Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A za nami kolejny etap budowy, praca nad elewacją zakończona. Nasz domek prezentuje się teraz tak:

Więcej zdjęć na: http://mojrealny2.blogspot.co.uk/

Piękny domek, okno tarasowe spooore :) - podoba mi się, ale u mnie już za późno na taką zmianę.

Pytanko do wentylacji mech.: gdzie macie rekuperator?

mam pytanie w szczególności do osób posiadający ogrzewanie podłogowe: gdzie umieściliście rozdzielacze od podłogówki ?

i jak sterujecie temperaturą ? (jeden z instalatorów próbuje mnie nakłonić aby w każdym pomieszczeniu zainstalować sterownik pokojowy - termostat na ścianie, ale "forum" twierdzi że to bezcelowe, ) jak jest u Was ?

Piękny domek, okno tarasowe spooore :) - podoba mi się, ale u mnie już za późno na taką zmianę.

Pytanko do wentylacji mech.: gdzie macie rekuperator?

U nas rekuperator jest w pomieszczeniu nad garażem (które podzieliliśmy na 2 części - w tej z kominem), tam zrobiliśmy ogólnie pomieszczenie techniczne: pralka, prasowanie, umywalka itp.

A za nami kolejny etap budowy, praca nad elewacją zakończona. Nasz domek prezentuje się teraz tak:

[ATTACH=CONFIG]361914[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]361915[/ATTACH]

Więcej zdjęć na: http://mojrealny2.blogspot.co.uk/

I pięknie ! Dla mnie wybór odpowiedniej elewacji jest ogromnym wyzwaniem tak aby ładnie prezentował się na zewnątrz.

Pozdrawiam,Tomasz

• 2 weeks później...

A MY TEZ MAMY BAREK - KTÓRY U NAS NAZYWA SIE "WYDAWKĄ"

jak mi moj super intert na wsi pozwoli to załacze pliki jpg

widzę że ja jako jedyna zmieniłam kuchnie, mam barek i wejscie z boku :D

marszato gratulacje :D jak się mieszka?

BQU ŚLICZNA ELEWACJA :D ŁADNIE TO WYGLĄDA, MI TYLKO KOLOR DACHU NIE PASUJE, ALE TO JUŻ KWESTIA GUSTU.

sterowanie podłogówką mamy w szafie.... w łapaczu :-)

zamurowaliśmy przejcie pomiędzy domem a garażem zeby "aromaty" kotłowniano-samochodowe nie wlatywały do domu,

na tej scianie zrobiłam szafe i tam mamy ww. sterowanie

i tak samo jak wczesniej - postaram sie załączyc JPG jak mi miłościwie tutaj panujący internet pozwoli

mam pytanie w szczególności do osób posiadający ogrzewanie podłogowe: gdzie umieściliście rozdzielacze od podłogówki ?

i jak sterujecie temperaturą ? (jeden z instalatorów próbuje mnie nakłonić aby w każdym pomieszczeniu zainstalować sterownik pokojowy - termostat na ścianie, ale "forum" twierdzi że to bezcelowe, ) jak jest u Was ?

i dla tych którzy zastanawiaja się ile? i na co ? miejsca jest w kuchni

kuchnia 05.jpgkuchnia 06.jpg

jest sporo miejsca, tam gdzie sa psie miski można tez upchnać stolik rozkładany / wiszący, taki do sciany przytwierdzany,

w ostatniej dolnej szafce jest butla z gazem wiec nie jest ona otwierana non stop podczas pracy w kuchni - wiec ww. mini stolik nie przeszkadzał by tam

widzę że ja jako jedyna zmieniłam kuchnie, mam barek i wejscie z boku :D

marszato gratulacje :D jak się mieszka?

BQU ŚLICZNA ELEWACJA :D ŁADNIE TO WYGLĄDA, MI TYLKO KOLOR DACHU NIE PASUJE, ALE TO JUŻ KWESTIA GUSTU.

Mieszka się super, czas płynie teraz zupełnie inaczej , w końcu przestaliśmy gnać - powolutku wykańczamy sobie resztę.

Jeśli chodzi o użytkowanie Mileny, to jak dla mnie wnętrza są ok - wiatrołap mógłby być większy i łazienka dolna troszkę mała, ale nie ma co narzekać.

pozdrawiam