Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Witam Wszystkich Forumowiczów :)

Gojtek,

my jeszcze nie kupiliśmy projektu, ale przeglądam to forum i ludzie bardzo fajnie zagospodarowują tę przestrzeń, wg własnych potrzeb:

1) pokój z garderobą

2) pokój i pralnia

3) 2 pokoje

Można zamiast jednego centralnego okna dać 2 mniejsze, też bardzo fajny pomysł! :)

Pozdrawiam!

Drodzy forumowicze,

już niedługo - 18 listopada - zapraszamy na spotkanie w SZKOLE MURATORA

http://muratordom.pl/szkola-muratora/?utm_source=Forum_PG&utm_campaign=Szko%C5%82a%20Muratora

To miejsce to prawdziwa kopalnia wiedzy dla wszystkich planujących budowę i budujących

szkola04.jpg

Witam,

Kupiłam projekt Milena II. Jestem na etapie załatwiania pozwoleń. Chcę przestrzeń w domu zagospodarować jak najlepiej, ale nie mam pomysłu na pomieszczenie nad garażem. Jak Wy poradziliście sobie z tym pomieszczeniem? Jakie macie ciekawe rozwiązania? Proszę o rady.

U nas jest to pomieszczenie podzielone na pół i jest tam sypialnia z garderobą, a drugie pomieszczenie to pokój rozrywki - bilardownia, PS, barek.. taki męski świat :)

• 2 weeks później...
Witam, zwracam się do wszystkich forumowiczów, którzy etap elewacji mają już za sobą. Po pierwsze gratuluję i zazdroszczę, po drugie proszę o pomoc. Musimy podjąć dezycję o szerokości opasek wokół okien i gzymsów. Projekt podaje, że mają 15 cm szerokości, a ja uważam, że to za dużo. Proszę podpowiedzcie jak zrobiliście Wy. Nie potrafię wywnioskować ze zdjęć umieszczonych na forum. Serdecznie dziękuję za pomoc

• 3 weeks później...

Pytanie... zaczynamy powoli etap, który wykańcza portfel, inwestorów i dom.. i tu pytanie o ceny robocizny w Waszej okolicy - powiem szczerze, że nas one przerażają..

Cena roboty poddasza - wełna 20+5 i płyty g-k

Cena roboty szpachlowania x2 i gruntowanie

Cena roboty położenie płytek posadzka

Mamy już dogadane obie łazienki ze stanu SSZ na "wchodzicie i się kąpiecie" i płytki na ścianie w kuchni :) trzeba ogarnąć jeszcze pozostałe rzeczy..

Witam, mam pytanie do osob, ktore juz zbudowaly domek, zaczynamy powoli budowe Realny II i zauwazylem ze otwor na drzwi pomiedzy wiatrolapem i garazem ma 203cm wysokosci, jak rozwiazaliscie ten problem? mniejsze drzwi? inny wieniec czy wieniec umieszczony wyzej?

Pozdrawiam

Pawel Prus

Brawo za spostrzegawczość . My dopiero na etapie kupna drzwi się dowiedzieliśmy,że to nietypowy otwór. Skończyło się na kupnie drzwi w standardzie "czeskim". Nie wiem i nie pamiętam co to znaczy, ale pamiętam że były na jakieś specjalne zamówienie.