Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Śledzę to forum już od jakiegoś czasu, czytam przeglądam. Przyszła i kolej na mnie, projekt MILENA II zakupiony działka czeka. Dokumenty skompletowane czas zgłaszać budowę :) Jak dobrze się wszystko ułoży projekt ruszy na przełomie Czerwiec/Lipiec. Pewnie będę miał sporo pytań mam nadzieję, że pomożecie. Budowa w woj Pomorskim oczywiście jak ruszy budowa chętnych niezdecydowanych zapraszam na oględziny.

SONY87- My za adaptację (PROJEKT MILENA) zapłacilismy 3500 zł, nie mielismy wiele zmian: zrezygnowalismy z balkonu i zrezygnowalismy z szafy wnękowej a tym samym powiekszylismy kuchnię

Czytam o tych kosztach adaptacji i jestem szczerze zdziwiona, że tak wielu ludzi jednak decyduje się na zakup projektu gotowego za ok. 2500 i płacenie drugie tyle za adaptację ( albo i więcej)..

Zanim zdecydowaliśmy się na konkretnego architekta zrobiłam dość spore rozeznanie rynku - obdzwoniłam albo wysłałam maile do ponad 10 biur w moim mieście i w okolicach.

I właśnie w jednym z takich biur architekt zadał mi pytanie: czy pani naprawdę musi kupować projekt, nie lepiej zrobić go od początku? I na tym stanęłam, co było rozsądne ponieważ i tak planowaliśmy sporo zmian wewnątrz domu, nieco inną elewację itp. Powstał projekt, którego bazą był realny, jednak z własną aranżacją wnętrza ( np. likwidacja wykuszu, inny układ pomieszczeń na parterze, inne okna w kuchni, powiększony wiatrołap, poszerzone schody, połączone pokoje na piętrze) za w sumie 3 tys. zł. Może czasem warto zorientować się ile kosztują projekty indywidualne - zwłaszcza, jeśli się już wie, czego się oczekuje. Ja wcześniej myślałam, że takie projekty będą b. drogie, a tu okazuje się, że jest wprost przeciwnie.

• 2 weeks później...
Witam,

czy jest możliwość zobaczenie na żywo Mileny lub Realnego na Mazowszu lub Lubelszczyźnie? Najbardziej interesują mnie okolice Garwolin-Mińsk Maz. - Otwock-Warszawa lub Ryki-Dęblin-Puławy-Lublin

Witam,

budujemy podobny - Rawena - na trasie Garwolin-Mińsk Maz.

Witam,

czy jest możliwość zobaczenie na żywo Mileny lub Realnego na Mazowszu lub Lubelszczyźnie? Najbardziej interesują mnie okolice Garwolin-Mińsk Maz. - Otwock-Warszawa lub Ryki-Dęblin-Puławy-Lublin

Nasza Rawena II powstaje w Niezdowie - 40 km od Puław ( woj. lubelskie). W tym tygodniu ekipa zaczyna wykonanie dachu.

W razie pytań pisz na priv.

Pozdrawiamy!

• 3 weeks później...