sergiejt 22.03.2017 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Witam, Czy ktoś z Was zagospodarował już w jakiś sposób strych. Pytanie czy istnieje możliwość stawiania tam ścian działowych. Czy raczej przy tym stropie i powierzchni jest to nie wskazane. Chciał bym tam zrobić pralnię oraz dodatkowy pokój. Z góry dzięki za odp. Ja to rozwiązałęm tak: Strop mam monolit, więc pod ścianą działową mam dodatkową belkę (wzmocnienie). Pokój nad strychem idealnie pasuje na pralnie, bo obok mamy pion kanalizacyjny oraz łazienkę z CWU. O walorach użytkowych nic nie mogę powiedzieć bo jestem na etapie SSO/SSZ. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 23.03.2017 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 My w pomieszczeniu nad garazem zrobilismy pralnie, przez sciane graniczy z łazienką. Super sprawa, cały bałagan 8 zwązani z praniem zamknięty i łazienka przez to bardziej przyjemna. Pozostała cześć stanowi duży pokój w kształcie L. Narazie niewykorzystywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziujr 23.03.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) My w okolicach Szczecina budujemy Rawenę 2 (oglądaliśmy Realnego II - uzytkownik tego forum udostępnił nam swój praktycznie wykończony dom do zobaczenia) i początkowo miał być to realny, ale... spiżarnia przy kuchni musiała być i wybraliśmy Rawenę II. Prośbę mam odnośnie tej spiżarni rawenowej, czy ma ktoś może z forumowiczów to pomieszczenie wykończone i podzieliłby się zdjęciami? My mamy dopiero murowane bloczki fundamentowe - patrzę na nie i wydaje mi się, że mam małą kuchnię, a spiżarnia (taka ważna) będzie mikra. Edytowane 23 Marca 2017 przez kaziujr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 24.03.2017 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 OŚWIETLENIE W PODBITCE Robił juz ktos z Was podbitkę i montował w niej oświetlenie? Jeżeli tak to z jakiej grupy cenowej wybraliście lampy? Te po około 30 pln (które podobno trzeba wymienić co dwa lata) czy te po 460 pln za sztuke ? Ja chyba sie zgodzę na wymianę co dwa lata, bo płacić 8 tys na 17 lampek w podbitce ...... chyba raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 24.03.2017 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 My w okolicach Szczecina budujemy Rawenę 2 (oglądaliśmy Realnego II - uzytkownik tego forum udostępnił nam swój praktycznie wykończony dom do zobaczenia) i początkowo miał być to realny, ale... spiżarnia przy kuchni musiała być i wybraliśmy Rawenę II. Prośbę mam odnośnie tej spiżarni rawenowej, czy ma ktoś może z forumowiczów to pomieszczenie wykończone i podzieliłby się zdjęciami? My mamy dopiero murowane bloczki fundamentowe - patrzę na nie i wydaje mi się, że mam małą kuchnię, a spiżarnia (taka ważna) będzie mikra. KaziujR nie musisz robic dodatkowych okien w dachu w pokojach na pietrze - jest w nich naprawdę widno bez tych dachowych. a to dodatkowy koszt itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszatko 24.03.2017 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 OŚWIETLENIE W PODBITCE Robił juz ktos z Was podbitkę i montował w niej oświetlenie? Jeżeli tak to z jakiej grupy cenowej wybraliście lampy? Te po około 30 pln (które podobno trzeba wymienić co dwa lata) czy te po 460 pln za sztuke ? Ja chyba sie zgodzę na wymianę co dwa lata, bo płacić 8 tys na 17 lampek w podbitce ...... chyba raczej nie Witam, My mamy zrobione oświetlenie w podbitce od października 2016r, tak naprawdę oprawy i żarówki wybierał mąż i na pewno to nie były jakieś kosmiczne kwoty. Na razie wszystko działa bez zastrzeżeń - zobaczymy po dwóch latach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziujr 25.03.2017 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 KaziujR nie musisz robic dodatkowych okien w dachu w pokojach na pietrze - jest w nich naprawdę widno bez tych dachowych. a to dodatkowy koszt itd Też tak myśleliśmy, ale architekt uparła się, że zgodnie z normami te okna muszą być zawarte w projekcie, ale ich robić nie musimy. Z tym, że pokoje na poddaszu to pokoje dla dzieci i muszą być dobrze doświetlone (chociaż mamy obawy co do przyzwyczajenia się do nich w trakcie burzy).. za to okna w pomieszczeniach nad garazem to jednak muszą być - będzie tam sypialnia i pokój zabaw - strona zachodnia i północna; do tego pomieszczenia wąskie i długie z niewielkim oknem w szczycie. Umowę z wykonawcą podpisaną mamy wraz z oknami i machnęliśmy ręką, żeby już były.. mam nadzieję, że nie będziemy tego żałować przy pierwszej burzy, jak dzieci będą się bać. Wrzucam projekt po wniesieniu poprawek wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 28.03.2017 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 My w okolicach Szczecina budujemy Rawenę 2 (oglądaliśmy Realnego II - uzytkownik tego forum udostępnił nam swój praktycznie wykończony dom do zobaczenia) i początkowo miał być to realny, ale... spiżarnia przy kuchni musiała być i wybraliśmy Rawenę II. Prośbę mam odnośnie tej spiżarni rawenowej, czy ma ktoś może z forumowiczów to pomieszczenie wykończone i podzieliłby się zdjęciami? My mamy dopiero murowane bloczki fundamentowe - patrzę na nie i wydaje mi się, że mam małą kuchnię, a spiżarnia (taka ważna) będzie mikra. my zainspirowani projektem Realnego wybudowaliśmy właśnie Rawenę 2 głównie ze względu na większą kuchnię, koniecznie chcieliśmy aby była zamknięta od salonu, także aby zmieścił się stół dla naszej rodziny (obecnie 5 osób) zrezygnowaliśmy ze spiżarni, za to zrobiliśmy szafki kuchenne do samego sufitu oraz od strony korytarza zrobiliśmy dużą szafę przesuwną (nieco kosztem kuchni) jak były wymurowane fundamenty to kazdy mówił że będzie mały domek a teraz z kolei po wykońćzeniu każdemu wydaje się ogromny , jak dla mnie mógłby być nieco mniejszy kuchnia jest całkiem spora, ps spiżarkę możesz sobie zrobić np w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 30.03.2017 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 ja tez tam mam pokoje dzieci i bawialnie dla dzieci nad strychem, jak bedziesz chciała zobaczyc ile jest swiatła w pokojach dzieci bez dachowych okien to daj znac na priv, podesle Ci pare jpg [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziujr 31.03.2017 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 my zainspirowani projektem Realnego wybudowaliśmy właśnie Rawenę 2 głównie ze względu na większą kuchnię, koniecznie chcieliśmy aby była zamknięta od salonu, także aby zmieścił się stół dla naszej rodziny (obecnie 5 osób) zrezygnowaliśmy ze spiżarni, za to zrobiliśmy szafki kuchenne do samego sufitu oraz od strony korytarza zrobiliśmy dużą szafę przesuwną (nieco kosztem kuchni) jak były wymurowane fundamenty to kazdy mówił że będzie mały domek a teraz z kolei po wykońćzeniu każdemu wydaje się ogromny , jak dla mnie mógłby być nieco mniejszy kuchnia jest całkiem spora, ps spiżarkę możesz sobie zrobić np w kotłowni W garażu będziemy mieli wnękę tzw. słoikownię- kosztem kotłowni. Za ok. 10 dni zaczną murować, to wtedy będzie widać zarys pomieszczeń. Tak naprawdę to spiżarnia będzie na podręczne pierdoły i sprzęty kuchenne i myślimy nieco ją skrócić, ale jej nie zlikwidujemy. My też jesteśmy rodziną 2+3, więc miejsca potrzeba nam sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabina1719513062 05.04.2017 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 łazienka parter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabina1719513062 05.04.2017 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 kuchnia - wymarzona:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziujr 12.04.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 łazienka parter [ATTACH=CONFIG]385866[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]385867[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]385868[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]385869[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]385870[/ATTACH] Bardzo ładna łazienka - jasna i przestronna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 13.04.2017 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 łazienka parter Łazienka b.ładna Jakaś duża ta łazienka ?! Jakie ma wymiaru u Ciebie? Proszę podaj wymiary swojej łazienki, kabiny. Bo mnie wyszła dość mała 1,70 x 1,52 i zastanawiam się jak to rozplanować wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabina1719513062 13.04.2017 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Dziękuje za pochwały, ale pomysł na łazienkę akurat miał mąż Łazienka ma wymiary 2,0 x 1,7m + schowek pod schodami za drzwiczkami 1,7 x 1,03m Kabina: 0,9 x 0,9 m Odnośnie łazienki to powiększona została dzięki temu, że ścianka działowa została przesunięta o 14cm. Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez Sabina# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smola23 07.05.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Witamz żoną także budujemy Milenę II, mam prośbę odnośnie elewacji; ile m3 styropianu potrzebowaliście? jeżeli chodzi o grubość to chcemy 10 cm bo ściany mamy 30 z Porothermu, nie wiem czy 10 cm wystarczy, proszę o podpowiedździęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 08.05.2017 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Porotherm to warstwa konstrukcyjna a nie ocieplenie, bierz jak najgrubszy styro bo pozniej nie dołozysz a teraz roznica w kosztach znikoma. Ja mam 20 cm a mogłoby być i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomq1 08.05.2017 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Witam wszystkich forumowiczów Czy w projekcie REALNY II w projekcie więźby przy krokwiach koszowych przy łaczeniu dachów domu I garażu lub przy płatwi od strony krokwii koszowej macie słupy wsporcze po stronie łazienki I po stronie pokoju? Ciesla mówi, że w projekcie nie ma a powinien być-z dwuch stron. Dekarz mówi, że jak przyjdzie dachówka to dach w tym miejscu siądzie i potrzebne sa słupy. Kierownik budowy mówi, że nie ma potrzeby bo nie ma tego w projekcie. Dodam, że Krokwię koszową mam zamiast 22cm poszerzona na 24cm. Z gory dziękuję za pomoc I ewentualne zdjęcia. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOWAKI 08.05.2017 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Witam z żoną także budujemy Milenę II, mam prośbę odnośnie elewacji; ile m3 styropianu potrzebowaliście? jeżeli chodzi o grubość to chcemy 10 cm bo ściany mamy 30 z Porothermu, nie wiem czy 10 cm wystarczy, proszę o podpowiedź dzięki witam z tą grubością to bym nie przesadzała, dasz 25 cm czy więcej i okna się schowają jak w bunkrze.. a potem parapety będą droższe bo głębokie itd przecież nie cm są najważniejsze a jaka jest lambda... My wybudowaliśmy Milenę II, ściany z Porotherm 25 i mamy położony styropian szary 15 cm/ EPS lambda 0,32 kupiliśmy 25 m3 ale brakło..mąż podpowiada, że chyba w sumie wyszło coś około 28,5 m3 Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOWAKI 08.05.2017 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 a teraz podeślę kilka zdjęć mojej sypialni wezgłowie wnosiło 4 facetów, lekko nie było a za lustrem mamy garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts