Bejaro 17.02.2016 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Nie mam poddasza ściana z garażu będzie ocieplona styro jeszcze nie mieszkam,a na stropie garażu jak i na całej pozostałej reszcie mam styro ,bo poddasze nieużytkowe ocieplony sam strop.Nie wiem ile mamy km 180 m2 podłogówki plus te drabinki Piec chodzi od końca listopada wykańczamy nie wiem jak będzie to wyglądało jak docieplimy ścianę a nawet dwie jedna graniczy z kuchnią druga z kotłownią tam wisi reku i mam taką przekładnie że wylot może iść do garażu lub do wyrzutni na zewnątrz,teraz w taki sposób garaż dogrzewamy zlikwidowaliśmy przejście z garażu do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyh 18.02.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 wspólną ścianę garażu ociepliłem 10cm styro a na dałem sufit 8cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BQU 18.02.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Przyszła i na mnie długo oczekiwana pora pochwalenia się swoim Realnym 2 Na razie jest SSO (zakończony wczoraj), ale praca wre. Więcej zdjęć i informacji na: http://www.mojrealny2.blogspot.co.uk Pozdrowienia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszklakier 18.02.2016 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 BQU mam podobny stan z tym,że czekam już na montaż dachówki i na okna, które są zamówione. A propo okien to pierwszy raz widzę taki odważny projekt otwartego salonu chyba,że planujecie dostawić gdzieś jeszcze ścianę pod nadprożem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszklakier 18.02.2016 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 wspólną ścianę garażu ociepliłem 10cm styro a na dałem sufit 8cm. Czyli tej ściany nie trzeba tynkować ? Pytam bo przede mną tynki i bezsensu wydaje mi się tynkowanie i dawanie później na tą ścianę styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyh 19.02.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 oczywiście, że nie trzeba:-) i sufitu też, zaciągniesz klejem z siatką(są nawet białe kleje) i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BQU 19.02.2016 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 BQU mam podobny stan z tym,że czekam już na montaż dachówki i na okna, które są zamówione. A propo okien to pierwszy raz widzę taki odważny projekt otwartego salonu chyba,że planujecie dostawić gdzieś jeszcze ścianę pod nadprożem ? Nie bedzie juz zadnych scianek W salonie bedzie okno tarasowe podnoszono-przesuwne (HST) o szerokosci 5m skladajace sie z 4 skrzydel. Kuchnia tez jest otwarta na salon, a na gorze scianki dzialowe z silki, dlatego przeprojektowalismy strop zeby go wzmocnic pod katem tych zmian (mamy strop monolityczny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszklakier 19.02.2016 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Nie bedzie juz zadnych scianek W salonie bedzie okno tarasowe podnoszono-przesuwne (HST) o szerokosci 5m skladajace sie z 4 skrzydel. Kuchnia tez jest otwarta na salon, a na gorze scianki dzialowe z silki, dlatego przeprojektowalismy strop zeby go wzmocnic pod katem tych zmian (mamy strop monolityczny). Bardzo poważna inwestycja z tym oknem tarasowym , pomijam już cenę Też mam na piętrze ściany z silki i strop monolityczny Czekam na foty już z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BQU 19.02.2016 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Bardzo poważna inwestycja z tym oknem tarasowym , pomijam już cenę Też mam na piętrze ściany z silki i strop monolityczny Czekam na foty już z oknami Hehe, rzeczywiscie powazna, trzeba bylo gleboko siegnac do kieszeni. Zona byla jednak w tej kwestii nieugieta Do polowy marca powinienem miec juz wszystkie okna wiec bede aktualizowal zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 20.02.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 hej, mam pytanie odnośnie fundamentów:czym izolowaliście ścianę fundamentową z bloczków, bo z tego co pamiętam w projekcie jest Dysperbit , na to styropian 14 cm fundamentowy , klej i siatka, a następnie folia kubełkowa.Ja myślę o użyciu styroduru (XPS), robił ktoś tym ? jaka grubość ? i jak wysoko i głęboko fundamenty zostału ocieplone i zaizolowane u Was?kolejna sprawa to co używaliście na izolację poziomą tzn między ścianą nośną a fundamentem ewentualnie między ławą fundamentową a fundamentem z bloczków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszklakier 22.02.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 sony87 ,Ja mam tak jak w projekcie z tym,że styropian 15 jakiś tam hydro (różowy) a izolację o którą pytasz mam z papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszatko 28.02.2016 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) Po trzech latach budowy, powstała nasza MILENA. Wszystko co widać to efekt naszej ciężkiej pracy. Można powiedzieć, że daliśmy zarobić tylko fachowcom od posadzek. Było bardzo ciężko - ale efekty napawają dumą i przynoszą wiele satysfakcji! Kilka fotek poniżej - jeszcze nie sprzątane i żadne pomieszczenie nie skończone na 100 %. Wiatrołap Hol Łazienka dolna Niestety fotki dodają się odwrócone a nie umiem tego zmienić. Edytowane 28 Lutego 2016 przez marszatko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszatko 28.02.2016 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Początki kuchni i kawałek salonu Na tą chwil to tyle - jak będzie już czysto to wrzucę więcej. Pozdrawiam Wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOWAKI 29.02.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Po trzech latach budowy, powstała nasza MILENA. Wszystko co widać to efekt naszej ciężkiej pracy. Można powiedzieć, że daliśmy zarobić tylko fachowcom od posadzek. Było bardzo ciężko - ale efekty napawają dumą i przynoszą wiele satysfakcji! Witam podziwiam....podoba mi się, zwłaszcza ta cegiełka w holu. teraz to już z górki Powodzenia w wykańczaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ej2862 04.03.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Witamchciałbym prosić o rozplanowanie gotowych kuchni, nie długo będzieelektryk u mnie i muszę powiedzieć gdzie co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyh 05.03.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 ej sami musicie wiedzieć co gdzie chcecie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszklakier 07.03.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 (edytowane) Witam, Chwaląc się prezentuję domek już z oknami w kolorze orzech. Dachówka myślę,że ze wszystkimi pracami po ok 2 tygodniach już będzie położona. Edytowane 7 Marca 2016 przez tomaszklakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milenka 2 08.03.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Witam,mam pytanie czy ktoś z budujących realnego,milenę ect.planuje pralkę wstawić do górnej łazienki? oraz proszę o kontakt osoby które stawiały swoje domki z solbetu 24cm(jaką gęstość wybieraliście?) interesuje mnie jaka ilość bloczków idzie na milenę2 i ile cm ocieplenia o jakim współczynniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milenka 2 08.03.2016 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 [ATTACH=CONFIG]332426[/ATTACH] to jest nasza radosna twórczość odnośnie kominka z wnęką. Jejku jak mnie długo nie było na tym forum. Zyh świetna ta Wasza wnęka drewno w salonie robi klimat u nas będzie taki sam narożny ale bez płaszcza za to z tylnym załadunkiem jak się uda znaleźć takowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszklakier 09.03.2016 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Witam,mam pytanie czy ktoś z budujących realnego,milenę ect.planuje pralkę wstawić do górnej łazienki? oraz proszę o kontakt osoby które stawiały swoje domki z solbetu 24cm(jaką gęstość wybieraliście?) interesuje mnie jaka ilość bloczków idzie na milenę2 i ile cm ocieplenia o jakim współczynniku? Witam, Na stronie 49 i prawdopodobnie też 50 tego forum znajdują się informacje o ilości materiału (Solbet) na ściany nośne. Może wiedza będzie pomocna. Ja wybrałem gęstość 600 i będę miał ocieplenie ze styropianu białego grubości 15 cm (jak w projekcie) o współczynniku lambda 0,038 co patrząc na różnego rodzaju kalkulatory wartość cieplna całej ściany będzie spełniać wymagania dla norm 2021 r. Jeśli chodzi o pralkę to nie będę wstawiał jej do górnej łazienki ponieważ wygospodarowaliśmy nad garażem pomieszczenie na pralnię to nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts