dominikamateusz 17.12.2017 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 nas wyszło około 25 tys . 35 zł za meter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikamateusz 17.12.2017 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Witam, Kupiłam projekt Milena II. Jestem na etapie załatwiania pozwoleń. Chcę przestrzeń w domu zagospodarować jak najlepiej, ale nie mam pomysłu na pomieszczenie nad garażem. Jak Wy poradziliście sobie z tym pomieszczeniem? Jakie macie ciekawe rozwiązania? Proszę o rady. Nad grażem będziemy miec pralnie a druga część będzie pokojem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikamateusz 18.12.2017 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 My już mieszkamy... ale nadal urządzam:D[ATTACH=CONFIG]366479[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366480[/ATTACH] skąd sofa ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta2402 19.02.2018 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Witam forumowiczów,kupiłam projekt Milena II załatwiamy dokumenty. Chciałam zapytać czy ktoś budował ten domu z bloczków silikatowych ?Mam kilka pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta2402 19.02.2018 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 arris16 Jaki wymiar okien z przodu na dole i z tyłu na dole ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyh 20.02.2018 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Witam forumowiczów, kupiłam projekt Milena II załatwiamy dokumenty. Chciałam zapytać czy ktoś budował ten domu z bloczków silikatowych ? Mam kilka pytań. Ja wybudowałem z silikatów z Leżajska i sobie chwalę ten wybór:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta2402 20.02.2018 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 "Milena"-Dobre Domy, pow. grzanych podłóg ok 160m2,użytkowa ok 123m2,kubatura ok 510m3, Ściany silikat 24cm + 24cm styropianu 0,031, strop murowany z połówki H+H i 20cm styropianu 0,031 na zakładkę, podłoga na parterze 30cm styropianu 0,031, garaż w bryle, na ścianie wspólnej i suficie 10cm 0,31, okna trzyszybowe w warstwie ocieplenia, pompa ciepła 10kW P/W z buforem 400l(w tym 120 CWU), ogrzewanie podłogowe." Ja mam milena 2 z dobre domy i jest silikat 24cm i styropian 14 wersja 24cm styropianu była w projekcie czy zmieniał pan na większą ? Ja myślę zwiększyć to 14cm ocieplenia tylko nie wiem na ile czy 20cm czy może 16, 18cm. No i podłoga na porterze tez w projekcie mam bardzo cienki styropian bo tylko 2x6cm a tu pan ma 30cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta2402 20.02.2018 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Dlaczego tam na dachu-skosach jest tak jakby beton lany ze zbrojeniem tak ma być ? czy pełni to jakąś dodatkową funkcję? bo u mnie w projekcie jest tylko konstrukcja dachu ścianka ocieplenie i tyle. nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyh 21.02.2018 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 edyta2402 w projekcie miałem 25cm wełny i zmieniłem na styropian w związku z brakiem fachowców od wełny w moim rejonie. posadzka na parterze nie jest problemem, wystarczy dać jeden bloczek fundamentowy więcej i już masz grubszą warstwę styropianu. skosy zrób albo monolityczne albo murowane z połówki dowolnego materiału. pamiętaj, że teraz jak dasz odpowiednią izolację to później zwróci Ci się na ogrzewaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta2402 21.02.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Właśnie tak myślałam że to chodzi o tą temperaturę na poddaszu bo prawie wszystkie co widziałam to są bez tego drugiego stropu, obecnie wynajmujemy mieszkanie na poddaszu i właśnie jest tu karton-gips i wełna i dachówka i w lecie jest tu sauna nie da się spać żyć mieszkać nie wiem czy to wina tego czy po prostu ktoś źle to zrobił, tylko teraz pytanie czy ten drugi strop wymaga adaptacji w projekcie i zgody firmy "dobre domy" na zmiany bo tam kupiłam projekt? Bo jeśli tak to już po ptakach chyba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animat 01.03.2018 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 DachIle wyniósł was dach? Ile robocizna a ile materialy? Chodzi mi o osoby którym jedna ekipa murowala dom a inna robiła dach... Nam robota plus materiał i falista dachówkę wstępnie wycenili na 68 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animat 03.03.2018 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Szukam osób budujących dom Realny II i pochodnych z okolic Wrocławia. Do tych co pisalam niestety chyba juz ich nie ma na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł-Iza 13.03.2018 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Witam Razem z moja lubą jesteśmy na etapie zakupu okien dostałem następujące oferty i proszę o opinie czy ktoś spotkał się z podobnymi ofertami Opcja 1Profil : 6-komorowySzyba: 3-szyby Ug=0,6 Szpros : biały 18 lub 26 mm. Kolor : białyOkucia: WINKHAUS Opcja 2 Profil : 7-komorowy REHAU SYNEGO Szyba: 3-szyby Ug=0,5Dodatkowa 3 uszczelka .Szpros : biały 18 lub 26 mm.Kolor : białyOkucia: WINKHAUS OKNA ver 1 Okna bazowe wersja wg oferty Dobroplast sześciokomorowe 6k Avantgarde 7000HS + U-0,6 (3 szyby) Białe b) OKNA ver 2 Okna bazowe wersja wg oferty Alsecco BE2 sześciokomorowe 5k + U-0,6 (3 szyby) Białe c) OKNA ver 3 Okna bazowe wersja wg oferty 03L-0580-00 Schuco pięciokomorowe 5k CT70 Cava + U-0,5 (3 szyby) Białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 13.03.2018 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Witam Opcja 1 Profil : 6-komorowy Szyba: 3-szyby Ug=0,6 Szpros : biały 18 lub 26 mm. Kolor : biały Okucia: WINKHAUS Opcja 2 Profil : 7-komorowy REHAU SYNEGO Szyba: 3-szyby Ug=0,5 Dodatkowa 3 uszczelka . Szpros : biały 18 lub 26 mm. Kolor : biały Okucia: WINKHAUS Szukaj pomocy w innym dziale na temat okien: http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?61-Okna-okna-dachowe-drzwi-bramy-gara%C5%BCowe Też miałem dylemat jakie zamówić, to tam uzyskałem podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia-Mati 25.03.2018 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 To i ja się pochwalę stanem obecnym. Moja kuchnia. Jeszcze w pełnie nie urządzona [ATTACH=CONFIG]390799[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]390800[/ATTACH] JaEwa jak jest umiejscowiony kran przy umywalce w kuchni? Strasznie mnie nurtuje pytanie, czy można swobodnie otworzyć okno i kran nie przeszkadza? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia-Mati 25.03.2018 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Witam, obserwuje forum już od dłuższego czasu i postanowiłem w końcu trochę podzielić się z moją przygodą budowy domu. Wiem też że czym więcej informacji oraz zdjęć tym łatwiej niektórym podjąć decyzję, dlatego wrzuciłem kilka zdjęć z poszczególnych etapów. Jeśli ktoś będzie potrzebował szczegółowych informacji na tematy związane z domem to piszcie. W miarę możliwości będę starał się odpowiedzieć. Pozdrawiam arris16 czy istnieje możliwość obejrzenia Twojego domu? Jestem na etapie przygotowywania dokumentów do pozwolenia na budowę. Nie mam na tyle wyobraźni, aby z rysunków wyczytać jak to może wyglądać w realu. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedz. Pozdrawiam. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia-Mati 27.03.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 arris16 bardzo dziękuje wysłałam wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gojtek 15.04.2018 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Pochwalę się, że w naszej Rawenie też tak zrobiliśmy - oczywiście podpatrzyliśmy to u Zyha:) u nas na półpiętrze zrobiliśmy pralnie i jak narazie jeden duży pokój. Właśnie chciałam takie rozwiązanie ze schodami zrobić u siebie w Milenie II, ale mój wykonawca powiedział, że to konstrukcyjnie niemożliwe. Mogę prosić o Wasze rozwiązanie. Chcę uniknąć schodów zabiegowych. Każde rozwiązanie będzie lepsze oprócz tych schodów zabiegowych. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyh 16.04.2018 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Baaaardzo poglądowy schemat schodów:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gojtek 17.04.2018 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Ile wyszło schodów z parteru do pomieszczenia nad garażem? Tyle co na schemacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts