kaziujr 10.07.2017 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 no super !!! - to juz na dniach sie wprowadzacie nam zostały jeszcze tarasy i barierka na balkonie ....... na pewno chcecie dodatkowe okna w dachu? na gorze jest bardzo widno, te dodatkowe okna nie sa potrzebne a ugotujecie sie ........ pod tą blachą, nawet z porządną izolacją jest ciepło a przez te dodatkowe okna będzie miec jeszcze cieplej... u naszego sasiada obok (okna w dachu) jest o trzy stopnie cieplej niz u nas (bez okien w dachu) Szef ekipy mówi, że jak zaizolujemy wełną poddasze dodając kilka cm, uzyskamy fajne temperatury.. będziemy mieli pompę ciepła z opcją chłodzenia, a jak będzie masakra, to trzeba będzie o klimie pomyśleć. A co do tego, że jest widno bez okien połaciowych, to jakoś ja nie mam takiego wrażenia - mamy co prawda jedną połać pokrytą i wydaje mi się, że jak dojdą ściany działowe, to byłoby ciemnawo na poddaszu w pokojach, dlatego je zostawiliśmy - najwyżej będziemy żałować jak się urządzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula K. 12.07.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 (edytowane) Moge zapytac ile was wyniosl koszt:1. Okien2. Tynkow3.elektryka4. Woda + ogrzewanie gazoweKoszta wraz z robocizna??????! Dziekuje z calego sercaaaa Edytowane 21 Lipca 2017 przez Urszula K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula K. 27.07.2017 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Zadnej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula K. 27.07.2017 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Parapetry wewnetrzne i zewnetrzne jaki materiale macie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villas 01.08.2017 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 Mój REALNY II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki1985 01.08.2017 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 Hej,U mnie wyszło tak:-Tynki- 17650 zł w tym kładli mi w garażu jedną ścianę w styropianie łącznie z obróbką siatką i tynkiem. Ogólnie m2 tynków wyszło 743m2 cenę za m2 miałem 22zł z (cena z materiałem i robocizną) do tego doszło tak jak wspomniałem za obrobienie garażu styropianem ok 500zl i dodatkowo miałem trochę krzywe ściany poszło więcej materiału musiałem dołożyć 800zł. Ja mamdodatkowo piwnice tam też poszły tynki tylko na ścianach bez sufitu. W garażu również nie robiłem sufitu- Elektryka materiały wyszły 7550zł po dosyć dobrych moim zdaniem rabatach za robociznę 5000zł- Okna mam z OKNOPLAST wyszły mnie 20737zł okna dokładnie tej serii https://oknoplast.com.pl/pixel-show/- Brama garażowa plus drzwi wejściowe do domu do piwnicy i do garażu wyszło mnie razem 11200zł-Dach położenie dachówki obrobienie komina oraz rynny robocizna 10tys żł-Sama dachówka plus cały osprzęt schodki itd jeszcze nie rozliczyłem bo trochę mi zostało do zwrotu ale myślę ze ok 16-18tys-Wode Ci nie podpowiem bo mam studnę głębinową wyszło mnie 6780zł- Hydraulik czyli podłączenie kanalizacji w domu oraz kompletnej hydrauliki dół cała podłogówka góra podłogówka łazienka oraz pralnia reszta kaloryfery wszystko w rurkach miedzianych plus czujniki pod sterowanie podłogówką wyszło robocizna z materiałem 28700zł a w cenie też montaż pieca i uruchominie całego obiegu plus ustawienie pieca.- Piec na ekogroszek DEFRO 16kW to koszt 9400zł Mam nadzieję ze pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JulMonAda 10.08.2017 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Witam, budujemy dom Rawena, jestesmy na etapie więźby i mamy problem... Czy ktoś budował konstrukcje dachu bez płatwi, tylko na jetkach? Nasz architekt się nie popisał i teraz jest problem z łączeniem dachów, gdyż nie mamy jak poteprzec płatwi koszowych, czy ktoś miał podobny problem, jak to rozwiazaliscie? Drewniane słupy? Jeden można postawić na ścianie nośnej ale drugi na stronie nie jest to chyba dobre rozwiązanie, proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 11.08.2017 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 czesc, w temacie chociaz nie jest to odpowiedz na twoje pytanie. W konstrukcji dachu nad garażem w milenie (mamy ten na dwa auta) nie ma płatwi, nasz wykonawca dachu zaproponował użycie ich gdyz po około roku dach by sie przekrzywił. W projekcie jest bardzo ciężki dach, ogromna drewniana konstrukcja (odchodziliśmy ją po sugestii i pod kontrola specjalisty) pokrycie z ceramiki (położyliśmy blachę) a i tak istniała groźba przekrzywienia dachu. Witam, budujemy dom Rawena, jestesmy na etapie więźby i mamy problem... Czy ktoś budował konstrukcje dachu bez płatwi, tylko na jetkach? Nasz architekt się nie popisał i teraz jest problem z łączeniem dachów, gdyż nie mamy jak poteprzec płatwi koszowych, czy ktoś miał podobny problem, jak to rozwiazaliscie? Drewniane słupy? Jeden można postawić na ścianie nośnej ale drugi na stronie nie jest to chyba dobre rozwiązanie, proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 12.08.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Urszula K.informacje o które pytasz były już podawane w tym temacie, poszukaj, a najlepiej przeczytaj cały temat od początku. Koszty u każdego będą nieco inne bo np ogrzewanie każdy robi nieco inaczej, tzn np jedni robią instalacje mieszane, inni 100% podłogówkę a niektórzy same grzejniki (osobiście do gazu polecam 100% podłogówki) . W sumie ogrzewanie+kanalizacja i woda w domu wyszło mnie jakieś 24 tys zł - tzn całość robocizna + materiały na podłogówkę (bez styro) i instalacje wod-kan+kompletna kotłownia. Myślę że tu koszty mogą być sporo większe jeśli np wybierzesz droższy kocioł, albo wzogacisz system o jakieś dodatkowe sterownik, albo po prostu znajdziesz drogiego instalatora, bo u mnie np oferty za robociznę wahały się od 5 do 10 tys, albo jeden koleś zaśpiewał mi ponad 40 tys za całość. Także różnice mogą być ogromne-m2 tynków mimo nawet identycznych projektów będą inne bo np ktoś sobie podwieszane sufity robi, albo ocieplenie garażu itd. Tynki - zależy jakie wybierzesz ale od ok 21 do 26 zł za m2 (robocizna z materiałem) - metry pliczysz sobie sama -okna zapłaciliśmy coś koło 17 tys zł (Winergetic Premium) ale były zamawiane w tej wiosenne promocji-elektryka - robocizna za free a materiały to musiałbym spojrzeć w zeszyt, ale kilka tys poszło (zamawiałem wszystko, nawet puszki na allegro bo w lokalnych hurtowniach sporo się przepłaca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elli_J 14.08.2017 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Doczekałam się wersji z białymi oknami. Dobrze wybrałam. Mogę prosić o więcej zdjęć elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villas 16.08.2017 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez villas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki1985 16.08.2017 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Witam,Proszę o informację jaki był koszt elewacji i ile m2 wam wyszło. Ja powoli tez szykuję się od elewacji wstępna cena 120zł za m2 materiał plus robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villas 16.08.2017 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Robocizna 10.000zł styropian neographite 15 - 31m3 (jeśli dobrze pamiętam na tę chwilę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villas 16.08.2017 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 cena styropianu 189zł m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elli_J 17.08.2017 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Piękny dom! U nas skopali komin z tyłu.. odmierzyli od jednej strony odległość a dali węższy niż w projekcie-ostatecznie nie wchodzi prosto w dach i nie przechodzi równo między balkonami. Myślę, żeby to zakamuflować przy ociepleniu styropianem z jednej strony i nalać górę komina od nowa. Mistrzowie zła. Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez Elli_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyszoma 21.08.2017 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 albo - jak mowią "take pany fachowce" : pan sie przyzwyczai i za miesiac nie bedzie zauważać........... no troche Ci od elewacji nagimnastykują się, ale wizualnie do uratowania przez styropian, to co dołożysz za zamaskowanie styropianem powinieneś "panom mistrzom" obciąć przy wypłacie ..... Piękny dom! U nas skopali komin z tyłu.. odmierzyli od jednej strony odległość a dali węższy niż w projekcie-ostatecznie nie wchodzi prosto w dach i nie przechodzi równo między balkonami. Myślę, żeby to zakamuflować przy ociepleniu styropianem z jednej strony i nalać górę komina od nowa. Mistrzowie zła.[ATTACH=CONFIG]394997[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki1985 22.08.2017 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Robocizna 10.000zł styropian neographite 15 - 31m3 (jeśli dobrze pamiętam na tę chwilę) Dziękuję za odpowiedź.. Proszę jeszcze o informację jaki wyszedł łączny koszt razem z siatką klejem i malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villas 23.08.2017 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Dziękuję za odpowiedź.. Proszę jeszcze o informację jaki wyszedł łączny koszt razem z siatką klejem i malowanie? Podam przybliżony koszt bo aż tak szczegółowo nie prowadziłam dokumentacji cena materiałów może się różnić bo my kupowaliśmy jeszcze przed wiosennymi podwyżkami -klej 1550zł -siatka 777zł -krążek do styropianu 170zł -farba elewacyjna 3700zł -bonie od zaprzyjaźnionego producenta(koszt tylko materiału) robocizna jak pisałam wcześniej 10000zł (za wykonanie całej elewacji na gotowo tj od położenia styropianu do malowania finalnego jak na załączonych zdjęciach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animat 27.09.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 zapraszam też na FB "projekt realny,rawena,milena" dzielmy się też tam fotkami i informacjami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJDominik 01.10.2017 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Czy ktoś z budujacych milene, realny zmieniał więźbę dachowa? Mi architekt adaptujący sugeruje by pod płatwie wstawić słupy podtrzymujące a nad garażem-strychem dac też płatwie plus ewentualnie słupy, bo więźba bez słupów jest na styk i może być wiotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts