh 23.01.2016 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 nie rób mniejszych okien dachowych jak chcesz mieć jakoś wyglądające, ja mam najmniejsze okna jakie były na rynku i przy całkowitej grubości ok 50 cm dachu ze skosem wyglądają jak luki strzelnicze:) na szczęście mam tylko w garderobie nad garażem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawenalodzkie 23.01.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 potwierdzam kanal plaski 6cm, wyrownane styropianem, u mnie akurat w sumie 10cm.. dalem asekuracyjnie bo nie bylem pewien kto bedzie robil reku i jakie beda kanaly. Zreszta, wydawalo mi sie ze lepiej bedzie gdy wylewka nie bedzie sie bezposrednio stykac ze stalowym kanalem z uwagi na odglosy, ktore pozniej beda przenoszone na dom kanalami, ale to moze tylko moj wymysl i nie wiem jak by to bylo w praktyce.Jeszcze jedna rzecz.. jesli balkon jest na tym samym poziomie co strop, to podniesienie styropianem jest raczej wskazane (choc kosztowne) z uwagi na potrzebe ocieplenia balkonu od gory.. choc pewnie da sie to inaczej rozwiazac gdyby przewidziec sytuacje. W kazdym razie chcialem zwrocic na to uwage. /Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 23.01.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Dzięki za odp. A jak poradziłeś sobie ze schodami ? Nie wyszedł dodatkowy stopień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszklakier 23.01.2016 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Jutro jadę zamówić i do takiego właśnie wniosku doszedłem, że lepiej mniej zamówić niż potem miało by zostać. Dzięki Zwróciłem jedną paletę czyli na budowę ścian nośnych zużyłem 28 palet Solbetu 24x24x59 (może komuś jeszcze pomoże ta wiadomość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabina1719513062 25.01.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Chciałabym skierować pytanie do osób, które zamieniły na dole domu kuchnie na pokój. W którym miejscu umiejscowiona jest wentylacja grawitacyjna? jeśli można poprosić o zdjęcie jak została wykonana. z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 25.01.2016 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 a jak w ogóle macie rozwiązaną wentylację łazienek ? komin jest nieco oddalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikka234 25.01.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 co do tematu okna w dachu .U mnie okno znajduje sie na klatce schodowej dzieki czemu rozjasnilo sie nieco:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jabolek 27.01.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 co do tematu okna w dachu .U mnie okno znajduje sie na klatce schodowej dzieki czemu rozjasnilo sie nieco:D Tylko jak to później umyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olonsr 28.01.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Tylko jak to później umyć? Też zastanawialem sie nad oknem w tym miejscu, ostatecznie zamontowalem swietlik dachowy z veluxa, wsadzony jest przy szczycie dachu nad czescia mieszkalna, w komplecie jest 3 metrowa rura ktora doprowadze swiatlo wlasnie nad klatke schodowa, koszt wiekszy ale mniejsza strata ciepla dodatkowo prosty strop na klatce no i myc nie bedzie trzeba. A przy wiekszym śniegu w koszu moze zalegac snieg jednocześnie przyslaniac Twoje okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawenalodzkie 31.01.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Dzięki za odp. A jak poradziłeś sobie ze schodami ? Nie wyszedł dodatkowy stopień ? wyszedl sa 4ry od tego spocznika na poziomie pokoju nad garazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 02.02.2016 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Drodzy Forumowicze pragnę się podzielić miła dla mnie wiadomością - mamy JUZ odebraną Milene II !!! Z projektu BUDOWA przechodzimy do projektu DOM MIESZKALNY i teraz dopiero zaczną sie wydatki Kupiliśmy projekt w styczniu 2013 a budowę zakończyliśmy w styczniu 2016. Budującym życzę powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 02.02.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Hej, mam ogromną prośbę, czy mógłby się ktoś podzielić projektem ogrzewania podlogowego ? Rozmawialem już kilkoma wykonawcami i mam wątpliwości co do tego kto jest kompetentny, a może mając sciage w postaci gotowego projektu podlogowki byłbym mądrzejszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszatko 03.02.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Drodzy Forumowicze pragnę się podzielić miła dla mnie wiadomością - mamy JUZ odebraną Milene II !!! Z projektu BUDOWA przechodzimy do projektu DOM MIESZKALNY i teraz dopiero zaczną sie wydatki Kupiliśmy projekt w styczniu 2013 a budowę zakończyliśmy w styczniu 2016. Budującym życzę powodzenia ! Witam - gratuluję odbioru ! My też wkrótce przymierzamy się do odbioru. Czy mogę się dowiedzieć jakie koszty się z tym wiążą ? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Martyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 03.02.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 W naszym przypadku to wyszło 1250,00 pln. Witam - gratuluję odbioru ! My też wkrótce przymierzamy się do odbioru. Czy mogę się dowiedzieć jakie koszty się z tym wiążą ? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Martyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagatek1 04.02.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 My w Długołęce. Witam! jesteśmy na etapie budowy stanu surowego Mileny w gm.Długołęka, w Brzeziej Łące, czy jest możłiwość zobaczenia Państwa domu? prosze o kontakt : [email protected] Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagatek1 04.02.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Witam, budujemy Milenę pod Wrocławiem, ma pytanie co do ogrzewania podłogowego. Widzę że częśc osób decyduje się na podłogówkę na parterze i częściowo na poddaszu. jaki rodzaj podłogi dajecei tam gdzie jest ogrzewnaie podłogowe? panele? płytki? deska? Z tego co wiem najlepsze w przypadku podłogówki są właśnie płytki lub panele. Jeśli chodzi o deskę to ewentualnie twarde drewno, czy raczej te egzotyczne, czyli droższe. Jakie są Wasze opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszatko 05.02.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Witam, budujemy Milenę pod Wrocławiem, ma pytanie co do ogrzewania podłogowego. Widzę że częśc osób decyduje się na podłogówkę na parterze i częściowo na poddaszu. jaki rodzaj podłogi dajecei tam gdzie jest ogrzewnaie podłogowe? panele? płytki? deska? Z tego co wiem najlepsze w przypadku podłogówki są właśnie płytki lub panele. Jeśli chodzi o deskę to ewentualnie twarde drewno, czy raczej te egzotyczne, czyli droższe. Jakie są Wasze opinie? Witam My zdecydowaliśmy się na podłogówkę na dole, wszędzie mamy płytki oprócz małego pokoju. Zastosowaliśmy płytki z uwagi na to, że tak się przyjęło, że płytki najlepiej oddają ciepło. W sprzedaży pojawiły się też panele winylowe, które podobno równie dobrze spisują się na podłogówce - no ale cena też jest wysoka. Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów ! Martyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyh 05.02.2016 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 wszędzie podłogówka, płytki tylko w kuchni, korytarzyku do wiatrołapu i wiatrołap(łazienki oczywiście też) reszta to panele i nie żadne do "ogrzewania podłogowego" bo za naklejkę więcej się płaci tylko zwykłe, jedynie podkłady jakieś niebieskie z rolki do podłogówki ale nie z górnej półki. w domu ciepło i przyjemnie jest:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts